קרן בר-גיל היא אוצרת עצמאית ויועצת לרכישת אמנות מרמת השרון.
ממתי את עוסקת במקצוע ובמה עסקת לפני כן?
"עשיתי תואר ראשון במשפטים באוניברסיטת תל אביב ועבדתי כ- 4 שנים במקצוע בתחום הקניין הרוחני. סבלתי מכל רגע. אני אוהבת את מקצוע המשפט אבל לא אהבתי את העימותים המאפיינים את עריכת הדין. בשנת 2000 עברנו ללונדון, התקבלתי ללימודים ב- courtauld institute of art וכשנה לאחר הלימודים התחלתי לעבוד בשדה האמנות."
מה חלמת להיות כשהיית קטנה?
"גננת. תמיד אהבתי תינוקות."
מה את הכי אוהבת בעבודה שלך?
"הכי אני אוהבת את שלב הקמת התערוכות. את הרגע הזה, כשהכל כאוטי, כל העבודות מבולגנות בחלל. אני יודעת תמיד מהי נקודת ההתחלה, אבל לא יודעת איך זה ייגמר. אחרי נסיונות, תהיות, תליות, שינויים והחלפות – פתאום נוצרת הרמוניה."
מה מייחד את העסק שלך מאחרים?
"אני לא חושבת שאף אחד בארץ עושה מה שאני עושה. יש גלריות, יש כאלה שמייעצים ברכישת אמנות, יש כאלה שמייצגים אמנים, אבל אף אחד לא עובד במודל שלי. פיתחתי מודל אלטרנטיבי לגלריות, שלפיו אני מוכרת אמנות מוזיאלית אבל עובדת על עמלה נמוכה (בניגוד לעמלת גלריה שהיא 50%). למרות העמלה הנמוכה, אני מעניקה לאמנים שאני עובדת איתם גב יציב, עזרה בפרוייקטים וליווי לאורך כל הדרך. בנוסף, אני מתייחסת לתרבות באופן הוליסטי ונהנית לשלב בפרוייקטים שלי לצד אמנות פלסטית גם אוכל, מוסיקה, עיצוב ואדריכלות."
איך נולד הרעיון לעסק?
"התחלתי מסיורי אמנות מודרכים בלונדון. אבא שלי זרק לי את הרעיון הזה באחד הביקורים, בהתחלה פקפקתי, אבל די מהר אחרי שהתחלתי עם הסיורים, זה הפך לעסק לא קטן עם רשימת המתנה ארוכה לסיורים, שקיימת עד היום. מסיורי אמנות עברתי לאוצרות וייעוץ ברכישת אמנות, והיום אני מייעצת לאספנים גדולים ומקצועיים לצד זוגות עם תקציב נמוך שמחפשים תמונה מעל הספה."
מה את עושה כשיש לך יום קשה?
"כלום. נחה."
מה סדר יום ממוצע שלך?
"אין לי סדר יום ממוצע. השבוע שלי מורכב מפגישות עם אנשים שמגיעים אלי בכדי לרכוש אמנות, ביקור בבתים או במשרדים בהם אני תולה אמנות, ביקורי סטודיו וסיורים בתערוכות, פגישות עם קולגות, הכל מהכל."
אילו תכונות הופכות אותך ליותר טובה בעבודה?
"יש לי צימאון גדול לידע לצד זיכרון די חריג. כשאני קוראת משהו (ספרות, היסטוריה, פילוסופיה, תרבות פופולרית) הוא נצרב. חוץ מזה, אנשים יודעים שכשאני לא אוהבת משהו אפשר לראות זאת בקלות. ולכן כשאני ממליצה על אמן או אמנית כלשהם או על עבודה ספציפית זו המלצה אותנטית."
מהו הקושי ומה היתרון בעצמאות?
"אני עצמאית מתחילת הדרך ולא רואה שום אופציה אחרת עבורי. העצמאות מאפשרת לי חירות ומחייבת אותי ליצירתיות."
מהו החלום עסקי או האישי שלך?
"החלום שלי הוא שחלקים יותר רחבים מהאוכולוסיה ייחשפו לאמנות וירכשו אמנות. למשל חברות הייטק, שיש להן כסף רב פנוי, אבל הן מנותקות משדה האמנות. הן לא רוכשות אמנות, למרות שהן יכולות, ומעדיפות לתלות פוסטרים על הקירות."
מה את רוצה שיקרה השנה?
"שתהיה דמוקרטיה ושתהיה יותר חקיקה לטובת חלקים חלשים באוכלוסיה."
ספרי על רגע מכונן בקריירה שלך.
"בשנת 2005, בתחילת הדרך שלי, הצגתי תערוכה בבית השגריר הישראלי בלונדון. למרות שזו היתה התערוכה הראשונה שלי, הגיעו אליה מאות אספנים ואנשי מפתח מעולם האמנות בלונדון וזו התערוכה שפתחה לי הדרך."
"רגע נוסף היה כאשר השקתי את הספר שלי 'מדיה מעורבת' בחלל של טולמנס ברמה"ש. הזמנתי את כל מי שתמך בקמפיין הדסטארט להשקה, וכמובן את האמנים והשפים. לא היה לי מושג שחמש דקות לתחילת הערב לא יהיה אפשר לזוז בחלל. אמרו לי שהוויז שינה את הוראות ההגעה לרמה"ש בזמן הארוע. במהלך הערב, אנשים ביקשו ממני לחתום על הספרים שקנו ולכן העיניים שלי היו כל הזמן למטה, והערב הארוך הזה עף לי כאילו עברה שניה."
ספרי על לקוח מעניין שהיה לך.
"יש לי הרבה לקוחות מעניינים ומגוונים מהארץ ומהעולם. חלקם אגב אנשים מזעזעים לצערי. אציין לטובה זוג – פסיכיאטר ופסיכולוגית, שכל שנה מגיעים ליום הנישואים שלהם ובוחרים לעצמם מתנה, יצירת אמנות. הם לא קונים לקיר מסויים, או כדי לקשט את הבית. הם בוחרים עבודה שנכנסה להם ללב, ומוצאים לה את המקום המתאים."
במה את גאה במיוחד בעבודתך?
"הדבר שאני הכי גאה בו הוא שהעסק שלי מנוהל תוך ראיית האמנים. יש בארץ DNA שהאמנים במקום האחרון. הם נעדרים מערבי הגאלה החשובים, הם לפעמים מודרים מפתיחה או הצבה של תערוכה שהם מציגים בה, ומוזמנים רק אחרי האספנים ואלה עם הכסף. זה מחריד בעיני. אני כל הזמן חושבת אם מה שאני עושה משרת את האמנים שלי."
יש לך שעה פנויה – מה תעשי בה?
"קל. אקרא ספר."
על מה את לא מוכנה לוותר ביום יום שלך?
"כשהילדים היו צעירים זה היה על ארוחת ערב משפחתית. היום שלושה מהם חיילים, ולא כל ערב כולם בבית. אבל בכללי, אני מוותרת על מה שצריך כדי להשיג מה שאני רוצה."
באיזה מקום בחו"ל היית רוצה ליצור או לעבוד?
"יצרתי ועבדתי 7 שנים בלונדון ואני עדיין עובדת עם קהל לקוחות בריטי. אשמח לעשות משהו בסקנדינביה."
אף פעם לא תתפסו אותי…
"אוכלת חיות מתות. אני צמחונית יותר מ- 12 שנים, ומנסה להימנע לגמרי ממוצרים מהחי. לפעמים חוטאת ביוגורט, בפרמזן על הפסטה או בחביתה מביצי חופש."
מהו הטיפ שלך לניהול זמן?
"The more you do, the more you do"
מה מרגיע אותך?
"סרטונים אידיוטיים, רצוי נונסנס."
מה לא יודעים עלייך?
"שאני אופה מצטיינת, וכשהייתי סטודנטית למשפטים אפיתי עוגיות לקפה ilan’s."
אימצת לאחרונה הרגל חדש?
"כן, להשיב תשובה פוליטית מנומסת ועניינית לאנשים עם דעות חשוכות ומלאי שנאה."
את מי היית רוצה לשאול את כל השאלות הללו? (אישה עצמאית אחרת)
"אסתר חיות."
תודה קרן ששיתפת אותי ואת הקוראות וסיפרת לנו קצת על עצמך. ואתן מוזמנות להיכנס לאינסטגרם שלה ולהכיר. נמשיך בקרוב עם ראיון וסיפור נוסף.
מי עוד ענתה על השאלון? שלי גרוס / אנה קופיטו / יעל בנימין / עדי הלמן / נעמה סגל / דניה ויינר / שרון ברקת / עדי לחובר שלו / עפרה אייל / הדסה עובד / לילי מילת / מעיין רוגל / דורית תמיר / אורלי פינקלמן / סיגל יושע / הדר שוורץ / סיון אבוט ברקן / תמר קרוון / שירה ברזילי / רות אופק / שושקה / ריי שגב כספי / מעיין קרת / סיון אסקיו / אוריאן צ'פלין / אפרת אנזל / אילון נופר
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.