האורחת החדשה במדור השאלון, היא הדר שוורץ. הדר היא פיזיותרפיסטית, מדריכת פילאטיס ודוקטורנטית, בעלת בית ספר להכשרת מורי פילאטיס. את הדר הכרתי דרך סיגל יושע, אותה ראיינתי בכתבה הקודמת במדור והיום אתן מוזמנות לקרוא את הסיפור של הדר.
הדר שוורץ / פיזיותרפיסטית, מדריכת פילאטיס, דוקטורנטית
ממתי את עוסקת במקצוע ובמה עסקת לפני כן?
"אני מדריכת פילאטיס משנת 2002 ומשנת 2008 פיזיותרפיסטית. לפני כן הייתי רקדנית. אני בעלת בית ספר להכשרת מורי פילאטיס ('קמפוס שיאים' – אוניברסיטת תל אביב), קליניקה לפיזיותרפיה ופילאטיס שיקומי ('פילאטיס באוניברסיטה'), ומשנת 2020 אני גם דוקטורנטית בחוג לבריאות הציבור באוניברסיטת תל אביב."
מה חלמת להיות כשהיית קטנה?
"תמיד חלמתי להיות רקדנית. הספר 'הרקדנית הצעירה' היה התנ״ך שלי."
מה את הכי אוהבת בעבודה שלך?
"לפצח. להבין את המקום שבו מתרחשות פריצות דרך. זה נכון למטופלים בקליניקה, לתלמידים בקורסים וגם לכתיבת מאמרים."
מה מייחד את העסק שלך מאחרים?
"אני מסרבת להתאהב ברעיונות שלי. תמיד לומדת עוד, כותבת מחדש, מקמטת וזורקת לפח בלי רחמים. מחפשת חדרים בהם אני לא הכי חכמה. מאמינה בעובדות שלי אמונה מוחלטת."
איך נולד הרעיון לעסק?
"לפני שהקמתי את בית הספר לפילאטיס בקמפוס שיאים עבדתי כשכירה ברשת גדולה של פילאטיס. יום אחד קיבלתי טלפון מהמנהל המיתולוגי של מרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב (ירוחם ברק ז״ל) שהזמין אותי להקים יחד איתם בית ספר להכשרת מורי פילאטיס ובהמשך גם סטודיו וקליניקה. לא יכולתי לסרב."
מה את עושה כשיש לך יום קשה?
"קל – הולכת למניקור."
מה סדר יום ממוצע שלך?
"אני מתחילה את יום שלי בשעה 5:45 בבוקר עם אימון קרוספיט. זה הדלק שלי – אחרי שנים של פילאטיס וריקוד עברתי להרים כבד וקיבלתי גוף חזק ובריא יותר מאי פעם). בשעה 7:00 מעירה את הילדים, מוציאה את כלבה ושותה קפה, ואז מפזרת את כולם למסגרות (טוב נו, לא לאחרונה אבל בואו נדמיין). אם זה יום של אוניברסיטה אז יש לי קורסים ואם לא אז פגישות, הוראה בקורסים שלי כשצריך (יש לי צוות של עשר מורות מופלאות אבל אני תמיד נכנסת ללמד גם בעצמי), עבודת משרד עד השעה 14:00. אם זה יום של קליניקה אז אני מקבלת מטופלים בין 14:00-18:00, ואם לא אז נמצאת עם הילדים. אנחנו משתדלים לאכול יחד בסביבות 19:00 אבל לא תמיד זה קורה, ובשעה 21:30 הבית כבר שקט. אם אין משהו בוער אז אשב לראות פרק בסדרה, אבל בדרך כלל יש משהו בוער אז אני כותבת, קוראת, לומדת למבחן או מה שעל הפרק."
אילו תכונות הופכות אותך ליותר טובה בעבודה?
"סקרנות שלא יודעת שובע. סבלנות. יצירתיות."
מהו הקושי ומה היתרון בעצמאות?
"היתרונות – הליכה עם חברה בים בעשר בבוקר (קורה פעם באף פעם ועדיין תמיד משמח). הידיעה שהכל תלוי בי לטוב ולרע. החסרונות – בימי קורונה עצמאיות ועצמאים נפגעו מאוד והפיצוי מצחיק."
איך את מחלקת את היום בין בית למשפחה, פנאי ועבודה?
"מחלקת. יש תקופות לחוצות בהן הילדים ובת הזוג קצת מוזנחים ויש תקופות שאני על זה יותר. מפנה זמן לכל ילד ואפילו לאישה. אבל וואלה תמיד הכדורים באוויר ולא פעם נופל כדור."
מהו החלום עסקי או האישי שלך?
"כרגע חולמת להשלים את הדוקטורט."
מה את רוצה שיקרה השנה?
"שתסתיים הקורונה. שנלמד משהו ממנה."
ספרי על רגע מכונן בקריירה שלך
"הבטחתי לעצמי שעד גיל שלושים אגיע להרצות בכנס של ארגון הפילאטיס העולמי. בשנת 2010, בדיוק בגיל שלושים, זה קרה. מאז הרציתי עוד המון בכנסים מקומיים ובינלאומיים אבל זו הייתה דוגמה להצבת יעד וההגשמה שלו."
ספרי על לקוח מעניין שהיה לך
"היה לי מטופל מדהים שהגיע אחרי שלושה ניתוחי גב כושלים. כל מגע או תנועה באזור הניתוח גרמה לו לאבד הכרה – כמו דיסוציאציה. הייתי צריכה הרבה אומץ והכוונה של פסיכולוגית כדי ללכת איתו דרך הפחד עד לרגע שבו שיחקנו כדורגל בקליניקה. זו הייתה חוויה משמעותית מאוד."
במה את גאה במיוחד בעבודתך?
"אני גאה מאוד בילד אחד בן שמונה, עם שיתוק מוחין שמתאמן להיות נינג׳ה. בזכות אומץ וחשיבה מחוץ לקופסה הוא עושה דברים שלא חלם. אני גאה באומץ שלו וגם בשלי."
יש לך שעה פנויה – מה תעשי בה?
"קוראת מאמר, מקשיבה לפודקאסט, קורס בקורסרה…"
על מה את לא מוכנה לוותר ביום יום שלך?
"קפה הפוך חזק ודל שומן. לא טוב לדיאטה, לא טבעוני, לא הכי בריא, אבל לא יעבור יום בלי אחד כזה."
באיזה מקום בחו"ל היית רוצה ליצור או לעבוד?
"הייתי שמחה לחיות תקופה בקופנהגן, דנמרק. זה מקום שמדליק לי את היצירתיות וההשראה. מבחינת מגורים, בלי קשר לעבודה, הייתי מנסה את יוון לתקופה."
בחדר העבודה של מי היית רוצה לבקר?
"קמלה האריס. משהו במינוי שלה ריגש אותי עד דמעות. נראית לי אישה מהממת."
מהו הטיפ שלך להתנהלות עצמאית?
"בדיוק קראתי משהו שהתחברתי אליו: תהיה חנון על העסק שלך כמו שאתה על הידע המקצועי שמעניין אותך. טיפ טוב שאני צריכה לאמץ גם לעצמי."
אף פעם לא תתפסו אותי…
"בלי הטלפון שלי."
מהו הטיפ שלך לניהול זמן?
"אין לי. אין מספיק ממנו ולעולם לא יהיה."
מה מרגיע אותך?
"סלעים גדולים. במדבר שלנו כאן, במטאורה ביוון, בפלוריאנופוליס בברזיל. סלעים גדולים."
מה לא יודעים עלייך?
"שאני אוהבת ריאליטי."
איך את מתחילה את יום העבודה?
"ראו מעלה. עם כמה עשרות קילוגרמים של ברזל."
מהי השעה האהובה עליך ביום?
"או חמש בבוקר או אחת בלילה אבל לא שניהם."
אימצת לאחרונה הרגל חדש?
"הוספתי מסך מחשב נוסף וזה משדרג את החיים בצורה מופרכת לחלוטין."
את מי היית רוצה לשאול את כל השאלות הללו?
"לי סלע, נעמה אריאלי שמן, סיוון אבוט ברקן."
תודה הדר ששיתפת אותי ואת הקוראות וסיפרת לנו קצת על עצמך. ואם אתן רוצות להכיר את סיגל קצת יותר מוזמנות להיכנס לפרופיל הפייסבוק, שלה כדי להתרשם. נמשיך בקרוב עם ראיון וסיפור נוסף.
מי עוד ענתה על השאלון? שלי גרוס / אנה קופיטו / יעל בנימין / עדי הלמן / נעמה סגל / דניה ויינר / שרון ברקת / עדי לחובר שלו / עפרה אייל / הדסה עובד / לילי מילת / מעיין רוגל / דורית תמיר / אורלי פינקלמן / סיגל יושע
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.