כשהתחילה הקורונה, לפני שנה ממש, הייתי בטוחה שזה עניין של היסטריה מקומית ותוך שבועיים הכל חוזר לשגרה. מי באמת יכול היה לדמיין אז את כל מה שחווינו במהלך השנה? מי בכלל דמיין שיהיה סגר, שנהיה בבית כמעט חודשיים עם גיחה למאה מטר הקרובים או לסופר? אבל המציאות שלנו השתנתה מקצה לקצה ופתאום מצאנו את עצמינו בבית. אז להיות בבית זה כיף, אין נסיעות יש הרבה זמן משפחה, פחות לחץ של בוקר ויותר פיג'מות. אבל בסופו של דבר הבית שלנו מתוכנן לתנועה, ולא רק בין החדרים במטבח. תנועה פנימה והחוצה, שמשאירה אותו לפעמים קצת פנוי ומאפשרת לכל אחד מאתנו זמן עם עצמו.
כל מה שחשוב בסידור פינת העבודה שלכן
במצב שנוצר, כל אחד היה צריך למצוא לעצמו את הפינה שלו, בין עם זה לעבודה מהבית או לימודים מהבית. הצורך בפינות עבודה בבית עלה, פתאום לא מספיק כבר השולחן בפינת האוכל. אם בהתחלה חשבתי שתיכף הכל חוזר לשגרה, אחרי כמה שבועות והרבה ארוחות הבנתי שלא. אז איך עושים את זה? איך עובדים מהבית? איך יוצרים את הפינה הזו שתעזור לנו שלמור על סדר היום ועל השפיות. הינה כמה דברים שיכולים לעזור, ואם אתן מחפשות השראה ליצירת המקום המיוחד שלכן, אתן יכולות לדפדף בספר שלי – "פינה משלך".
איפה למקם את פינת העבודה
זה האתגר הראשון שלנו. אם התקופה תפסה אותנו בלי מיקום ייעודי לפינת עבודה, אז יש לנו כמה אפשרויות: פינת עבודה שהיא חלק מאחד החדרים בבית, עבודה במרחב המשותף או חדר עבודה נפרד. לכל אחת מהאפשרויות יש את היתרונות והחסרונות שלה, אבל בסופו של דבר חדר מוגדר הוא כמובן האופציה העדיפה. אבל מה שלא תבחרו, זה צריך להיות מקום שבו נוח (יחסית) לשבת במשך כמה שעות בכל יום. אם זו פינה כחלק מחדר אז לנסות למקם בה שולחן שהוא לא גדול מידי אך יחד עם זאת אפשר לשים עליו מחשב ואת הדברים שאתן חייבות. ואם בחלל הפתוח אז כדאי שיהיה איזשהו אחסון בסביבה כדי שאף אחד לא יבלגן לכן את הדברים בסוף כל יום.
פינת עבודה פרקטית ונוחה
מאחר ומדובר פה על מקום שבו אנחנו מבלים כל יום כמה שעות, כדאי שיתאים לצרכים שלנו. שהשולחן יוכל להכיל את כל מה שאנחנו צריכות בהישג יד אבל לא יהיה עמוס מידי, שהכיסא יהיה נוח, שיהיה לנו סביבנו את מה שצריך ליצירת אווירה נוחה ונעימה לעבודה. אם אתן חולקות שולחן אז כדאי שהחלוקה תהיה יחסית ברורה כדי שבמהלך העבודה לא תתעסקו בהתאמות ובחיפושים של דברים שהתפזרו על השולחן.
תאורה שמתאימה לפינת עבודה
זהו אחד הכשלים בפינת העבודה שלי, שממוקמת במרתף והחלון לא באמת מכניס אור אליה, כך שבלי תאורה היא חשוכה לחלוטין. בנושא תאורה יש לא פעם מגבלות, אבל צריך למצוא את הפתרון המתאים, בין אם זו תאורת תקרה או מנורת שולחן שמוסיפה עוד קצת אור, או במקרה הצורך רק תורמת לאווירה חמימה ונעימה בפינה. לי יש עכשיו מנורה של סטודיו צ'חה, שעונה בדיוק על הצורך הזה ואני מקווה שאף אחד לא יחמוד אותה וייקח אותה למקום אחר.
אחסון וארגון בפינת העבודה
אחד הדברים הכי חשובים בפינת העבודה הוא האחסון. לא משנה במה אתן עוסקות תמיד יש מה לאחסן. ניירת, מכשירי כתיבה, חומרי יצירה, או קלסרים. לפעמים מדובר במעט אחסון ועם ניחנתן ביכולות מינימליסטיות אז תצטרכו רק מגירה אחת או שתיים, מה שיהיה מצוין אם בחרתן לעבוד בחלל הציבורי של הבית. אבל אם יש לכן קצת יותר מזה, כדאי לבחור פתרונות אחסון מתאימים. ארון סגור לכל הדברים שלא צריך בשוטף או שיוצרים עומס ועדיף שיהיו מאחורי דלת, מדפים לספרים או חומרי יצירה או כל דבר שאתן צריכות שיהיה מול העיניים, וכמובן מגירות לכל הפיצ'פקעס והפריטים הקטנים שיש לנו בסביבת העבודה. על שולחן העבודה תשאירו רק את הדברים שאתן משתמשות בהן ביום יום וצריכות אותם בהישג יד.
פינת עבודה לא עמוסה – לא לאספנות
גם אם בפינת העבודה שלכן יש הרבה אופציות לאחסון זה לא אומר שצריך להשתמש בכולן. חשוב לעבור כל כמה זמן על הדברים שיש לכן בארונות ובמגירות ולבדוק מה כבר לא צריך, מה כבר לא רלוונטי ומה יושב שם כבר שבע שנים וכנראה שלא תשתמשו בו לעולם ליצירה. גם ניירת כדאי לתייק ומה שלא צריך לשמור אז אין סיבה להשאיר שם. כל פעם שעושים סדר יש תחושה של התחדשות והרבה אנרגיות לעשייה חדשה אז פנקו את עצמכן בזה. טיפים נוספים לסידור פינת העבודה לפי שיטת קונמארי תמצאו בפוסט האורח במגזין של שרית סלע.
צמחיה בפינת העבודה
אחד הדברים שכיף לראות בזמן העבודה הוא ירוק בעיניים. מזכיר לנו שצריך לצאת לפעמים להתאוורר, אבל אם באותו רגע יש משהו יותר חשוב לעשות, לפחות כדאי שיהיה קצת ירוק סביבנו. כמה צמחים שיכניסו אווירה נעימה לפינת העבודה, אם רק נצליח להשקות אותם כשצריך. אם אתן רוצות לבחור צמחים לפינת העבודה אז חשוב שהם יתאימו לכן. מגדלות צמחים בכל פינה בבית? הורגות צמחים שצריכים השקיה רק פעם בשנה? יש צמחים שיתאימו לכל אחת מכן. טיפים לטיפוח הצמחיה בבית תוכלו למצוא בפוסט האורח במגזין של רינת טל.
פינת העבודה היא המקום האישי שלנו
אחרי שסידרנו ועיצבנו את הפינה והתאמנו אותה לצרכי העבודה השונים שלנו, זה הזמן להכניס אליה משהו שהוא אישי. פינת העבודה היא המקום האישי שלנו בבית (כל עוד לא השתלט עליה אף אחד אחר), וזה יכול לבוא לידי ביטוי בפריט מיוחד ובעל משמעות עבורכן, במשפטים שמייצגים את העשייה שלכן ואתכן שאותם תתלו על הקיר, או כל דבר אחר שהופך את הפינה למקום שהוא מיוחד ורק שלכן. ואולי גם תוסיפו לוח השראה, בין אם הוא לוח מגנטי או לוח רשת. כיף לראות מול העיניים את מה שחשוב לעבודה ולנפש.
שמירה על סדר בפינת העבודה
בנושא הזה אני חושבת שיש חלוקה ברורה. יש מי ששומרת ממש על הסדר, מסדרת בסוף היום ומתחילה את היום עם שולחן נקי ויש את מי שחיה בבלגן. אני שייכת כמעט כל הזמן לחלק השני. אני מפזרת את הדברים שלי על השולחן ולא תמיד מסדרת, למרות שאני יודעת כמה זה חשוב וכמה הסדר על השולחן עושה גם סדר במחשבות, אבל יש לי שישים חלונות פתוחים במקביל אז כנראה שגם את השולחן לא אסדר בקרוב. למי שכן שואפת לשמור על הסדר, מומלץ לסגל שגרת סדר קבועה וגם לדאוג באופן כללי שלכל דבר יהיה את המקום שלו, ומה שצריך לאחסן חוזר למקום שלו ולא נשאר מול העיניים. אם כל פעם שתשתמשו במשהו תחזירו למקום, בסוף היום תהיה לכן פחות עבודה.
רוצות לקבל השראה לעיצוב הפינה שלכן? תוכלו למצוא אותה בספר שלי או במדור הפינות במגזין.
מחפשות את הפריטים המיוחדים שתוכלו להוסיף לפינה שלכן? כל הכתבות במדור החמישיה במגזין יעזרו לכן.
אם עוד לא קראתן את מה שכבר כתבתי כאן בטור האישי אתן מוזמנות לראות את הטורים הקודמים: סגירת מעגלים / מכורה למחשב / תם החופש הגדול / קפסולת זמן / עשור חדש / דברים שלמדתי על שיווק / איזו אמא את / נשים ועסקים בימי קורונה / זכרונות מרומניה / גם וגם / מעצמאית לשכירה / קידום אורגני בגוגל / ניו זילנד בכפכפים / מי יחזיק לך את היד / יוצאים מהסגר ישר לצפון
ואתן גם מוזמנות להיכנס למדור נשים ועסקים במגזין, שם מתפרסמות כתבות על עסקים שונים. לקריאת כל הכתבות במדור לחצי כאן. לקריאת מדור הטיפים במגזין לחצי כאן.
יש לך עסק ותרצי שאכתוב עליך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.