הטיפים / איך לבחור מזרון יוגה


נועה אלעד היא מורה בכירה ליוגה, בעלת הסטודיו 'נועה יוגה' במושב לכיש, מתרגלת מעל 20 שנה, מנחה סדנאות וריטריטים של יוגה ומדיטציה בארץ ובעולם. מלמדת אשטנגה, ויניאסה וין יוגה ומטפלת ביוגה תרפיה בשילוב תאי מסז' וקערות טיבטיות. בת 44 ואמא ל-2. הולכת בדרך היוגה בענווה, שמחה ומודה על הזכות לחלוק את הלימוד. 

לפרטים נוספים על השיעורים, הסדנאות והריטריטים שנועה מעבירה, מוזמנת ליצור קשר באינסטגרם ובדף העסקי שלה, או לפנות אליה בטלפון 050-7648065 או בוואטסאפ.

נועה אלעד מורה בכירה ליוגה
צילום: מעיין כהן

איך לבחור מזרון יוגה

הגיע הרגע ואתם מחליטים להיות רציניים בתרגול ולקנות מזרן יוגה משלכם. ברכות! אין כמו מזרן אישי, עם הריח שלכם, הזיעה שלכם ומתאים בדיוק לצרכים שלכם. ההחלטה איזה מזרן לקנות יכולה להיות לא פשוטה, במיוחד לאור ההיצע הגדול של מזרני יוגה שיש היום בשפע עיצובים, רמות ומחירים. ריכזתי את הקריטריונים החשובים בעיניי לבחירת מזרן יוגה שמתאים לך.

מידות המזרן: עובי, אורך ומשקל. בשיטות יוגה שונות מקובל להשתמש במזרונים בעוביים שונים. לדוגמה בשיטת איינגר מקובל לתרגל על מזרן דק בעובי של כ-3 מ"מ, מזרונים אלה מתאפיינים באחיזה טובה, הרגשה של קרבה לקרקע ויציבות.

בשיטות דינמיות יותר כמו אשטנגה או ויניאסה, מקובל לתרגל על מזרנים בעובי 4-6 מ"מ. בשיטות אלה יש קפיצות ותנועה רבה על המזרן, לכן חשוב שתהיה להם אחיזה טובה בקרקע, שלא יזוזו בזמן התרגול ושיספקו בלימת זעזועים מתאימה.

בשיטות יוגה אחרות כמו ין יוגה, יוגה רסטורטיבית או כל סגנון של יוגה רכה, מקובל לתרגל על מזרנים עבים בעובי של 6-8 מ"מ ויותר. מזרנים אלה פחות יציבים אבל מספקים תמיכה טובה למפרקים ומתאימים לתנוחות ישיבה או שכיבה ולשהייה ארוכה בתנוחות.

אורך ורוחב המזרן: רוב המזרנים מגיעים במידות סטנדרטיות של כ-180 ס"מ אורך וכ-60 ס"מ רוחב. בדר"כ זה מספיק לרוב המתרגלים, אבל אם אתם גבוהים או גדולים במיוחד יש חברות שמייצרות מזרנים ארוכים יותר ורחבים יותר וזה עשוי להיות מועיל.

המשקל של המזרן זה גם משהו ששווה לתת עליו את הדעת. המשקל נגזר מאורך, רוחב ועובי המזרן וגם מהחומר ממנו הוא עשוי. השאלה שכדאי לשאול את עצמכם היא האם זה מזרן שאתם תסחבו הרבה? האם יש לכם הליכה ברגל עם המזרן? האם אתם מטיילים ומסתובבים איתו הרבה? במקרה כזה כדאי לשים לב שהוא לא יהיה לכם כבד מדי. אם המזרן נשאר באוטו, בסטודיו או בבית רוב הזמן אז המשקל הוא פחות שיקול.

החומר ממנו עשוי המזרן. החומרים מהם עשויים מזרוני יוגה משתנים. יש בשוק מזרנים אקולוגיים עשויים חומרים ידידותיים לסביבה ומתכלים כמו גומי טבעי או שעם ויש מזרנים עשויים חומרים סינתטיים כמו TPE ו-PVC, שהיתרון הגדול שלהם הוא העמידות הגבוהה שלהם. זה כמובן מבורך לשמור על הסביבה וקיימות היא ערך חשוב אבל כדאי לקחת בחשבון שהחומרים הטבעיים גם מתבלים ונשחקים מהר יותר, ז"א שאתם תחליפו מזרן בתדירות גבוהה יותר ותייצרו יותר פסולת, בעוד שמזרני PVC אמנם לא ניתנים למיחזור אבל יחזיקו הרבה זמן מעמד וייקח להם שנים להתבלות, כך שאתם תחליפו פחות מזרנים ותייצרו פחות פסולת וזיהום סביבתי.

עיצוב. מזרן יוגה זה קצת כמו קעקוע, בהנחה שישמש אתכם להרבה זמן, כדאי לבחור משהו שלא יימאס מהר אבל שיהיה יפה ויעשה לכם טוב בעיניים וכמובן חשק לתרגל.

תקציב. כמובן שתקציב הוא חלק עיקרי בשיקול וטווח המחירים הוא גדול .מזרן פשוט ברשתות הסטוק למיניהן יעלה עשרות שקלים בודדים והוא יתאים לכם אם אתם בתחילת הדרך ולא רוצים להשקיע יותר מדי או שאתם עדיין לא בטוחים שיוגה זה הקטע שלכם. מה שבטוח זה שסופם של  מזרנים מהסוג הזה להתפורר. קיימים בשוק מזרנים איכותיים ביותר תוצרת חוץ (הגרמנים ידועים באיכות בלתי מתפשרת), או מזרנים של מותגים מפורסמים שמחירם יכול להגיע לכמה מאות טובות. המזרנים היקרים יעלו כ-500-600 ש"ח ומזרנים ברמת ביניים יעלו  200-400ש"ח.

במקרה של מזרני יוגה, מהניסיון שלי, המשפט" זול זה יקר" תופס בהחלט. ואם הגעתם עד כאן, אז מזרון יוגה שווה הוא השקעה טובה בשבילכם.

פרמטר נוסף שאולי תרצו לשקול, זה ההעדפה לקנות כחול לבן, כי תמיד טוב לתמוך בתוצרת מקומית או מותג ישראלי אם אפשר. ורעיון טוב יהיה גם לקרוא ביקורות וחוות דעת על מזרנים שונים כדי להבין מה מומלץ.

לסיכום, מזרן יוגה אהוב יכול לגמרי לשדרג את חוויית התרגול, לכן כדאי לקחת את הזמן לבדוק את האפשרויות השונות ולבחור את המזרן המושלם בשבילך. בהצלחה!

לפרטים נוספים על השיעורים, הסדנאות והריטריטים שנועה מעבירה, מוזמנת ליצור קשר באינסטגרם ובדף העסקי שלה, או לפנות אליה בטלפון 050-7648065 או בוואטסאפ.

 

 

 

 

 

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה