הטיפים / איך לקנמר את פינת העבודה שלך

בחודשים האחרונים תופסת פינת העבודה הביתית מקום מאוד חשוב בסדר היום שלנו. שגרת העבודה של חלקינו השתנתה והמשרד עבר מאופן ספייס בבניין לשולחן כתיבה בבית. פינינו מקום בחדר העבודה או בחדר השינה, השתלטנו על שולחן הכתיבה של אחד הילדים או פשוט התמקמנו בפינת האוכל קרוב למקרר. לשינוי במיקום יש השפעה מאוד גדולה על השגרה שלנו, ולפעמים גם על הבלגן שלנו, אז צריך להתארגן בהתאם.

אז איך מסדרים לעצמינו פינת עבודה ושומרים בה על הסדר? כשאני חושבת על בית מסודר, אני חושבת על שרית סלע, חברה וגם יועצת קונמארי שהוסמכה על ידי מארי קונדו בעצמה, וכבר התארחה בעבר במגזין עם טיפים לסדר בבית ובחיים. בנוסף להיותה יועצת קונמארי, שרית היא גם יוצרת תוכן, מרצה, מלמדת מיתוג באינסטגרם ובעלת חשבון אינסטגרם מהמם שיגרום לכן להתאהב במינימליזם ובעיצוב הסקנדינבי.

אז שרית מתארחת היום כדי לשתף אתכם בצעדים לקינמור פינת העבודה שלכן:

שיטת קונמארי היא שיטה לסידור הבית של כוהנת הסדר היפנית מארי קונדו. השיטה דוגלת בסידור לפי קטגוריות ולא לפי מיקום ויש חשיבות גדולה לסדר הקטגוריות (בגדים, ספרים, ניירת, קומונו {כל השאר} וסנטימנטלי). השיטה מלמדת אותנו איך לחיות רק עם דברים שעושים לנו שמחה בלב (ספארק ג׳וי) וכתוצאה מכך אנו לומדים להיפרד ממה שלא משתלב בחיים שלנו יותר. 

אחת החוויות הכי מיוחדות שלי כיועצת קונמארי הייתה לסדר את הבית של שגריר ארה״ב בשבדיה. זה בית שלא רואים כל יום. זה היה פחות קונמארי ויותר סידור מקצועי (professional organizing) והייתי שם בשלב פריקת המכולה שכלל גם משלוח עצום של יינות ותכנון ועיצוב מאפס של חדר מוצרי הספורט של השגריר שכלל תכנון פתרונות האחסון.

שרית סלע יועצת קונמארי
צילום: שרית סלע
שרית סלע יועצת קונמארי
צילום: שרית סלע

איך להתחיל לקנמר את פינת העבודה

מבחינתי העיצוב הוא הכל. שולחן עבודה פרקטי, קופסאות לאחסון אנכי של ניירת ופריטים שהם joy plus כלומר פריטים שאין לנו באמת צורך פונקציונלי לפינת העבודה אבל יש להם ערך מוסף מבחינת הג׳וי. אצלי אלו מגזינים של kinfolk, Ark journal וגם Cereal וגם ואזה עגולה מזכוכית וכלי קרמיקה אהוב עם ענף יבש בפנים.

כשאת מתחילה לארגן את המקום שלך אז בראש ובראשונה דמייני לעצמך את פינת העבודה שלך. אפשר להכין לוח השראה או סתם לכתוב על דף את החזון שלך. ואז מתחילים לקנמר לפי קטגוריות – ספרים שקשורים לעבודה (אם יש), ניירת, קומונו (עטים, מחברות ושאר צורכי המשרד). כשמסדרים קטגוריה מסוימת, יש לעשות ערימה אחת של כל הפריטים השייכים לאותה קטגוריה ואז לעבוד אחד אחד ולעשות joy check – בדיקת אושר. צריך להתרכז במה שאנחנו רוצות לשמור ולא במה שאנחנו רוצות להיפטר ממנו וצריך לסיים לעבור על הכל לפני שעוברים לאחסון. כשעוברים לאחסון, תחשבי פונקציונלית – למשל, מה אני צריכה במגירות שנמצאות ממש ליד השולחן, מה אני רוצה במדפים הפתוחים וכן הלאה.

היתרון בקנמור פינת העבודה – סביבת עבודה מסודרת תגרום לנו להיות יותר יעילים בעבודה ותוריד את רמת הלחץ.

סביבת עבודה אופטימלית – כמה שפחות דברים על שולחן העבודה, כי שולחן העבודה אינו מקום אחסון. על השולחן צריך להיות רק מה שאת עובדת עליו עכשיו. כדאי לייעד מגירות ומדפים לכל קטגוריה בנפרד כי כך הסדר תמיד יישמר.

להתחיל ולסיים את היום בפינת העבודה – אני מתחילה תמיד עם קפה ותאורה נעימה שמאירה לי את הבוקר הכל כך חשוך כאן בשבדיה. בסיום יום העבודה תמיד להשאיר שולחן ריק ולשים כל דבר במקום.

שרית סלע יועצת קונמארי
צילום: שרית סלע
שרית סלע יועצת קונמארי
צילום: שרית סלע

איך מסדרים ניירת

ניירת מסדרים כמו שמסדרים כל קטגוריה אחרת – קודם כל ערימה של כל הניירת ואז לעבור נייר נייר ולשאול את עצמך: האם את צריכה את הנייר הזה כדי לסיים את העבודה שלך? האם הנייר הזה יעזור לך בעתיד בפרויקט מסוים? האם יש הכרח (חוקי לפעמים) לשמור אותו לנצח? אם התשובה לשאלות היא לא, אין צורך לשמור נייר כזה. כשמאחסנים חזרה, יש לתייק לפי שלושה תתי קטגוריות: מצריך טיפול, ניירת שיש בה צורך לתקופה מוגדרת מראש וניירת שיש הכרח לשמור אותה לנצח.

שרית סלע יועצת קונמארי
צילום: שרית סלע
שרית סלע יועצת קונמארי
צילום: שרית סלע

פינת עבודה בכל מקום בבית

את פינת העבודה אנחנו יכולות למקם בכל מקום בבית, אך צריך להתאים אותה גם לצרכים שלנו וגם לחלל שבו היא נמצאת.

פינת עבודה שהיא חלק מחלל אחר – עד שהקורונה הגיעה, לא הייתה לי פינת עבודה. עבדתי בפינת האוכל שלנו. ואז הקורונה הגיעה והייתי צריכה פינה משלי. הפכתי פינת קטנה שלא היה בה כל שימוש הודות ליחידת עבודה של שולחן צף ומדפים בדיוק במידות הנכונות. 

פינת עבודה שהיא חדר בפני עצמו – כשיש חדר שלם שהוא חדר העבודה ללא הגבלה של מקום חשוב לשמור על אחסון לפי קטגוריות ובמצב הזה יהיה מאוד קל לשמור על שולחן עבודה ריק מחפצים מיותרים.

פינת עבודה שהיא בפינת האוכל – אם את עובדת בפינת האוכל בבית, כדאי פשוט לייעד מגירה אחת במטבח שבה יהיה ניתן לאחסן את הכל בתום יום העבודה.

שרית סלע יועצת קונמארי
צילום: שרית סלע

תודה

תודה שרית שהתארחת כאן, ונתת לנו דחיפה לכיוון סידור פינת העבודה שלנו ושמירה על הסדר בה. ואם אתן רוצות להכיר קצת יותר טוב את שרית מוזמנות להיכנס לאינסטגרם שלה וגם לאתר שהם עולם מינימליסטי נפלא.

יש לך עסק ותרצי שאכתוב עליך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה