לונדון היא העיר האהובה עלי, וגם העיר שבה ביקרתי הכי הרבה פעמים. מי לא שמע ומי לא מכיר, עיר עצומה שמציעה בילויים בכל סגנון שתבחרו, תרבות, אמנות, שופינג, אוכל, שוטטות ברחובות, אתרים היסטוריים וכמובן שווקים ופארקים. אפשר לבלות בה שלושה ימים, אפשר שלושים, וישאר טעם לעוד. אם אתם מתכננים טיול בלונדון כדאי לשלב בו מהכל – אתרים ידועים, פארקים, מוזיאונים, שווקים, תצפיות על העיר, מחזמר טוב וגם לבדוק תמיד ולהתעדכן מה חדש ומה מעניין בתקופה שאתם נוסעים, כדי לחוות חוויות יחודיות.
את הביקור בנוטינג היל שחזרתי עם כל בן משפחה שנסע איתי – למה לשמור לעצמי את כל הכיף הזה? אם אתם מגיעים לאיזור הזה של לונדון, הינה כמה דברים שתוכלו לעשות.
חמישה דברים שאפשר לעשות בשכונת נוטינג היל
ארוחת בוקר בסניף של רשת Gail’s – קחו תחתית או אוטובוס מהמלון שלכם אלPortobello road ותתחילו את היום שלכם עם קפה ומאפה שווה בסניף של רשת בתי הקפה Gail’s. לרשת יש סניפים במספר מקומות בעיר, והסניף בפורטובלו ממוקם באמצע השוק, מה שיכול להיות פתיחה טובה ליום או הפסקה טעימה אחרי הסיור בשוק.
מוזיאון המיתוג – אם יש לכם חיבה למוזיאונים קטנים ולנוסטלגיה, אתם ממש תאהבו את מוזיאון המיתוג. המוזיאון הקטן נמצא בשכונת נוטינג היל ומציע סיור בין מיצגים שמסכמים את ההיסטוריה – דרך מוצרים מהמאה הקודמת ועד היום. כולל עטיפות של מוצרים מאז ועד היום, משחקי קופסה מהעבר, פרטים לכבוד חתונת הזהב של המלכה ועוד. כל כמה זמן המוזיאון מתעדכן וכך תוכלו לראות שם גם פריטים שרק לפני רגע היו רגע מההווה, אבל הם כבר על תקן נוסטלגיה. המוזיאון פתוח כל יום מלבד יום ראשון והמחיר הוא 10 פאונד למבוגר (יש הנחות לילדים ומשפחות). שימו לב שבאתר רשום שלא ניתן לשלם במזומן.
שוק פורטובלו – זה הזמן להיכנס אל העומס, להידחק בין המבקרים ולעבור בין הדוכנים של שוק פורטובלו והחנויות שלאורכו. בשוק יש דוכני עתיקות, חנויות וינטג', חנויות של מתנות, של תכשיטים ושל כל מיני דברים מיוחדים, וגם דוכני אוכל מכל הסוגים. השוק פתוח לאורך כל השבוע, אבל בימי שבת כל הדוכנים פתוחים וגם בשישי רובם פתוחים כך שאלו הימים שהם ניתן לחוות את ההמולה של השוק. תוכלו לקנות מגירת דפוס ישנה, שעונים עתיקים, בגדים מקוריים שיספרו לכם שהם מהסבנטיז ויש להם סיפור ועוד הרבה דברים נוספים. ואם אתם בעניין תוכלו גם לעבור ליד לוקיישנים שבהן צולנו סצנות מהסרט נוטינג היל… אם אתם שם בשעת הצהרים, זה מקום מצויין לארוחת צהרים של טעימות מכל מיני דוכני אוכל בשוק.
סיור בשכונת נוטינג היל – לא תטיילו באיזור בלי לעשות סיור קצר ברחובות השכונה עם הבתים הצבעוניים והחנויות הקטנות. אפשר לעשות סיור מודרך ברחובות השכונה עם "לונדון אישי", חברת הסיורים שהוקמה בשנת 2009 על ידי גלי קנור. גלי מתגוררת בלונדון ואת ההיכרות שלה עם העיר היא הפכה למיזם שמציע סיורי בוטיק אישיים או בקבוצות באיזורים שונים של לונדון. הסיור של "לונדון אישי" בנוטינג היל יקח אתכם אחורה בזמן אל הרחובות הויקטוריאנים הרומנטיים ואל הסיפורים של לפני 150 שנה, אל מאחורי הקלעים של השכונה והשוק המפורסם, כשאחת מגולות הכותרת הוא הפרדוקס שעומד מאחורי חנות הספרים והסצינות הידועות מתוך הסרט "נוטינג היל" שהפך לסרט הפולחן.
פארק הולנד – הפארק קרוב לאיזור נוטינג היל וניתן להגיע אליו ברגל. מקור המשיכה של הפארק הוא הגן היפני שבו – Kyoto Garden, מתחם חמוד וירוק עם מים ומפלים קטנים, פוטוגני להחריד אלא אם כן הגעתם אליו באמצע אוגוסט כמוני. סמוך לפארק נמצא מוזיאון העיצוב, אז אפשר לבקר בו במקום בפארק (או בשניהם…) אם יש שם תערוכה שמעניינת אתכם. יש גם פעילויות שמתאימות לילדים – כדאי לבדוק לפני ההגעה.
לינה – אופציות הלינה בלונדון הן אינסופיות והכל תלוי בהעדפות שלכם. בכל פעם שהגעתי, העדפתי מלונות שנמצאים בסמוך לתחנות שבהן עוצר קו פיקדילי של התחתית בלונדון, שיוצא משדה התעופה הית'רו. הכי טוב בעיניי זה לישון במלון באיזור הקובנט גארדן, שהוא איזור שבו נעים להסתובב בערב, קרוב לתאטראות, מסעדות, פארק, תחנות תחתית, וגם סופר, וממנו ניתן להגיע ביעילות ובזריזות לכל מקום שתרצו.
במדור יום בכפכפים מתפרסמות כתבות על מקומות שונים בארץ ובעולם. כל כתבה מתמקדת במקום אחד ומציעה בילוי של יום בו. חלק מניסיון אישי וחלק מחיפוש בגוגל – אחת הדרכים הכי טובות להגיע למקומות מעניינים ופחות מוכרים. בכתבות שזורים לינקים שונים, חלקם יכולים להיות כחלק משיתוף עסקי או שיווק שותפים.
עוד במדור: יום בכפכפים בסטוונגר – נורבגיה / יום בכפכפים בגמונדן – אוסטריה / יום בכפכפים בכפר Pontneddfechan – ויילס / יום בכפכפים בעיירה מיורן – שוויץ
יש לכם עסק בתחום התיירות ותרצו שאכתוב עליו? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנים להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.