איך נעשה שגוגל יאהב אותנו יותר? הוא לא אוהב פרחים או שוקולדים אבל SEO נכון ממש עושה לו את זה. אז איך עושים את זה נכון? איך בוחרים את מילות המפתח הנכונות, ואיך גורמים לגוגל למקם אותנו גבוה? זה הזמן להבין קצת יותר מה זה SEO ומה כדאי לנו לדעת כדי לעשות קידום אורגני נכון וטוב יותר עבור עצמינו. בכתבה הזו תוכלו למצוא טיפים מחמש מומחיות לעניין, אותם תוכלו כבר ליישם באתר שלכן.
הטיפים של ליאת הספר
ליאת הספר היא מומחית בקידום אתרים אורגני בגוגל ,ולאחרונה יצרה קורס SEO דיגיטלי, שעוזר לבעלות אתרים להגיע למקומות הראשונים בגוגל.
מילות מפתח – שלבו את מילות המפתח שבחרתן בכל המקומות האסטרטגיים והחשובים של כל עמוד באתר: בתגיות המטא-טייטל והמטא דסקריפשן, בתגיות ה-ALT של התמונות, בכותרת הראשית, בתתי הכותרות, בתוכן עצמו וגם בקישורים הפנימיים – אותם קישורים שנמצאים בעמודים אחרים באתר שלנו ומקשרים לעמוד אותו אנחנו מקדמות.
דפי זבל – דפים שלא נותנים ערך לגולש, דפים עם מעט תוכן, או עם תוכן לא מעודכן. למשל – דפי ארכיונים, דפי תגיות, קטגוריות ועוד. דפים כאלה יכולים לפגוע לא רק בחוויית המשתמש של האתר שלכן, אלא גם באיכות ובאמינות שלו בעיני גוגל, ולגרום לכן לירידה גורפת במיקומים. אם יש לכן דפים כאלה, ואתן לא צריכות אותם באתר – יש כמה דברים שניתן לעשות כדי להסיר אותם מהאתר. באתרי וורדפרס, אפשר ללכת לתוסף של yoast SEO, לכפתור 'תצוגת חיפוש' ופשוט לכבות את ההגדרות האלו כך שלא יציג את דפי הארכיונים, התגיות והקטגוריות. אם יש לכן "דפי זבל" נוספים שאין להם ערך פשוט הסירו אותם באופן ידני. ההסרה תיתן כוח רב יותר לדפים האמיתיים שבאתר שלכן, ולפעמים תשפר את המצב שלכן בגוגל פלאים.
קישורים "ראש בראש" – השתדלו להימנע מהפניית קישורים לאתרים של אחרים וקבלת קישור מהם בתמורה. קישורים "ראש בראש" או "קישורים הדדיים", הם שיטה בה אתן בתור בעלות האתר מוציאות קישור לאתר אחר, ובעל האתר השני מזכה אתכן בקישור מהאתר שלו בחזרה. שיטה זו הייתה מקובלת בעבר, אך כיום היא נתפסת כלא טבעית, ואפילו נחשבת לספאם ובכך גם יכולה לגרום לאתר שלכן לירידה גורפת בדירוגים בגוגל. איך בכל זאת אפשר להשיג קישורים חיצוניים מאתרים אחרים שיחזקו את האתר שלכן בגוגל? אפשר לכתוב פוסט אורח אצל אתרים בתחום, לרכוש קישורים או שיתופי פעולה אחרים.
קישורים פנימיים – שלבו את מילות המפתח שלכן גם בקישורים הפנימיים שמפנים לאותו העמוד. כלומר, אם אנחנו נמצאים בעמוד על שניצל וממנו רוצים להניח קישור שיקשר לעמוד שעוסק בפירה, חשוב שנטמיע את הקישור על ביטויים הכוללים את מילות המפתח אותן בחרנו עבור העמוד של הפירה החלבי. למשל, אם החלטנו שבעמוד של הפירה החלבי, מילות המפתח שלנו יהיו "פירה חלבי" ו-"מתכון לפירה חלבי" – אז את המילים האלה נרצה להטמיע על גבי הקישור בעמוד על שניצל, בווריאציות שונות ומגוונות ובניסוחים שונים שיראו טבעיים בעיני גוגל, ולא פחות חשוב, בעיני הגולשים שלכן. ולא, כמו באתרים מסוימים, אך ורק על ביטוי אחר כמו "תלחצו כאן".
הטיפים של קטרינה מוניץ
קטרינה מוניץ היא בלוגרית היוצרת אתרים פרקטיים: מלווה לקוחות בייעוץ, בונה ומשפרת אתרים תוך דגש על חווית משתמש, מטרות האתר וקידום אורגני אופטימלי בגוגל. ניתן לקבל עוד המון מידע ומדריכים בנושאים הללו בבלוג שלה.
השקיעו בחוויית משתמש – בעולם בו יש הצפה של מידע, לא רק איכות התוכן חשובה אלא גם אופן הגשתו. לא מספיק שהתוכן שלכן קולע בדיוק למה שהגולש חיפש, הוא צריך להיות גם בטוח וידידותי למשתמש. מהירות טעינה, תאימות למובייל, תוכן הכותרות וכל האחרים הם בסופו של דבר פרמטרים שאמורים לתת לגוגל אינדיקציה שהאתר שלנו טוב ומועיל לגולשים, שהם בעצם המשתמשים של גוגל וחשוב שיהיו מרוצים. לצורך כך גוגל גם מודד את זמן השהיה באתר וכמות הקליקים והדפים שהמשתמש עבר בהם באתר כאינדיקציה חזקה לכמה המשתמש אהב את האתר ומצא אותו שימושי, לא במקרה אלה פרמטרים שחשובים גם לנו כשבוחנים את חוויית המשתמש באתר שלנו. לכן מעבר לתוכן שמותאם למילות מפתח ומרדף אינסופי אחרי פרמטרים טכניים שהמנוע של גוגל אוהב חשוב להשקיע בחוויית משתמש שתעודד את הגולשים לעבור לדפים נוספים באתר ולשהות בקלות ובנוחות.
זכרו, לא תמיד מגיעים לעמוד הבית – כשאנחנו שולחים לינק לאתר, או כשמחפשים את שם העסק, או האדם שעומד מאחוריו – לרוב נגיע לעמוד הבית. אבל, בגוגל סורקים את כל האתר שלנו במטרה לתת לגולש את המידע הספציפי שהוא חיפש. המידע הזה פרוש ברחבי האתר שלנו, בכל התוכן שיצרנו והפצנו וכל התוכן הזה בדרך כלל לא נמצא בעמוד הבית אלא בעמודים הפנימיים. לכן, השקיעו מחשבה מעמיקה בעמודים הפנימיים שלכם, האם הם מקשרים לעמודים אחרים באתר שרלוונטיים לתוכן הנמצא בהם? האם כל אחד מהעמודים מזמין את הגולש להנעה לפעולה: הרשמה לרשימת תפוצה, קריאה של תוכן נוסף, היכרות עם העסק (קישור לעמוד אודות או לעמוד מוצרים/שירותים). הקדישו מחשבה לכל עמוד ועמוד באתר וחשבו האם העמוד הזה הוא שער כניסה ראוי לאתר שלכם? אם לא – הפכו אותו לכזה על מנת למקסם את הכניסות שיגיעו לעמודים הפנימיים הללו.
עקבו אחרי טרנדים חדשים – הקושי העיקרי של אתרים חדשים או אתרים עם נפח תעבורה קטן הוא להתברג בעמודים הראשונים בגוגל תחת מילים תחרותיות. מרבית העסקים עושים לפחות פעם אחת מחקר מילות מפתח לאתר שלהם ובוחרים להשקיע בביטויים במדרגי תחרות שונים: תחרות גבוהה, בינונית או נמוכה. החיסרון במחקר כזה הוא דווקא הידע הקיים עליו: אנחנו יודעים מה חיפשו ומה כבר כתבו, והרבה פעמים התוכן בסוף חוזר על עצמו וקשה מאוד לייצר תוכן חדש בנושאים כאלה, בטח בתחומים מאוד רוויים. כדאי להתעדכן באופן שוטף בחידושים ובטרנדים עולים בתחומי העיסוק שלנו ולייצר תוכן שחסר עליו מידע וכך הוא יתפוס תנועה לפני כולם.
התייעצו עם איש מקצוע בשלב בניית האתר – ההבנה אודות הצורך בקידום האתר בגוגל מגיעה לרוב לאחר בניית האתר ולעיתים קרובות אופטימיזציה למנוע החיפוש יכולה לגרור איתה שינויים באתר שכבר נבנה, מה שהופך את כל התהליך למסורבל מאוד ולעבודה כפולה. גם אם אין בכוונתכן להשקיע בקידום אקטיבי בגוגל – כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בנוגע לתכנון האתר שלכן ולקבל תובנות על מה אפשר לשפר או להוסיף על מנת לבנות מראש אתר שיש לו סיכויי קידום טובים יותר בגוגל: זה יכול להיות בהקשר של מבנה ופריסת האתר, אחסון האתר או התוכן שלו. עדיף שהאתר שלנו יעבור אופטימיזציה למנועי החיפוש כבר בשלב ההקמה ולא יפסיד זמן יקר עד שנחליט לקדם אותו במנוע החיפוש.
השקיעו בעדכון תוכן ולא רק ביצירת תוכן חדש – כולנו יודעים מה המשמעות של תוכן איכותי ליכולות קידום האתר שלנו, אבל יצירת תוכן דורשת הרבה משאבים: זמן ו/או כסף. יחד עם זאת, שיפור של תוכן קיים היא אופציה קלה ומהירה יותר ובעלת השפעה גדולה מאוד על האתר שלנו. בגוגל אוהבים אתרים שיש בהם תוכן עדכני ורלוונטי, זה מצביע על איכות התוכן ואמינות האתר. עדכון תוכן משמעותו לא רק עדכון תמונות למשל אלא הוספת מידע או נתונים עדכניים בהתאם לשינויים בתחום העיסוק, הפניות עדכניות להרחבה על התוכן הכתוב במקורות חדשים שנכתבו או מחיקת מידע פחות רלוונטי או לא עדכני.
הטיפים של אפרת אייל
אפרת אייל בונה ומעצבת אתרי וורדפרס, מעבירה שיעורים פרטיים ומייעצת לעסקים על SEO. היא משלבת בעבודתה את הניסיון והידע שרכשה בעבודה עם חברות מהמובילות במשק.
טייטל ומטא-דסקריפשן של כל עמוד – לכל עמוד יש כותרת. זאת לא בהכרח הכותרת הראשית של העמוד אלא הכותרת שנראה בטאב בדפדפן, וגם בעמוד התוצאות של גוגל. הכותרת צריכה למשוך את העין של מי שנתקל בתוצאה שלנו בגוגל, וגם להכיל בתוכה את מילות המפתח שאנחנו רוצות לקדם. המטא-דיסקריפשן הוא תיאור של מה שנמצא בעמוד, ולמעשה זה המשפט הקטן שמופיע בכל תוצאה בעמוד התוצאות של גוגל ויש לו השפעה על הסיכוי של הגולשים ללחוץ דווקא על האתר שלנו, ולכן גם הוא צריך להכיל את הביטוי שאנחנו מקדמות, כדי שגוגל יבין במה עוסק העמוד.
כרטיס בגוגל – כל עסק צריך לפתוח כרטיס Google My Business. זאת בעצם התוצאה שמופיעה לפעמים מימין לתוצאות הרגילות בגוגל ומכילה פרטים על העסק שבעלת האתר מספקת: שעות עבודה, מוצרים, דרכי התקשרות. זה חינם, וזה מוסיף למקצועיות שלכם כשלקוחות יחפשו אתכן בגוגל. פתיחת כרטיס GMB דורשת אימות מול גוגל – הם שולחים לכן גלויה בדואר. כן, הדואר האמיתי. ולפעמים זה לוקח לא מעט זמן… אז כדאי לפתוח כבר היום.
הוספת קישורים פנימיים – טיפ סופר קל וחשוב. בכל עמוד או פוסט חדש שעולה לאתר – שלבו לפחות שני לינקים פנימיים לעמודים אחרים באתר. כך תעזרו לגוגל להבין עוד יותר טוב את הקשרים בין העמודים באתר שלכם, וגם תוכלו לעודד את הגולשים להישאר באתר עוד קצת.
אל תזניחו קישורים חיצוניים – חלק משמעותי מאוד מעבודת הקידום וה-SEO היא השגת קישורים חיצוניים. קישורים חיצוניים הם קישורים מאתרים אחרים שמקשרים לאתר שלכן. זה חשוב לנו במיוחד כי ככה גוגל מבין שהאתר שלנו חשוב ומוערך. את הקישורים החיצוניים כדאי להשיג מאתרים איכותיים ובתחומים דומים לשלכם. איך נשיג קישורים חיצוניים? תחשבו על שיתופי פעולה – פוסט אורח למשל זאת פרקטיקה נהדרת שמיטיבה עם כל הצדדים. אתן תכתבו מאמר לאתר אחר, הם יקבלו מכם תוכן רלוונטי לאתר שלהם, ואתן תקבלו מהם קישור לאתר שלכן. Win-win.
הטיפים של מיכל בן ארי מנור
מיכל בן ארי מנור היא עיתונאית ובלוגרית טיולים, מנהלת קהילת בלוגרי הטיולים בישראל, מנחת סדנאות, פאנלים וימי עיון, ומומחית לקידום אורגני בגוגל לבלוגרים.
מהירות – האלגוריתם של גוגל מחשיב תוכן לצד חווית משתמש, כאשר בזמן האחרון הנושא של חווית משתמש, בעיקר בניידים, תופס נפח גדול יותר בקידום האורגני. אחד הדברים שמשפיעים מאד על המיקום שלנו בחיפוש גוגל הוא הנושא של מהירות האתר – כמה זמן לוקח לאתר שלנו לעלות, בעיקר בנייד. מה עלול להאט את מהירות עליית האתר שלנו? תבנית, שרת אחסון, תוספים חיצוניים, אבל בעיקר כובד של התמונות שלנו באתר. ההמלצה שלי: לפני שאתן מעלות תמונה לאתר או לפוסט, הקטינו מראש את גודל התמונה (מומלץ עד 200 ק"ב). ואם יש צורך השתמשו גם בתוסף מכווץ תמונות באתר.
מקוריות – תוכן מקורי הינו המפתח הבסיסי להצלחה בגוגל. גוגל מעריך תוכן דינאמי, רלוונטי ואותנטי והוא מנסה להילחם באתרי ספאם וקידום מכירות אשר מייצרים תכנים למטרות קידום, לפיכך אחד הדברים שגוגל לא אוהב ואף מעניש עליו הוא הנושא של תוכן משוכפל. תוכן משוכפל יכול להיות תוכן כפול באתר שלנו (אותו מאמר רק עם שינויים קלים) או תוכן שמופיע הן באתר שלנו והן באתר אחר. כך שאם מציעים לכן לפרסם את התוכן שלכם בעוד אתרים או חשבתם להשתמש בתוכן שפרסמתם בעבר באתר אחר, באתר שלכן, דעו לכן שזה עלול לפגוע מאד בחשיפה שלכן בחיפוש גוגל.
קישורים נכנסים – קישורים מאתרים אחרים לאתר שלנו, הינם אחד המדדים של גוגל לזהות האם האתר שלנו סמכותי ומהימן. ככל שהאתר שמקשר אלינו גדול וסמכותי יותר, כך לקישור יש ערך גדול מבחינת גוגל. ההמלצה שלי היא לנסות להשיג לאתר שלכן כמה שיותר קישורים שיפנו אליו, אם באמצעות כתיבת תוכן לאתרים גדולים תמורת לינק לאתר, שיתופי פעולה מגוונים עם אתרים וכותבי תוכן אחרים, כתיבת המלצה או חוות דעת על עסק מסוים ובקשה ממנו לשים לינק לפוסט שלכן באתר שלו ועוד.
הטיפים של מיכל ונדר אסנין
מיכל ונדר אסנין היא מומחית באסטרטגיה שיווקית, יצירה וקידום תוכן. בעלת הבלוג 'מאמא בסטייל' והמגזין 'להיות עצמאית' העוסק בתכני שיווק וניהול עסק בו היא מציעה מיני קורס SEO קצר.
מילות מפתח – כשרוצים לקדם תוכן בגוגל, חשוב לבחור מילה או ביטוי מפתח (ניתן להיעזר בכלי מילות החיפוש של גוגל) כזה שאין לו הרבה תחרות ועדין יש לו מספיק חיפושים כדי שיהיה רלוונטי. לאחר שבחרתן את המילה או הביטוי חשוב לשבץ אותו בתוכן. בכותרת, בכותרות משנה, בתוכן הטקסט. אבל לא יותר מידי, כדי שגוגל לא ירגיש שזה "פישי" ומאולץ.
אופטימיזציה לתמונות – תמונות הן תוכן לכל דבר! צריך לדאוג לא רק לתוכן הכתוב אלא גם לתמונות. תמונות עם שמות בג'יבריש לא יקדמו אתכן בגוגל. תנו להם שם, תיאור ואפילו תיוג ברשתות החברתיות על מנת שגוגל ידע לאנדקס אותן.
משתמשים באתר ללא זיהוי – לא בקטע של לכתוב על עצמך? לא מתחברת לאודות אז החלטת לוותר? טעות. אם באתר שלכן אין דף אודות, יצירת קשר, תנאי שימוש וכדומה, גוגל יפגע בדירוג שלכם.
אל תעלו לאתר תמונות כבדות – תמונות הן תוכן ויזואלי סופר חשוב כדי לעורר עניין, אבל חשוב שתדעו, תמונות כבדות מדי ישפיעו על הדירוג שלכן בגוגל לרעה. גוגל אוהב אתרים שנטענים מהר והתמונות הכבדות מאטות את טעינת הדף משמעותית. מה עושים? קודם כל דואגים להקטין את כל התמונות באתר. אפשר לעשות זאת ברשת או דרך תוכנה גרפית כמו לייטרום. קבלו מידע נוסף במדריך הקצר שלי לאופטימיזציה לתמונות.
אז את כל שיעורי הבית שיש פה אתן יכולות לעשות בשבוע הבא אבל אני חושבת שאני אסגור לי כמה פינות בסופ"ש הקרוב.
את מדור נשים ועסקים אתן מכירות? במדור מתפרסמות כתבות על עסקים שונים. יש לך עסק ותרצי שאכתוב עליך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.