מחתימה כרטיס / רוני מינמר

רוני מינמר מנהלת את תחום הוורטיקל בכאן ואת הפקות הדיגיטל של כאן חינוכית. היא רואה את העולם לאורך, נושמת טיקטוק, נושפת אינסטגרם, עירנית ומשוגעת במקומות הנכונים. מאמינה שכדי להתפרנס מדיגיטל חייבים להכיל שמדובר במקצוע תובעני משום שהוא מחייב אותך להיות דרוכה, בתהליך מחקר ולמידה כל יום, לשאול שאלות ולא להתבייש אחרת לא עומדים בקצב.

תאגיד השידור הישראלי, המוכר תחת המותג כאן, הוא תאגיד סטטוטורי ישראלי שהוקם בשנת 2015, לשם החלפתה של רשות השידור, שהחוק הורה על סגירתה. תאגיד השידור מפעיל חטיבת טלוויזיה, חטיבת רדיו, חטיבת דיגיטל, חטיבת חדשות וחטיבה ערבית, ומפיץ את הפקותיו בפלטפורמות השונות בטלוויזיה, ברדיו, באתר האינטרנט כאן, באפליקציות המותאמות לטלוויזיות חכמות, לרכב ולנייד, ובאמצעות הרשתות החברתיות.

רוני מינמר

מה חלמת להיות כשהיית קטנה?

"אימא שלי מספרת שרציתי להיות עיתונאית. למען האמת אני לא זוכרת, אבל המקצוע שלי לא היה קיים אז אפילו לא יכולתי לחלום עליו, שזה בעיניי הדבר הכי מגניב בתחום. השינוי התכוף הזה, רכבת ההרים של פיצ'ר חדש או הדבר הבא להיות בו – כל אלה מרגשים אותי מאוד."

משפט אחד על מקום העבודה

"כאן זה לא מקום, זה עולם שלם שעוטף אותנו גם בנראות, גם בשמע וגם בערך מוסף. תו תקן של איכות. כשעובדים בכאן יושבים לארוחת צהריים עם אנשים שלא היית פוגשת ברחוב, באוניברסיטה, בצבא או בקהילה שלך. בליל אמיתי של נשים וגברים של אמונות, דעות, גאוגרפיה ואורח חיים. זה מחלחל פנימה ופנימה את מרגישה שאת הרבה יותר סבלנית ומכילה דעות שונות משלך."

במה את עוסקת כיום?

"לכבוד השנה השביעית שלי בכאן, בימים אלה אני מתחילה תפקיד חדש ואני מנהלת את תחום הוורטיקל בכאן ואת הפקות הדיגיטל של כאן חינוכית. למעשה אני בניתי את התוכנית האסטרטגית והטקטית לנוכחות שלנו בכל פלטפורמה מאונכת ואני לוקחת חלק מתהליך הקריאייטיב ועד לתפעול, העלאת התוכן ושיווקו. בדגש על טיקטוק, אינסטגרם ויוטיוב שורטס."

תספרי קצת על התגלגלות הקריירה המקצועית שלך?

"אחרי הצבא עשיתי קורס הדרכת אירובי ורציתי להיות תזונאית. אימא שלי אמרה לי לא להירשם רק לביולוגיה באפשרויות ללימודי התואר, אז סימנתי גם יחסים בינלאומיים וגם תקשורת בכמה אוניברסיטאות. אחרי שהתקבלתי חשבתי לעצמי שמדעי המדינה ממש מעניין אותי ואולי זה הכיוון הראוי. באמצע השנה הראשונה לתואר שיניתי לראשי תקשורת ומשני מדעי המדינה. כל כך נהניתי שהמשכתי במסלול למצטיינים לתואר שני. יצא ככה שיש לי שני תארים בתקשורת מאוניברסיטת בר אילן. חברים מהתואר גייסו אותי לאגודת הסטודנטים, שם ניהלתי את מחלקת הפרסום. עשיתי כשפים בפייסבוק ופתאום הגיע אינסטגרם והתאהבתי. המשכתי להתאחדות הסטודנטים הארצית והתפתחתי מאוד קראטיבית ושיווקית, קיבלתי הרבה חופש פעולה מהמנהלים ומשם המשכתי לגוף פרטי. עבדתי בטוחן מדיה שנה, זה היה בית ספר מדהים לדייק אסטרטגיה שיווק ולרצות לקוחות. לנהל מספר חשבונות בפלטפורמות שונות לחלוטין בתחומי עניין הזויים – מהבורסה לניירות ערך דרך חברת סקודה ועד לחברת גופי תאורה. הכל מהכל."

"בתקופה הזאת הייתי מאוד פעילה בקהילות מקצועיות דיגיטליות. העברתי לא מעט שיעורים פרטים, ייעוץ והרצאות, והגיעו אליי כל מיני הצעות עבודה. תאגיד השידור פנו אליי להיות יועצת חיצונית, בראיון הציעו לי מיד משרה. זה מאוד החמיא לי אבל אחרי שעוברים למגזר העסקי פתאום לחזור למגזר ציבורי היה עבורי משהו שלא עמד על הפרק. היה לי ברור שהצעות השכר שקיבלתי מחברות אחרות לא אקבל כאן, אבל הציעו לי להקים משהו חדש, לנהל את תחום הסושיאל עבור גוף ענק והבטיחו שיאפשרו לי זמן ללימודי חדשנות ולפעול כראות עיניי מבחינה קריאטיבית ושיווקית. אחרי שלושה חודשים של משא ומתן חתמתי. שבוע אחרי החתימה כבר יצאו להפגנות וכל התקשורת הייתה מלאה בכתבות שלא ייפתח תאגיד השידור. הוא עדיין לא נקרא כאן."

מה מיוחד בעיסוק שלך?

"הקסם בללוות תהליך משלב החשיבה דרך הביצוע ועד קצירת הפירות. הוורסטיליות להקים מערך סושיאל לתשע תחנות רדיו כולל בניית תוכנית אסטרטגית וטקטית ולאחר מכן טלוויזיה, ערבית, חדשות, לנהל את חמ"ל המונדיאל, להקים מערך בלוגרים לאירוויזיון בישראל, להקים יחידה דיגיטלית לעולם הילדים בכאן, לשווק את האפליקציה לטלוויזיות חכמות של כאן בוקס – כל אלה בעצימות גבוהה המשלבים קריאייטיב, חשיבה טכנית ושיווק גורמים לנו בכאן להיות חוד החנית הדיגיטלית. לכולנו כאן מאפשרים להתנסות ולעשות תמיד יותר מהסיבה בעטיה הועסקו."

מה את מרגישה שהעיסוק/התפקיד שלך עושה עבורך?

"רק נכנסתי לתפקיד החדש, אבל אני מרגישה שכל בוקר אני גורמת לכך שעוד ישראליות וישראלים נחשפים לתכנים איכותיים, מזינים עצמם במידע, רואים את עצמם על המסך, לנרמל סיטואציות שלא קורות מספיק ומעודדות אותנו להיפתח לדעות שונות, אמונות שונות, לאהוב את עצמנו יותר. עם אהבתי העצומה לרשתות החברתיות’ אני מרגישה שלרוב נחשפים לתמונה מאוד סינתטית של מציאות וצריך ללמוד להטיל ספק ולצרוך תוכן באופן מודע שמיטיב עמנו וגורם לנו לחוש טוב עם עצמנו. להפעיל את המחשבה."

האם העבודה היא עבודה במשרד או עבודת שטח?

"גם וגם"

מה חשוב בעינייך בתפקיד שלך?

"להיות אמיצה – לנסות דברים חדשים, לבצע המון ניסוי וטעייה, לסמוך על עצמי ולטעות הרבה. לסלוח כשטועה וללמוד ולא להתבאס מזה. הכי אינסטגרם וולוגרית שלי אבל משפט שמלווה אותי נונסטופ הוא – מי שלא עושה לא טועה."

מה היתרונות מבחינתך בעבודה בתחום שלך כשכירה?

"אני מאוד אוהבת להיות שכירה, אני אוהבת להיות חלק ממשהו גדול, אני אוהבת את הביטחון התעסוקתי, את ההמשכיות, את העבודה עם הרבה מאוד אנשים."

איך מקום העבודה דואג להתפתחות מקצועית שלך?

"משום שאנחנו גוף עם הרבה אנשים וחטיבות שונות (טלוויזיה, רדיו, דיגיטל, ערבית, חדשות…) אז בתחום שלי נשכרתי מראש לתפקיד הכי גבוה של עצמי. למזלי מעריכים את יכולותיי ועשייתי במערכת – ואפשרו לי לצמוח ולהקים דברים חדשים. שזה אגב משהו שלרוב מאוד מקובע בעולמות הדיגיטל וזה התחום שמצריך הכי הרבה פלואידיות ומינימום קיבעון."

גם לעבודה חלומית יש רגעים פחות זוהרים – איך זה מתבטא אצלך?

"אני עובדת בשעות לא שעות, אני על האינבוקס, על התגובות, אני מקבלת הרבה כעס או כאב. בתקופה שניהלתי את הדיגיטל בכאן חינוכית קיבלתי הודעות מאוד קשות שלא הכינו אותי נפשית סביב נניח סליחה על השאלה, מקרי אלימות, ילדים שאיבדו קרובי משפחה או חברים. יש הרבה מאוד רגש כלפי כאן. במונדיאל הקודם כתבתי תגובה שהובילה למשברון, בגלל שספורט הוא נושא שיושב על המון רגש הבדיחה שלי הובילה להרבה כעס. לקחתי כמובן אחריות והעליתי לאחר מכן פוסטים עם המון הומור עצמי על כמה התגובה הייתה לא מוצלחת. זה עבד נהדר ומאוד העריכו את לקיחת האחריות, בפנים אבל מאוד מאוד התבאסתי על עצמי."

"מקרה נוסף הוא – עבודה עם איי ליסטים. כבר קרה לי ששחקן מאוד מוכר השפיל אותי על סט מול צוות שלם של שחקנים והפקה (צלמים, במאים, סאונד… עשרות אנשים). יצאתי מהסט וסירבתי להגיע שוב גם במחיר של שיווק התוכנית. הסוכנת שלו התקשרה להתנצל בפניי. לא חזרתי לסט."

רוני מינמר

ספרי על רגע בעל משמעות בקריירה שלך

"יש לי המון רגעים מדהימים. אני אוהבת במיוחד את שיתופי הפעולה והרגעים שדאגתי שיקבלו הרבה יותר 'זמן מסך' בפלטפורמות הדיגיטליות כמו למשל – שיח על מחזור, נושא שלא נוהגים לדבר עליו והוא טבעי ומשפיע על מחצית מהאוכלוסייה. על אכילה ואיפור – הפרעות אכילה או בושה לאכול ליד אחרים, נראה לי נורא, מהר גייסתי את השחקניות והשחקנים. כמובן הקורונה הייתה התקופה שחשתי הכי הכי נחוצה, ווידאתי להזין בתוכן תבוני כל הזמן בכל דרך אפשרית. השתדלתי לעבוד המון עם לייבים ושיתופי פעולה, שלא יחושו לבד, שירגישו חלק ממשהו, שיוכלו לכתוב ויקבלו במה. להשיב לכל פנייה תוך שעות בודדות. בתור אימא לפעוט זה היה קשה מנשוא שכן בן זוגי ואני שנינו (למזלנו) המשכנו לעבוד בקורונה ללא מסגרת עבור מיכאלי בן השנה וחצי וכמובן בעצימות הרבה יותר גבוהה. בפגישה מאוד חשובה בזום הוא רץ מאחורי והחליק ודימם. שם ממש הרגשתי שזה גדול עליי, שאני לוקחת על עצמי יותר מדי אבל שגם אין לי פתרון. חוסר אונים."

אילו תכונות הופכות אותך ליותר טובה בעבודה?

"מכירה את האנשים האלה ששואלים שאלה מבלי לחפש לפני תשובה או לעבור רגע בגוגל או קווארה? אז אני ממש בצד השני. אם אני שואלת שאלה זה אחרי שעשיתי הכל למצוא לה תשובה. גם טכנית. לכן אני מסתדרת עם הבנת אלגוריתמים בסושיאל, עם מערכות פרסום ואנאליטיקס. לא לפחד."

איך נראה סדר היום שלך?

"אני מתחילה את הבוקר מוקדם מאוד, יונתן שלי בן שבעה חודשים, ואוהב להעיר אותנו בין 5-6. אחרי שאני מכינה אותו אני אוהבת לעבור על הפיד בטיקטוק ובאינסטגרם ועל טבלאות המשימות שלי. משם מארגנת יחסית מהר את עצמי ואז ניגשת לגדול שלי, מיכאל בן 4.5. מארגנת אותו ובמקביל את עצמי. אני תמיד אגיע למשרד עם קופסת פירות וירקות. אחרי שניקיתי את שולחן העבודה, אני אכין לי קפה חדר מורים כמו שאני אוהבת ואגש לטבלאות לוודא מה עולה היום, מה מוכן ומה בא לי להתייחס אליו. מיד אחרי עונה על 3874638746 ההודעות באינסטגרם ובטיקטוק ובודקת אנליטיקס של כל התכנים שהעליתי."

"בכל יום אפתח משהו חדש עם אחד היוצרים לטובת ורטיקל, אדבר עם הפקות שיוצאות כדי לייצר תוכן שעומד בפני עצמו ובמקביל אבדוק אילו תכנים שלנו מהדיגיטל/הרדיו/טלוויזיה צריכים לקבל ביטוי ואבחר ואערוך את התוכן שאני צריכה על פי מה שבחרתי. מהשעה 8 אני גם מתעסקת במה אני אוכל היום לצהריים וטורחת לציין את זה בפני כל אדם שאני רואה או נפגשת איתו. קריטי."

מה את הכי אוהבת בעבודה שלך?

"את השינויים, את הציניות, את הגבולות – אלה מאפשרים ליצירה לפרוח. את ההרמות כשמשהו מצליח ואת ההבנה היחסית כשמשהו לא."

מהי עבודת החלומות מבחינתך?

"לייצר תוכן בעל משמעות לילדים, משהו תבוני כמו משחקים עם ערך מוסף או אינטראקציות חברתיות טובות יותר. משהו טכנולוגי שיסייע להם ללמוד באמת ויאתגר אותם. שייתן פייט לנמנום המוחי של תוכן לטובת התוכן. רוצה שילמדו להטיל ספק ולהיות אנשים יצרנים שישפרו את העולם בבגרותם."

במה את גאה במיוחד בעבודתך?

"באמת שציינתי בכל הדברים מעלה. אין גאה ממני. זה התגמול שלי, אני לא משתכרת כמו הצעות העבודה שאני מקבלת, אני מקבלת חופש פעולה גדול והתנסות קריאטיבית וטכנית שלא הייתה זוכה להם באף מקום אחר. היצירה שלנו היא פשוט טובה."

תספרי משהו עלייך מחוץ לשעות העבודה

"אני תמיד יודעת לאן כדאי לצאת ואיפה לאכול. בראנץ' זה תחביב. הייתי בפסטיבלים ברחבי העולם, הפייבוריט שלי הוא הטומורלנד, הייתי פעמיים ואני מתכוונת לשוב כשהתינוק שלי יגדל ויישן קצת בלילה."

אף פעם לא תתפסו אותי…

"שורקת. שריקות זה השטן, עשו עליי סרטון בכאן, חפשו כאן מיזופוניה ביוטיוב."

מה לא יודעים עלייך?

"לפני שמונה שנים החלקתי במדרגות ושברתי חוליה בגב. אל תנעלו כפכפי אצבע. אחרי שלושה חודשים עם גבס התחלתי לחיות באמת. זה עצר לי את החיים בנקודה די קריטית (עברתי לגור עם בן זוגי, התחלתי עבודה חדשה, הייתי לקראת סיום התואר השני) והבטחתי לעצמי שם שאני לא סובלת יותר בחיים האלה. אני חושבת שזה ניכר בבחירת המקצוע שלי והסיבה לכך שאני עדיין בכאן."

במדור מחתימה כרטיס מתפרסמות כתבות על נשים שעובדות כשכירות בתפקידים מעניינים. בינתיים כבר הכרנו במדור את: רותם קליגר / טל חביב משיח / ליאת שמרלינג-מאיר / נועה תמיר / רוני אבני / שירי גרוסברד / אפרת דניאל פורת / מיטל חאיק עוזיאלי / הדר פולופ / טלי שפריצר דלאל / מור הדר גל-און / שירי גולד / גילי יובל / קרן שנער / טל פולק / עמית קורן רומי

את עובדת כשכירה בתפקיד ממש מעניין או מכירה מישהי שזו? אשמח שתכתבי לי.

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה