מחתימה כרטיס / טל חביב משיח

את טל חביב משיח הכרתי לפני כמה שנים, בדיוק כשהייתי בתחילתו של תהליך שינוי הקריירה שלי. באותה תקופה חשבתי שהעתיד שלי הוא בעבודות עם מסמרים וחוטי רקמה והעברתי סדנה אצל לטל, לנשים מהקהילה שלה. מאז אנחנו חברות בזירת הפייסבוק וידעתי שיום אחד אארח אותה גם אצלי. וכשהתחלתי את המדור זה, ידעתי שזה הזמן כי העבודה שלה ממש מעניינת.

טל היא רכזת הדרכה בכירה ברשות העתיקות, מלמדת כבר כשני עשורים במרכזים למחוננים ומצטיינים ומתחזקת על אש קטנה קהילת נשים יוצרות שהקימה לפני כשבע שנים. היא פעילה בהתנדבות ביישוב שבו היא גרה ומחפשת תמיד את האתגר הבא.

טל חביב משיח
צילום: פנין יהודאי

כמה משפטים עליך

"אני בת למשפחה ירושלמית ותיקה, ומתגוררת כיום בנווה מונוסון. נשואה לאלירן, איש אהוב ומיוחד, ואמא גאה ל-3 ניצוצות – בן, יובל ותמר. הספקתי עד כה תואר ראשון בארכיאולוגיה, תור שני במדיניות ציבורית ותעודת אוצרת. אין ספק שבזה תמו ימי באקדמיה. אני חיה ונושמת אומנות ויצירה, מעורבת ויוזמת עשייה קהילתית והתנדבות בכל מקום שהלב נמשך אליו."

מה חלמת להיות כשהיית קטנה?

"חלמתי לגור בגליל בבית קרקע קטן עם גינה ענקית, שבן זוגי ואני נגדל יחד ירקות, 3 ילדים וכלב ואני אתעסק באמנות. בינתיים, אלירן ואני מגדלים שלושה ילדים בדירה עם מלא ירוק… במרפסת, ואין לנו חיות מחמד כי אלירן אלרגי לפרוות, אבק ושאר ירקות (או לפחות זה מה שאנחנו מספרים לילדים). אבל עוד לא אמרתי נואש! אמנות אני עושה יום יום כל היום. אמנות הג'אגלינג בין משימה למשימה…"

תספרי קצת על התגלגלות הקריירה המקצועית שלך?

"מיד אחרי השחרור מצה"ל התחלתי תואר ראשון בארכיאולוגיה ותרבויות המזרח התיכון באוני' ת"א. תוך כדי הלימודים, התחלתי לעבוד ברשות העתיקות, בבנק ובספריה כדי לבדוק מה הכי מתאים לי, מסקרן ומושך. מהבנק נפרדתי די מהר ובהקלה, בספריה סיפקתי את הרצון הבלתי נגמר שלי לידע ומהר מאוד העבודה ברשות העתיקות הוכיחה את עצמה כמשרה הכי מדויקת עבורי. התחלתי כמדריכה וזכיתי לאורך השנים להתנסות בתפקידים נוספים כמו פיתוח מערכים, בניית הסדנא ועוד. נפח התפקיד שלי גדל ככל שגדל המרכז ומהר מאוד הפכתי לרכזת הדרכה צעירה ונמרצת. צוות המדריכים והרכזים התרחב וכל שנה המרכז צבר לקוחות קבועים ומרוצים. התפקיד שלי השתנה בכל פעם קצת, בזכות הרצון שלי והמוטיבציה להתפתח ולגוון לעצמי אבל גם בזכות המנהל שלי שהשכיל לאפשר לי לבטא את עצמי ולהתקדם."

מה מיוחד בעיסוק שלך?

"יכולה לחשוב על המון דברים, אבל הכי חשוב – שהוא מדויק עבורי. שילוב מושלם של תוכן מסקרן, שגרה סופר מגוונת וסביבת עבודה מאפשרת, שגורמים לי לקום כל בוקר בכיף גדול לקראת יום העבודה. לא פחות מזה, משאיר לי פנאי להתעסק בעוד דברים אחרים שממלאים לי את הלב ומעסיקים לי את הידיים."

מה את מרגישה שהתפקיד שלך עושה עבורך?

"פותח לי עולמות ומאפשר לי התפתחות אישית שעד עכשיו התאימה לי בקצב ובמגוון."

האם העבודה היא עבודה במשרד או עבודת שטח?

"לשמחתי הרבה, המשרה שלי מגוונת מאוד. ישנם ימי שטח רבים, הדרכות בחפירות, בבתי ספר, במוזיאונים ובמתנ"סים לצד ימי משרד, השתלמויות וכנסים."

מה מיוחד בעינייך בעבודה עם ילדים ומה את מרגישה שזה תורם לך?

"עבודה עם ילדים בכל גיל היא אתגר דינמי. עם זאת, אני מוצאת בה את נקודת האור הכי משמעותית בתפקיד שלי. היכולת להיות עם ילדים, לשוחח איתם בגובה העיניים, לראות את הניצוץ בכל אחד מהם, לעבור איתם תהליכים משמעותיים ולהרגיש את השמחה שלהם כשהם נמצאים בעולמות שאני חושפת בפניהם – ממלא אותי בסיפוק גדול. מוכנה לעשות את זה כל יום עד יומי האחרון."

טל חביב משיח
צילום: פנין יהודאי

מה היתרונות מבחינתך בעבודה בתחום שלך כשכירה או בעבודה כשכירה בכלל?

"כשכירה יש לי את היכולת לפתח תוכן מקורי ולהתפתח באופן אישי בסביבה יציבה מבחינת תקציב, חלל וזמן. יש אפשרות להניח את העיפרון אחרי אי אילו שעות עבודה (בדר"כ לא מעטות) ולעשות לביתי ולנפשי. להתנדב, ליצור, להיות בוועד הכיתה של שלושת הילדים ועדיין יישאר זמן לדייט עם אלירן או עם חברה מידי פעם."

איך מקום העבודה דואג להתפתחות מקצועית שלך?

"היצע ההשתלמויות המקצועיות רחב ותמיד יש דחיפה להתקדם מבחינה אקדמאית. כך גם השתלמתי את התואר השני שלי. יחד עם זאת אני מאמינה שמעבר להיצע במקום העבודה, מגוון ככל שיהיה, לסקרנות ויוזמה אישית יש מקום נכבד בהתפתחות של כל אחת ואחת מאתנו."

גם לעבודה חלומית יש רגעים פחות זוהרים – איך את הופכת אותם לוורודים?

"הכביש הראשי עליו דוהרת רשות העתיקות הוא במסלול המחקר המדעי. לעיתים, צורכי המחקר והמערכת משפיעים על היכולת שלי למקסם את החשיפה לציבור הרחב. 20 שנה בארגון לימדו אותי היטב את הכלים והגבולות שאני יכולה לעבוד בתוכם אבל גם, איפה ואיך אפשר לפרוץ את הגבולות מבלי לפגוע או לעכב תהליכים מקבילים. לדעת להתגמש, לחשוב יצירתי ולהפוך כל מצב נתון, אתגר או מכשול, לתוצר זרוע אבקת פיות (פיות קדומות כמובן) זה כוח העל שלי. מה שלכן?"

טל חביב משיח

אילו תכונות הופכות אותך ליותר טובה בעבודה?

"לראות את העולם בעין של ילד ומבוגר גם יחד ולדעת להנגיש תוכן מותאם לכל גיל. היכולת לראות את הצרכים של היושב מולי, בין אם הוא עמית, מדריך או לקוח ולתת להם מענה, והיכולת לחשוב ולהניע כמה תהליכים במקביל, עם גמישות ויצירתיות לפתרון כל בעיה.

איך נראה סדר היום שלך?

"אני קמה ב-5:30, מסדרת את התלתלים ומגיעה למשרד ב-6:30 לשתות קפה בשקט של הבוקר (אין מצב שידברו איתי לפני). בודקת מיילים ומוודה שהלוז היומי מטופל. בדרך כלל צוות המשרד מתחיל בישיבת בוקר למיקוד וחלוקת משימות. ואז מתחילה שגרה מאוד מגוונת. יש ימים שאנחנו שקועות בפיתוח מערכי לימוד (הימים הכי יצירתיים שלנו), ימים של בניית תוכניות ללקוחות ושיווק, ימים של סיכומים, משובים והפקת לקחים (חשוב מאד בעיני!) ויש ימי הדרכה בשטח שהם הדובדבן שבקצפת. כך או כך, מסיימת בסביבות 15:30 ואז ממשיכה למשרה הנוספת שלי. אני מגיעה הביתה ובודקת מה שלום הילדודס, מתעניינת איך עבר היום על כל אחד/ת ולעיתים גם מצליחה לקבל תשובות מעבר ל'בססססדר…'!! עושים שיעורי בית, מקפיצה לחוגים/חברות… משרת אם, מורה ונהגת מונית סטנדרטית. אחרי 20:30, אם אין איזו ישיבה או פגישת צוות של פרויקט שאני לוקחת בו חלק, יש זמן לבדוק מיילים, להשקות צמחים בגינה, לסרוג משהו לתרומה (תודה לאל על אלונה ארובס), להכין ארוחת צהרים למחר ואפילו לנשום."

מה את הכי אוהבת בעבודה שלך?

"קודם כל את הצוות שלי. עובדים יחד שנים ארוכות ועושים כל דבר מכל הלב ומתוך אמונה שלמה בדרך ובמטרה. שנית, את הימים שתמיד מוציאים אותי הכי מהר מהמיטה, הימים בהם אני לוקחת חלק פעיל בפעילות בשטח ובהדרכות. אין מצב שלא אחזור עם נעליים מטונפות הביתה ועוד ס"מ שמתווסף לי לגובה רק מהנחת או מאבק החפירות באתר."

תספרי על חוויה מיוחדת שחווית בזכות העיסוק הנוכחי

"ביום ההולדת האחרון שלי ביקרתי בחפירה ביפו כמה ימים לפני שנסגרה. איך שנכנסתי לאתר, קרא לי אחד הארכיאולוגים וביקש להראות לי ממצא מיוחד שיצא מאחד הריבועים. על שבר של צלוחית חרס קטנה, ניבט אליי חלק מספור ילדים, מצויר בצבע שוקולד על הרקע הלבן של הצלוחית. קבלנו רשות מיוחדת מהארכיאולוגית, מנהלת החפירה לפרסם את תמונת השבר הקטן ולשאול את הציבור הרחב מי מכיר את סיפור הילדים שעל השבר. קבלנו כמה תשובות מאוד מעניינות אבל טרם הצלחנו לשחזר את מלוא הסיפור. אין לי ספק שעוד נגיע אל פתרון התעלומה המתוקה הזו."

טל חביב משיח

מהי עבודת החלומות מבחינתך?

"עבודה שאהיה שמחה לקום אליה, שתמלא אותי בסיפוק אמיתי וארגיש שאני מגשימה עצמי דרכה. שאפשר לשלב איתה עוד מישורים בחיי האישיים ושהמגבלות בה יהוו עבורי אתגר שניתן להתגבר עליו ו/או להתפתח דרכו."

במה את גאה במיוחד בעבודתך?

"בהנגשת חשיבות השמירה על ארכיאולוגיה לציבור הרחב, יש לזה ערך על זמני בעיניי."

תספרי משהו עלייך מחוץ לשעות העבודה

"לפני שבע שנים הקמתי את קהילת 'נשים יוצרות', מאות נשים היו חלק בקבוצה עד כה, הן כיוצרות עצמאיות והן כמנחות. בימי שישי פעם בשבועיים נפגשנו, קבוצה קטנה של נשים עם מנחה אחת/ד אצלי בבית, התפנקנו בקפה ונשנושי בוקר והתנסנו בטכניקת יצירה חדשה. הייתה לנו רקמה על נייר, קרמיקה, יצירת מנדלות חוטים, בניית גופי תאורה באוריגמי, תפירה, עיצוב בנייר ועוד. מקווה שנחזור לזה בקרוב מאוד."

אף פעם לא תתפסו אותי…

"עם שיער אסוף – כוחי בתלתלי. בלי טלפון נייד ובמקרה שלי עם שניים, אחד של העבודה ואחד שלי או בלי מתכון שראיתי ואני חייבת לנסות!!"

מה לא יודעים עלייך?

"אפייה מרגיעה אותי ועוזרת לי לנקות את הראש. אז אחותי, שכנותיי, חברותיי, וגיסות יקרות שלי… אוהבת אתכן בכל ליבי ומודה על הכתובת שאתן לכל המאפים שיוצאים פה מהתנור כל שבוע. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הייתי נשארת לבד עם כל הפחמימות האלה."

במדור מחתימה כרטיס מתפרסמות כתבות על נשים שעובדות שכשכירות בתקידים מעניינים. בינתיים כבר הכרנו במדור את רותם קליגר

את עובדת כשכירה בתפקיד ממש מעניין או מכירה מישהי כזו? אשמח שתכתבי לי.

יש לך עסק ותרצי שאכתוב עליך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.

מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה