מחתימה כרטיס / הדר פולופ

הדר פולופ היא המנהלת העסקית של מגמת העיבוד השבבי (CNC) בתיכון המקצועי עמל טק אין בשוהם בתכנית שנקראת שותפים. התפקיד שלה הוא ללוות את התלמידים בהקמת עסק משגשג ומרוויח מתוצרי הסדנה הלימודית (מוצרים מאלומיניום לעיצוב הבית ומוצרי יודאיקה), שמטרתו לספק עבודה לתלמידי המגמה ולקדם למידה משמעותית דרך עשייה. שם העסק הוא "שבבים" – מתנות ישראליות בראש צעיר. הדר בת 40, נשואה לג'רמי ואמא לארבעה, מתגוררת ביישוב צופים. אוהבת ליצור, לחדש ולהשפיע.

הדר פולופ
צילום: אילן בשור

מה חלמת להיות כשהיית קטנה?

"אחותי תמיד מספרת שכשהייתי ילדה היא שאלה אותי מה אני רוצה להיות ועניתי לה – חוקרת וסופרת."

תספרי קצת על התגלגלות הקריירה המקצועית שלך?

"הסיפור שלי מעניין וגם ארוך כי הוא בעצם כמו חיבור הרבה נקודות שנראות לא קשורות אחת לשנייה. בצבא הייתי מורה חיילת ועברתי שירות מדהים ומספק, אשר בעקבותיו הגיעו במהלך חיי הרבה שנות עבודה בבתי ספר בתכניות שונות ובהדרכות. לאחר מכן למדתי לתואר ראשון בעבודה סוציאלית עם התמחות בתחום הקהילתי, ובמשך תשע שנים עבדתי עם מגוון אוכלוסיות, עד שהרגשתי קושי להמשיך עוד. הרגשתי שזה לא המקום הכי נכון עבורי, היה חסר לי בתפקיד הצד היצירתי, הקליל והשמח."

"נרשמתי ללימודי עיצוב פנים ונהניתי מכל רגע, ובסיומם יצאתי לעצמאות. פתחתי סטודיו שבו יצרתי מוצרים מעץ, העברתי סדנאות בנגרות קלה וייעצתי לאנשים כיצד לעצב את ביתם גם בתקציב מינימלי. זאת הייתה תקופה משגעת. השנים כעצמאית פיתחו אותי מאוד מבחינה אישית וגם מבחינה עסקית, הצלחתי לשבור את תקרת הזכוכית שלי ולהצליח. לאחר כחמש שנות עצמאות, ואחרי לידת בני הרביעי (זה מדהים איך שלידות מביאות איתן כל פעם משהו חדש), עלו הרבה מחשבות על מסלול בחירת קריירה אצלי ואצל עצמאיות אחרות שפגשתי. בנוסף, הרגשתי שאני רוצה לעשות תפקיד בעל משמעות חברתית."

"החלטתי לחזור ולהיות שכירה בתפקיד של אימון קריירה לצעירים, דבר שלימד אותי המון על הדרך שבה אנחנו בוחרים מקצוע, שימת דגש על החוזקות והיכולות שלנו, סיפוק בעבודה המאפשר תחושת העצמה ומימוש עצמי. כשהכרתי את הצעירים, ראיתי שרובם התקשו לומר במה הם טובים או לומר את הרצונות שלהם, והבנתי שאני רוצה לעבוד עם נוער ולחזק את היכולת לראות את הכישורים והחוזקות שלהם. זה הביא אותי לתפקיד הנוכחי שהוא שילוב נהדר בין התפקידים שעבדתי בהם עד כה. התפקיד משלב גם פיתוח והעצמה של נוער, הדרכה, עיצוב ויזמות – ממש פסיפס של התחומים שאני אוהבת וטובה בהם."

הדר פולופ

מה מיוחד בעיסוק שלך?

"מה שהכי מיוחד בתפקיד הזה הוא השילוב של עולם העסקים עם חינוך. זה אינו חיבור טבעי בכלל, זה מאתגר ומשמח. בנוסף, לאופי שלי ומה שאני מביאה איתי זה חיבור טבעי."

מה מיוחד בסביבת העבודה שלך?

"אני עובדת בבית ספר מדהים שמרגיש כמו בית. אני לא מורה אך אני חלק מהצוות הבית ספרי. זה כייף להגיע בבוקר, לומר בוקר טוב, לשוחח מעט עם עוד אנשים, זה היה מאוד חסר לי כעצמאית."

מה את מרגישה שהעיסוק שלך עושה עבורך?

"כשהתחלתי, הגדרת התפקיד הייתה מאוד כללית והבניה שלו הייתה תלויה לא מעט בי. לפעמים אני הייתי צריכה להציב את הסטנדרט של מה שצריך להיות וליצור את שיתוף הפעולה הנצרך בין כולם: התלמידים, המורה המקצועי של המגמה, מנהלת בית ספר, מחנכי הכיתות ועוד. זה לימד אותי לעבוד נכון בשיתוף פעולה, זה כמו גלגל שיניים שכל הגלגלים חייבים לנוע לאותו מקום, אחרת זה נתקע. בעבודתי כעצמאית כל ההחלטות והבחירות היו תלויות בי, בתפקיד הנוכחי למדתי לבקש עזרה, לשתף בעשייה, לקבל דעות שונות ולהוביל אחרים אל עבר המטרה."

האם העבודה היא עבודה במשרד או עבודת שטח?

"העבודה משלבת בין הגעה לבית הספר לבין שטח, כמו פגישות עם ספקים שונים, רכישת חומרים ועוד."

מגמת שבבים עמל

מה חשוב בעינייך בתפקיד שלך?

"הדבר שהכי חשוב בעיניי זה לתת לכל נער או נערה את התחושה שהם מסוגלים ויכולים מעבר למה שחשבו – לתת להם תחושת מסוגלות והצלחה מהעשייה שלהם, למצוא את התפקיד בעסק שהם טובים בו ולפתח אותו."

מה היתרונות מבחינתך בעבודה בתחום שלך כשכירה? או בעבודה כשכירה בכלל.

"היתרון הגדול כשכירה זה השקט הכלכלי, שאת לא צריכה כל חודש לחשב ולהיות מוטרדת מה יכנס בחודש הבא. בנוסף, עבודה שיש בה תנועה של אנשים, תקשורת ושיחות זה ממש חשוב לאנשים חברותיים."

איך מקום העבודה דואג להתפתחות מקצועית שלך?

"בית הספר הוא מסגרת שניתנת בה הכשרות על עבודה עם נוער בסיכון. בנוסף, אני מקבלת הכשרות מהתכנית עצמה על פיתוח העסקים בבתי הספר."

גם לעבודה חלומית יש רגעים פחות זוהרים – איך זה מתבטא אצלך?

"כמנהלת עסקית אני מתווה את הדרך לפעולות שנראות לי מתאימות, אך יש גם שיקולי מערכת, כך שמה שקורה בפועל לא תמיד תואם או באותו קצב כמו שחשבתי. דבר זה לימד אותי להתגמש, ומצד שני גם לעמוד על הרגליים האחוריות על ערכים שחשובים בעיניי להעביר לתלמידים."

"קושי נוסף הוא שיתוף פעולה של הנוער בעבודה בקבוצה. בתחילת הדרך הם לא ממש הבינו מה אני רוצה מהם, ומה זה עסק בבית ספר, ואם זה בכלל אמיתי מה שאנחנו מדברים עליו. הם היו בטוחים שאף אחד גם ככה לא יקנה מאתנו כלום. היה לא פשוט להניע את הפרויקט. לא תמיד הייתה הקשבה בהדרכות שהעברתי על התכנים העסקיים או רצון לקחת בהן חלק. זה היה קשוח. אז החלטתי לעבוד איתם בצורה אחרת, יותר פרטנית מאשר קבוצתית ולתת לכל אחד מהם תפקיד משמעותי ומשם לחזק, לראות את ההתקדמויות של כל אחד ולהמשיך תמיד קדימה."

הדר פולופ

ספרי על רגע בעל משמעות בקריירה שלך

"אני חושבת שאחד הרגעים הכי משמעותיים שהיו לי זה שהציעו לי להשתתף בפרסומת בטלוויזיה לבנק לאומי. רשמתי לי ברשימות שאני רוצה להיות בטלוויזיה וזה קרה. עצם הגשמת החלום הזה (גם אם רק לחצי דקה) הייתה סימן עבורי שאני יכולה לממש את הדברים שאני ממש רוצה ומעבר."

תספרי על חוויה מיוחדת שחווית בזכות העיסוק הנוכחי

"במהלך מבצע שומר חומות היה לי ממש כואב לשמוע על המצב בערים המעורבות ובמיוחד כאשר שמעתי שנשרפו בתי כנסת. ובאותו זמן עסקנו בפרויקט בייצור מזוזות. עלתה ההחלטה יחד עם הנוער ובית הספר לתרום מזוזות לבית כנסת שנשרף. בדקנו לאיזה בית כנסת יהיה מתאים לתרום ויצרנו איתם קשר. הם שמחו והעריכו מאוד את התרומה. זה היה מרגש מאוד לראות את תלמיד המגמה שגר באותה עיר מעניק את התרומה."

אילו תכונות הופכות אותך ליותר טובה בעבודה?

"אופטימיות, יכולת לעבוד בשיתוף פעולה, משימתיות, יכולת ניהול וארגון , הקשבה והעצמת אחרים."

איך נראה סדר היום שלך?

"היום שלי מתחיל מוקדם בבוקר, אני אוהבת את השעות השקטות האלו. אני קמה ב 5:30, מתארגנת ויוצאת להליכת בוקר, לאחרונה התחלתי גם לרוץ. אני חוזרת, מתארגנת ומכינה לילדים את הכריכים לבוקר, קפה ומשהו קל לאכול ויוצאת ברבע לשבע. הנסיעה שלי לבית הספר מעט ארוכה, היא נמשכת כשעה – זמן מעולה לשמוע פודקאסטים בראש רענן של בוקר. אני מגיעה לבית הספר ונמצאת שם עד השעה 15:00 ולאחר מכן יוצאת כדי להוציא את הקטן מהמעון. אני מגיעה הביתה ומקדישה את אחר הצהרים לזמן עם ילדים עד סביבות השעה 20:00. מעבר לשעה הזו, זה הזמן שלי עם בן הזוג או שלי, תחביבים כמו ציור, לשבת על פיתוח רעיונות שהעליתי ועוד."

מה את הכי אוהבת בעבודה שלך?

"אני מאוד אוהבת את השילוב של הצד העסקי-יצירתי יחד עם הצד החינוכי-חברתי. זה ממש נוגע בכל החלקים שהם חלק בלתי נפרד ממני. אני גם מאוד אוהבת שהעבודה מגוונת, ואין יום שדומה לשני, זה מספק לי הרבה עניין ואתגר."

מהי עבודת החלומות מבחינתך?

"עבודה שניתן לשלב בין בית ועבודה, לקדם ולהעצים ילדים ונוער, להראות להם שהם מסוגלים ויכולים להצליח ושיחוו זאת דרך פרויקט מעשי."

במה את גאה במיוחד בעבודתך?

"גאה בהתקדמויות הקטנות אך המשמעותיות של בני הנוער ששותפים לפרויקט.”

תספרי משהו עלייך מחוץ לשעות העבודה – חוויה, פרוייקט, תחביב

"אני מאוד אוהבת לצור דברים חדשים. יש לי הרבה רעיונות ומיזמים, גם עסקיים וגם חברתיים שרצים לי בראש ונכתבים במחברת, והחלום שלי זה שאזכה להוציא לפחות את חלקם לפועל. החלום הכי גדול לשלי זה להקים בית ספר אחר, חדשני ויצירתי שיחזק ויעצים את הילדים למימוש הפוטנציאל שלהם."

 

אף פעם לא תתפסו אותי…

"בלי מחברת – אני תמיד כותבת. אם זה משימות, תכנון פרויקט שהגיתי, חזון , לו"ז שבועי, מחשבות… אני אוהבת להעלות את מה שבראש על הכתב."

מה לא יודעים עלייך?

"אני פריקית של התפתחות אישית, אני אוהבת להקדיש לזה חלק גדול מהחיים שלי. אם זה בקריאת ספרים, הקשבה לפודקאסטים, סרטונים, קורסים, סדנאות, קבלת ייעוץ או אימון. אני חושבת שהשקעה בהתפתחות האישית שלנו היא הבסיס הכי חשוב כדי להתהלך בחיים האלו בצורה טובה."

 

במדור מחתימה כרטיס מתפרסמות כתבות על נשים שעובדות כשכירות בתפקידים מעניינים. בינתיים כבר הכרנו במדור את: רותם קליגר / טל חביב משיח / ליאת שמרלינג-מאיר / נועה תמיר / רוני אבני / שירי גרוסברדאפרת דניאל פורת / מיטל חאיק עוזיאליאת עובדת כשכירה בתפקיד ממש מעניין או מכירה מישהי שזו? אשמח שתכתבי לי.

יש לך עסק ותרצי שאכתוב עליך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה