את נעמה אורבך הכרתי דרך פוסט שהיא כתבה על ארון הבגדים של סבתה. התחלתי לעקוב אחרי הפוסטים בבלוג שלה ואחרי כמה זמן זה זימן לי את ההיכרות עם נעמה. כבר אז הייתה לי תחושה שפינת העבודה שלה היא לא פחות ממלכה וכתבתי עליה כתבה במגזין וכשהתחלתי לעבוד על הספר שלי, פניתי אליה כדי שתשתתף יחד עם פינת העבודה שלה. היום נעמה מתארחת במדור הפינה השבועית ואתן מוזמנות להציץ לפינת העבודה שלה.
מוזמנות להכיר את נעמה ואת פינת העבודה שלה:
תספרי עליך בשני משפטים
"אני נעמה אורבך ואני מעצבת ובלוגרית. אני בעלת הסטודיו נעמה מגשימת מתנות לעיצוב מתנות יוצאות דופן ובעלת הבלוג הנוסטלגי-משפחתי-יצירתי סימני דרך."
מה הסגנון של פינת העבודה שלך?
"השפה של הבלוג שלי וגם של המתנות שאני מעצבת מאוד חומרית ונוסטלגית. אני אוהבת להיות מוקפת בעבודות ישנות שלי, בצילומים משפחתיים, בערבוביה של חומרים וחפצים חדשים וישנים שמעוררים את טחנות הרוח של הזיכרון. אני אוהבת שקצת עמוס סביבי, שיש איפה לחטט ולגלות דברים. קשה לי לעבוד בחלל סטרילי מדי אז אני תמיד דואגת שיהיה קצת בלגן."
האם פינת עבודה נמצאת בחלל משלה או כחלק מחלל אחר?
"פינת העבודה שלי היא חדר נפרד בבית שלנו. בדירה הקודמת שלנו פינת העבודה שלי הייתה בחדר חצי פתוח לסלון. הילדים היו קטנים ולא הייתה לי פרטיות בזמן העבודה. גם ככה לעבוד מהבית מאוד מערבב את הגבולות, ולכן כשעברנו לבית הדבר הכי חשוב היה מבחינתי האפשרות לסגור את הדלת. יש לי גם מרפסת קטנה שיוצאת ממנה, היא לא מטופחת אבל אני אוהבת לצאת מדי פעם לשאוף אוויר ולהסתכל על העצים."
מה לדעתך חייבים בכל פינת עבודה?
"הבסיס עבורי הוא שולחן גדול, אני חייבת מרחב כדי לעבוד. עוד דברים שחשובים לי הם מקום אחסון, מחשב ומצלמה. וגם כמובן דברים לנפש – תמונות שמעוררות את השראתי, מגזינים ופריטים נוסטלגיים."
כמה שעות את יושבת בפינת העבודה?
"בימים רגילים מתשע עד ארבע, ולרוב גם בערב עוד שעה-שעתיים, אחרי שהילדים הולכים לישון."
איך את מתחילה את יום העבודה?
"אחרי פיזור הילדים אני יושבת לשתות קפה ולאכול בשקט. אחר כך אני משתדלת לעשות רשימה של הדברים שחייבים לקרות היום ונכנסת למייל ולענות על הודעות בפייסבוק. לאחרונה שמעתי בפרק בפודקאסט ביסמוט ויפרח, שבו התארח ליאור פרנקל, על גישה אחרת לתחילת יום העבודה, שהופכת אותך ליותר יוזמת (מה אני רוצה לקדם היום?) ופחות מגיבה (איזה מיילים מחכים לתגובה?). אני מתכננת לנסות את זה.
מה את הכי אוהבת בפינה שלך?
"את קיר התמונות שאני רואה בכל פעם שאני מרימה מבט מהמחשב. אני מוצאת את עצמי בוהה בו. אני אוהבת מאוד גם את מגירות אביזרי הצילום – הן קסם!"
מה היית רוצה להוסיף לפינת העבודה?
"הייתי שמחה לעוד מקום לתלות תמונות. נגמרו לי הקירות…"
איך שומרים על הסדר בפינה?
"אני לא טובה בזה במיוחד. הילדים שלי גם נמשכים באופן מיוחד לעבוד בפינה שלי כך שעל הרצפה תמיד אפשר למצוא התחלה של ציור, טושים או ניירות גזורים. השיטה שלי היא פעם בחודש חודשיים כשנמאס לי, לעשות מבצע סידור. ביום יום אני לא מרגישה שאני זקוקה לשולחן נקי ומסודר כדי לעבוד."
מהי השעה האהובה עליך בפינה?
"אני אוהבת את הבוקר המאוחר. אחרי שכבר עניתי למיילים החשובים והתנעתי את העבודה ואני יכולה לעבוד בריכוז אמיתי."
כל כמה זמן יש שינויים בפינת העבודה?
"אני לא אוהבת שינויים ומתקשה לדמיין איך סידור חפצים ורהיטים ייראו אחרי שינוי. ולכן כמו שזה עוצב – כך זה יישאר עד שלא תהיה לי ברירה או שתהיה רעידת אדמה. אני גם ממש שונאת את האקט הפיזי של תליית תמונות ולכן ברגע שאני מגיעה לסידור שאני אוהבת הוא יכול להישאר כך שנים."
מהו הטיפ שלך לעיצוב פינת העבודה?
"לקחת מדי פעם זום אאוט ולהסתכל מחדש על הצרכים שלכן, מה עובד ומה פחות. איפה יש תקיעות בזרימת הפעולות שאתן עושות, מה מסורבל ואפשר לפשט. לפעמים אנחנו כל כך שקועות בתוך ההרגלים שלנו שקשה לנו לדמיין שזה יכול להיות אחרת."
הפריט המיוחד בפינת העבודה?
"יש לי מדף עם בקבוקי כימיה וחותמות משרדיות ישנות שירשתי מסבא שלי שהיה פרופסור לכימיה. בשילוב עם תמונות ילדות, מכשיר לייבוש פרחים שקיבלתי מההורים שלי כילדה – המדף הזה מאוד קרוב ללבי."
אם אציץ במגירות שלך אני אמצא מלא…
"אביזרים קטנים ומתוקים המשמשים אותי בצילומים לבלוג ולסטודיו: כלי כתיבה, צעצועים קטנים, ניירות יפים, קונפטי במיליון סוגים, סרטים צבעוניים, פייטים ונצנצים שאני מפזרת כדי להוסיף קמצוץ של קסם ושמחה. המגירות האלה הן למעשה התירוץ שלי להמשיך לקנות ולאסוף ולמיין את אותם דברים שאהבתי לקנות כשהייתי בת עשר."
האם את צריכה שקט בזמן העבודה או מעדיפה רעשי רקע/מוסיקה?
"רוב הזמן אני מעדיפה לשמוע פודקאסטים, מוזיקה או את טל ואביעד. בעיקר כשיש לי עבודות טכניות כמו טיפול בתמונות. רק כשאני כותבת אני צריכה שקט."
איך העיסוק שלך משפיע על פינת העבודה?
"כמעצבת ובלוגרית חשוב לי שהחלל הזה יהיה נעים עבורי, נוח לעבודה ויעורר בי השראה. כשאני מרגישה שהבלגן משתלט עליו, שחפצים של אחרים נכנסים לכל פינה בו – אני עוצרת הכל ומפנה כל מה שלא שייך. זה באמת המקום שאני מרגישה שהוא הכי שלי בבית."
אירוע שחולל שינוי בחייך המקצועיים:
"קלישאת הקלישאות אבל הלידה של הבן הבכור שלי שינתה את המסלול שלי משכירה לעצמאית. אהבתי להיות שכירה ברוב המקומות בהם עבדתי אבל הרצון לשלוט בזמן שלי ובעיקר להכניס משמעות אמיתית לזמן שאני מבלה בלי הבן שלי, גרם לי לפתוח את הסטודיו."
רוצות להכיר את נעמה עוד קצת?
מוזמנות להיכנס להכיר את המוצרים של נעמה ולקרוא בבלוג שלה, שם תמצאו רעיונות יצירתיים לפעילויות עם הילדים וגם להציץ באינסטגרם ובדף העסקי שלה.
מה היה לנו עד עכשיו?
1# – הפינה של יערה ציקורל
2# – הפינה של רוני קנטור
3# – הפינה של סיון ליבנה חכים
4# – הפינה של רויטל כהני
5# – הפינה של נטעלי ידין רגוניס
6# – הפינה של דפנה ברקת
7# – הפינה של אורי רייזנר
8# – הפינה של סימה יוסף
9# – הפינה של מיכל מרקו
10# – הפינה של אפרת שגיא
11# – הפינה של אבישג שאר ישוב
12# – הפינה של יעל פרידלר
13# – הפינה של רונה קינן פיש
14# – הפינה של יהודית גורן
15# – הפינה של רויטל רודצקי
16# – הפינה של שלי פרימן
17# – הפינה של שירה גנני
18# – הפינה של קרן אורן
19# – הפינה של שני פלמאי
20# – הפינה של לימור קלר
21# – הפינה של סיון קונוולינה
22# – הפינה של דפנה טור
23# – הפינה של איילת שוורץ
24# – הפינה של אליאור בר און
25# – הפינה של עמנואלה בינר
26# – הפינה של סתיו ברין
27# – הפינה של ליאת בלזר
28# – הפינה של קרן פרגו
29# – הפינה של תמר ליבוביץ' גולן
30# – הפינה של קרן אלמוגי
31# – הפינה של לימור אורן
32# – הפינה של מעיין אשכנזי
33# – הפינה של יונת קציר
34# – הפינה של קרן אביאל
35# – הפינה של אירה חרקובסקי דותן
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
מקסים מקסים מקסים. כל כך רואים שזאת הפינה של נעמה