הטיפים / דגשים קטנים לדיוק האתר שלנו

אחת ההתלבטויות לאורך הדרך שלנו כעצמאיות קשורה לאתר לעסק. צריך בכלל? או שמספיק לבחור את הפייסבוק או האינסטגרם (או הלינקדאין או הטיקטוק או היוטיוב וכו׳). ואם כן אז איך? לבד? עם הדרכה? מישהו אחר יבנה את האתר? בטיפים הקצרים שכאן אני לוקחת בחשבון שבחרתן להקים אתר. בעיניי יש לאתר משלנו יתרונות רבים, הוא נכס שלא שייך לצוקי או חבריו והוא משווק את העסק שלנו מצוין, במיוחד אם הוא נבנה כמו שצריך. בניית האתר היא תהליך ארוך, ובדרך אנחנו מדייקות את המסר, את הלוגו, העיצוב, התוכן וגם את העסק בכלל. נשמע די נחמד, לא? אז אם אתן בתחילת התהליך או שכבר יש לכן אתר פעיל, הינה כמה דברים שחשוב לא לפספס.

טיפים לדיוק האתר שלנו
צילום: מאיה חבקין

דגשים קטנים לדיוק אתר שלנו

לרשום את השם שלנו באודות: בכל מה שקשור לאודות יש המון מידע לגבי כתיבה נכונה של החלק הזה באתר ואני רוצה להתייחס למשהו קטן אך משמעותי. לא פעם קרה לי שנכנסתי לאודות של עסק ולא מצאתי בשום מקום את השם של בעלת העסק. האודות נכתב בגוף ראשון, ותיאר את שלבי ההתפתחות, הקריירה והעסק אך בשום מקום לא הוזכר השם של אותה בעלת עסק. כשאנחנו נכנסות לאודות וקוראות את סיפור חייה של מישהי, חשוב שיהיה שם גם שמה.

לרשום כתובת אם רלוונטי: כשמדובר בעסק פיזי, בין אם זו חנות, קליניקה או כל מקום אחר שמצריך הגעה, חשוב שזה יצוין באתר. ולא רק בצור קשר שאליו מגיעים דרך התפריטים, אלא גם בעמוד הראשי או באודות. כך מי שגולש באתר ידע מיד אם המוצר או השירות רלוונטי עבורו.

לבדוק לינקים: באתר יש המון מקומות בהם ניתן לשלב לינקים לנכסים הדיגיטליים שלנו וזה מצוין כי זה מאפשר ללקוחות הפוטנציאליים להכיר אותנו, כל אחד בהתאם לפלטפורמה שמדברת אליו. חשוב לוודא שהלינקים מעודכנים. אם בחרתם בתבנית כלשהי כבסיס לאתר, תוודאו שעדכנתן את הלינקים ולא השארתן לינק של התבנית שיפנה למקום הלא נכון. ואם עשיתן שינוי בלינק כלשהו, אל תשכחו לחזור לאתר ולעדכן איפה שצריך. אנחנו לא רוצות שהלקוחות שלנו יגיעו ללינק שבור או לאיזה 404. הכי טוב לבדוק כל כמה זמן גם לינקים לאתרים אחרים ששילבתן באתר, כדי לוודא שהם רלוונטיים.

לינקים לאתר: יש לכן אתר חדש? עדכנו אותו איפה שצריך. בדף העסקי, בביו באינסטגרם, במקומות בהם מופיע לינק ישן או לינק זמני. תעשו הכל כדי שמי שנכנסת אל אחד הנכסים הדיגיטליים שלכן, אל כתבה שכתבתן באתר אחר או כתבה שכתבו עליכן ויש בה לינק, תוכל להגיע בקלות אל האתר שלכן.

חווית משתמש: קרה לכן שנכנסתן לאתר ופשוט לא מצאתן את הרגליים והידיים ובטח לא את מה שחיפשתן? בתהליך בניית האתר כדאי להיכנס לאתרים אחרים ולגלוש בהם, לראות מה הופך את חווית המשתמש לטובה ומה מקשה על הגלישה. וכשהאתר שלכן כבר מתחיל לקבל צורה, תעשו את אותו הדבר שם. תבדקו שיש הגיון וזרימה, תדאגו שהמידע הרלוונטי יהיה במקום שמצפים לו הגולשים לא יצטרכו לחפש אותו ברחבי האתר, שיהיה נוח ליצור קשר או לשאול שאלה, שלא יקפצו פופ-אפים שקשה לסגור, שלא יהיו דברים שצריך לחפש עם זכוכית מגדלת. שיהיה כיף, כמו בית מסודר אחרי עוזרת שמחזירה הכל למקום.

ואם כבר יש אתר, אז הינה כמה טיפים איך לעשות SEO בצורה טובה יותר שתקדם אתכן.

 

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה