עיצוב מרחבי עבודה / הצוותיה

היום מתארחת במדור עיצוב מרחבי העבודה נטע גולשטיין לוי וג'ול שגב גורביץ', AKA הצוותיה, סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים. נטע וג'ול הן אדריכליות בוגרות בצלאל ועוסקות בעיקר בעיצוב פנים והנחיית קורסים בתחום של עיצוב פנים והום סטיילינג במסגרת העשייה של הסטודיו.

צילום: רז רוגובסקי

מה הסגנון העיצובי שלכן?

"הסגנון העיצובי שלנו עונה אולי על ההגדרה אקלקטי. אנו יכולות באותה מידה להתחבר למודרניזם הסקנדינבי, לקלסיקה הבוהו – שיקית ולאקלקטיות אתנית. משמע – בעיקר אוהבות לגוון ולחדש לעצמנו – מנסות לא להתקבע בתבנית עיצובית אחת."

איזה שינוי יש לפי דעתכן בסגנון העיצוב של חללי עבודה כיום לעומת העיצוב לפני חמש או עשר שנים?

"יצאנו מהקופסה. אני חושבת שעיקר השינוי טמון בהבנה שכל אחד מגיע לשיא שלו מבחינת פרודוקטיביות באופנים שונים. בזמנים שונים ביממה, בצורות ישיבה שונות. שהפרודוקטיביות נובעת מאופי אישי, מהאופי של העבודה שאותה יש לבצע – לבד? בצוות? גם וגם? יש כאלה שצריכים שולחן עבודה, יש כאלה שצריכים נוף אל הים וזולה ויש כאלה שדווקא חלל מדיטציה הכי תורם להם."

מה הכי חשוב בעיצוב פינת עבודה?

"להקשיב!!! קודם כל למי שאתה מתכנן עבורו את הפינה ולבקש ממנו להקשיב לעצמו! אני מאמינה שרובנו זקוקים לשולחן וכיסא נוחים. הישיבה חייבת להיות ארגונומית – אבל גם ורסטילית. למשל להפוך אם אפשר לפינת עבודה בעמידה. לאפשר ישיבה בלתי פורמלית לצד הישיבה הפורמלית הנוחה."

מה הדברים שחייבים בפינת עבודה?

"אנו מאמינות שבגדול אין דבר כזה חייבים. כבר הכרנו אנשים שחייבים את עצמם בפינת העבודה. מרוכזים. כל השאר בונוס. כמו שמרסל ברוייאר אמר שהפריט הכי חשוב בחלל זה האדם… זה הופך את הנושא למאוד אישי. אז מכאן שמרחב ארגונומי לידיים ולרגליים ולגב. כי אולי זה אוניברסלי ומכאן כל אחד והצורך שלו בשקט או ברעש ויזואלי."

האם פינת העבודה היא חלל שזוכה להתייחסות מבחינה עיצובית או שבעיקר נועד להיות פרקטי?

"אנו באות מאסכולה שבה עיצוב טוב הוא תמיד פרקטי ונכון מבחינה ויזואלית. זו לא התחמקות מתשובה – אם המרחב לא נעים הוא לא מעוצב. אם הוא פרקטי ולא נעים, אז הוא כבר לא כל כך פרקטי מבחינתנו."

צילום: רז רוגובסקי

איזה פריט של איקאה תשימו בפינת העבודה?

"אנחנו חולות על איקאה! כמעט הכל יכול לעבוד. אולי למעט פריטים שהם נדושים מדיי ומזוהים מדיי עם הרשת. אנחנו אוהבות מאוד את מגירות אלכס הנוחות, אנחנו אוהבות את הפלטות בוצ'ר מאזור המטבחים. אבל פחות אוהבות את הכיסאות המשרדיים שלהם למשל. פשוט לא מספיק איכותיים לתקופה ארוכה ושווה להשקיע בכיסאות יותר איכותיים."

האם אתן משתמשות בפינטרסט ככלי להשראה?

"לחלוטין כן!!! כלי נהדר, אם כי חשוב להבין שזה אינדיקציה לגבי טרנדים וחידושים בתחום העיצוב. אבל חשוב לנו  לא להתבסס רק עליו ולחפש מקורות השראה מגוונים אחרים. לצאת לטבע, לאסוף קצת עלים, אבנים. מזל שיש לנו בבית שני בני שנתיים וארבע להזכיר שההשראה האמיתית היא בטבע. חשוב לנו גם לקרוא מאמרים מעניינים ולהגיע לסדנאות תוכן איכותיות."

שלושה טיפים לעיצוב פינת עבודה או חלל עבודה

"לשאול את השאלות הנכונות! מה מידת השקט שאני צריך ברמה הוויזואלית, מה נותן לי השראה, מה קוטע לי את רצף המחשבה. עם הפנים לדלת? עם הפנים לחלון? אחסון כן? לא?"

"ארגונומיה, ארגונומיה, ארגונומיה!!! חלל העבודה חייב להיות נוח ומתאים לצרכים שהוגדרו."

"פינת עבודה או חדר עבודה חייב לאפשר בריחה משאר דיירי הבית או המשרד. החלל חייב לאפשר להשראה להכנס פנימה. בין אם באמצעות השקט ובין אם באמצעות ערכים ויזואליים כאלה או אחרים."

משהו שלמדתן מהניסיון על עיצוב פינות עבודה

"כשמתכננים משרדי ל- 500 איש מאוד קשה לרצות את כולם במשרד – אבל בהחלט כדאי לשאוף לכך. ובעיקר להקשיב ולשחרר הנחות. וגם אנחות."

צילום: רז רוגובסקי

מה פרויקט החלומות שלכן?

"סליחה על הבנאליות… לקוח שחשוב לו הקשבה לעובדים, מחשבה מחוץ לקופסה ותקציב!!! כן, זה כיף כשיש תקציב להגישם שיגעונות עיצוביים. אם כי גם פרויקטים דלי תקציב יכולים להוציא מאתנו יצירתיות מטורפת – וכך קרה."

מה הטיפים שלכן של איך להפוך חלל משרדי לנעים, מזמין ופורה?

"אנחנו מאמינות בהכנסת הנשמה לכל פרויקט. לחפש פריטים ייחודיים, לשלב ישן וחדש, להכניס מעצבים ישראלים חדשים. למשל בפרויקט שכאן בכתבה שילבנו את הפופים של נטע טסלר ואת הגראפיטי של אלינה וסטפה אייפו המוכשרים."

מה חשוב בעיניכן בתהליך עיצוב חלל משרדים?

"תאום ציפיות ממש הדוק עם הלקוח ועבודת צוות!!! בגדול זה חשוב לגבי כל פרויקט – אבל במשרדים זה ממש הא'-ב' להצלחת הפרוייקט."

החלל הנבחר

חברת מדליה – מגדל משה אביב – מתחם הבורסה ר"ג.

תשתפו אותנו בתהליך עיצוב של פינת העבודה: אחד הדברים שהכי אפיינו את הלקוח הזה היה תחושת "סומכים עליכן" שהם נסכו בנו. הייתה סינרגיה מדהימה של עשייה – מחשבה על העובד במרכז, לבחון את הצרכים קודם כל ולייצר אוירה בלתי פורמאלית של עבודת צוות כמעט משפחתית. הושם דגש רב על הזמן הבלתי פורמאלי של העובדים ב"סלון" בחדרי הישיבות השונים וכמובן במטבח. התוצאה חלל מאוד צבעוני, צעיר, שמח ונעים לשהות בו ולהיות יצירתיים בו יחד.

מה הסגנון העיצובי של הפרויקט: אקלקטי.

מה היה חשוב לכן בעיצוב של החלל: לשים את הערכים של החברה במרכז – ולייצר חלל מאוד נעים לעובדיה.

המלצה על פריט או בעל מקצוע שהיה שותף: הפופים של STUDIO KNOTS!!! הוסיפו טאץ' עיצובי ישראלי. הנגר המדהים שלנו מקונן – שעשה עבודה מדהימה עם הבוטים ודלפק הקבלה. כמובן גם הגרפיטי של אלינה וסטפה אייפו תרמו מאוד להלבשה של האופן ספייס ועיצובו.

מוזמנות להיכנס לאתר, לדף הפייסבוק ולאינסטגרם של הצוותיה. צילום: רז רוגובסקי

עיצבתן פינת עבודה או חלל משרדי כלשהו ואתן מעוניינות לפרסם אותם? אשמח לספר לכן על אפשרויות הפרסום במגזין. מוזמנות להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

לכל שאר הכתבות במדור: #1 דיקלה מנחם / #2 רוני ארליך / #3 שני רינג / #4 עדי מנור / #5 לילך הלוי

תודה נטע וג'ול שהתארחתן כאן! נתראה בכתבה הבאה במדור…

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה