הטיפים / איך אפשר להתמודד עם לחץ

בכל רגע שתקראו את הפוסט הזה, הוא יכול להיות רלוונטי. אנחנו חיים עם הלחץ והוא צץ בכל מיני הזדמנויות. לחצים בעבודה, לחצים אישיים, בלת"מים שקופצים עלינו, מגיפות ומצבי חרום. אם אנחנו לא חיים בניו זילנד ליד המפל הגבוה בעולם עם הדשא הכי ירוק בעולם ומגדלים עדר כבשים, סביר להניח שאנחנו נתקלים במצבי לחץ ביום יום. אז הינה כמה דברים שאני עושה בזמנים האלו. לפעמים זה עוזר ולפעמים פחות. חשוב לדעת מה הדברים שמתאימים לכן במצבי לחץ ולדעת גם לבקש עזרה במידה וצריך. והעיקר שתהיו מודעות לקושי אבל גם אופטימיות.

התמודדות עם מצבי לחץ
צילום: עמנואלה בינר

טיפים להתמודדות עם מצבי לחץ

לסדר: גם אם אתן לא מאוהבות הסדר, לפעמים סדר יכול להרגיע ולהסיט את המחשבות מדברים שמלחיצים או מציקים: החשיבה על איך לסדר, המיון בין דברים שלפעמים מעלה זכרונות ישנים והוא גם פתח לשיחות מעניינות, הסידור מחדש שמאפשר לנו להעביר הלאה את מה שלא צריך ושיכול לשמח מישהו אחר ולבסוף ההרגשה הטובה, הרגשה של שינוי והתחדשות, שמחלחלת מהסדר שעשיתן אל מקור הלחץ ועוזרת לכן להסתכל גם עליו באופן אחר, אולי טוב יותר, אולי מקדם יותר ואולי רק קצת יותר מרגיע. אם בחרתן לעשות סדר כדי להוריד קצת מהמחשבות המלחיצות, סדר שיעזור לכן להתמודד עם מצב לחץ שבו אתם נמצאיות, כל התשובות נכונות: אפשר לבחור חלל אחד שהוזנח ולסדר אותו מא׳ ועד ת׳ או לעשות סדר רוחבי כמו למשל מיון כל הבגדים. ההרגשה של אחרי היא כמו אוויר לנשימה.

לבשל: גם במקרה הזה, אתן לא חייבות להיות אלו שנמצאות כל הזמן במטבח. אבל בישול זו תרפיה. הערבוב, הלישה, הדילוג בין סירים, כל אלו מסיחים את הדעת ומזכירים את מה שכולנו יודעות, במיוחד אם ראינו פה ושם מאסטר שף. אוכל מנחם. הוא מציף רגשות, פותר בעיות, מתעלה על הקושי ומאפשר לכן לשקוע בעשייה מרגיעה. לדפדף בין מתכונים בכתב וברשת, לבחור את המתכונים שאתן אוהבות, ולקחת את הזמן ולהכין אותם. לפעמים לבד ולפעמים ביחד. ובסוף לשים את מה שהכנתן באמצע השולחן, לתת לריחות להתפזר, ולחלוק עם מי שסביבכן.

לדבר: לפעמים כשאנחנו נמצאות במצבי לחץ, או מאוד מוטרדות, הנטייה שלנו היא להתכנס פנימה. לשקוע בתוך המחשבות שלנו ולחפור בהן. אבל השיתוף והשיחה הם כמו תרופה. כשאתן בוחרות לשתף, אתן מאפשרות לעוד אנשים להבין מה שעובר עליכן, להחזיק לכן את היד, לחשוב יחד איתכן על דרכי התמודדות או פשוט להיות שם, להכיל את הקושי שלכן ואת המעמסה שהוא יוצר. חשוב לשתף תמיד, ולא להחזיק דברים בפנים. וחשוב שתדעו שיש תמיד עם מי לשתף, בין אם זה חבר או חברה קרובים שהם אוזן קשבת וכתף תומכת, או גורם חיצוני שיכול לסייע.

לחבק: לפעמים לא חייבים לדבר ואולי אין חשק לעשות משהו. הכל טוב. מותר לרבוץ סתם ככה על איזו ספה ואפילו לישון ולתת מנוחה לגוף ולנפש. אבל זה יהיה ממש טוב אם בחלק מהזמן יהיה שם מישהו ליד. בן זוג, ילד, הורה, חברה. מישהו שיתן את החיבוק הזה שאתן צריכות ושהוא אומר הכל. הוא אומר אהבה, הקשבה, הכלה, מרחב אישי, שקט ואופטימיות. אפשר לשבת עם אחד הילדים ולראות בוב ספוג או פרקים ברצף של סדרה שמזמן ירדה מהמסכים. ולא לעשות כלום אבל להיות ביחד. אולי זה לא יפתור את הקושי אבל זה יעזור לכן להתמודד איתו, ויחזק אתכן בדרך למציאת פתרונות או כיוון.

לנשום: כשקשה ומלחיץ, לפעמים אנחנו מפסיקות לנשום. לא באמת, אבל פתאום הנשימות הן משהו שולי ואנחנו שוכחות עד כמה הכוח שלהן גדול. עד כמה נשימה עמוקה יכולה לעודד ולהרגיע ולפעמים גם למקד. אז קחו את הנשימה הזו. צאו החוצה, אולי אל הים, תסתכלו על הגלים ותנשמו עמוק. צאו לריצה ותאפשרו לאוויר לזרום ליד וגם פנימה ולנשימות תוך כדי ריצה להמריץ ולעודד. או אפילו שבו, איפה שאתן נמצאות, תעצרו הכל, תנקו את הראש ממחשבות ופשוט תנשמו.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה