הטיפים / חמישה טיפים להתמודדות עם מעי רגיז

יעל גריל היא מטפלת מוסמכת בביואורגונומי, תטא הילינג, רייקי ושחזור גלגולים וסטודנטית לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בן גוריון בתכנית איתן למצטיינים. יעל עוזרת לנשים להשתחרר מהרגלים מזיקים וכאבים שונים ומסייעת להן ללמוד להבריא את עצמן על פי עיקרון הזיכרון התאי וריפוי עצמי.

כאשר לא ניתן להיפטר מבעיה כרונית, מחשבה טורדנית, או תחושה מעיקה אחרת, כנראה שיש לכך סיבה, גם אם היא לא ידועה או ברורה. כל זמן שהסיבה קיימת, משהו פנימי ייאחז בכוח בבעיה ולא יאפשר תהליך ריפוי.

באמצעות כלים מעולם המיינדפולנס וטיפול הוליסטי, יעל מאפשרת לכל אחת לראות, להרגיש ולהשתחרר מהמשהו הזה שמפריע לה ולהצליח להבריא ולשקם את עצמה.

ליצירת קשר עם יעל מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

יעל גריל מטפלת מוסמכת בביואורגונומי, תטא הילינג, רייקי
צילום: גיא הכט

חמישה טיפים להתמודדות עם מעי רגיז

להשלים במקום להילחם – כאשר את ״תוקפת״ את הבעיה, את משדרת לעצמך שאת במלחמה. המוח לא יודע להבחין בין איום הישרדותי ובין מצוקה רגשית ומערכות הגוף עוברות למצב חירום. המשמעות – מיקוד האנרגיה עובר למערכות גוף הקריטיות להישרדות כמו נשימה, דם וכו׳ ופחות למערכות אחרות. על מנת להחזיר את מערכת העיכול לפעילות סדירה, המוח צריך לקבל פקודה של חזרה לשגרה. הזכירי לעצמך שאת מחפשת פתרון לבעיה. גם אם את רואה את הבעיה ומתוסכלת ממנה, את לא במצב של מלחמה.

להרשות לעצמך לכעוס – כאב או מחלה ממושכת יכולים להביא לתחושות שונות כמו עייפות ותסכול. גם אם את לא רוצה לכעוס או להתעצבן – את לא תמיד יכולה באמת לשלוט בכך. לפעמים אלה תגובות אוטומטיות למצב מסוים. כשאת מנסה להכריח את עצמך לא לכעוס, במקום להרגיע זה יכול להביא לתוצאה ההפוכה, כי את מנסה לשלוט במשהו שאת לא יכולה לשלוט בו, כי את כועסת על שאת משקרת לעצמך ולא נותנת מקום לתחושה שלך, או כי את משדרת לעצמך שאת עושה משהו לא בסדר. לא משנה מה הסיבה – כנראה שרמת הלחץ שלך תגבר והסימפטומים יחריפו. אם את רוצה להירגע – תני קודם כל מקום לכעס. אחרי שתכירי בו תוכלי להתחיל לעבוד איתו.

להרשות לעצמך להרגיש – כשאת לא מסכימה להרגיש את כאב הבטן שלך, נוצר תסכול שמגביר את הכאב, גם כשאת רק רוצה שהוא ייפסק. עם כל הכבוד לכוח הרצון שלנו, כאבים פיזיים לא תמיד מוכתבים על ידיו. הזכירי לעצמך שמותר לך להרגיש אי נוחות. זה אולי לא נעים ולא כיף, אבל זה לא בהכרח אומר שזה אסור, מסוכן או שאת לא בסדר. כרגע קיים כאב והוא, כמו כולנו, זקוק למקום. אחרי שתאפשרי לו להתקיים, תוכלי לאפשר לו להסתיים.

להסכים לשינוי – כשאת מתמודדת עם כאב מסוים או מחלה מסוימת במשך הרבה זמן, את מתרגלת לחיות איתה, ולפעמים המחשבה לחיות בלעדיה יכולה להבהיל. כמו לרצות להפסיק לעשן, ולחשוב באופן מציאותי על שבוע שלם בלי סיגריות. זה לא כי את רוצה לסבול אלא כי שינוי לרוב נתפס כמשהו מבהיל. הזכירי לעצמך שמותר לך להמשיך לחיות כפי שאת רגילה, אך מותר לך לרצות ולחיות אחרת.

להשלים עם הבטן – כשאת כועסת על הבטן שלך על כך שהיא כואבת, את כמו משדרת לה שהיא עושה משהו שהוא לא בסדר. זה מכניס לעוד יותר סטרס, כי כולנו רוצים להיות בסדר. הניחי יד אחת במרכז הבטן ויד אחת על הבטן התחתונה ותגידי לבטן שלך שאת אוהבת אותה ועושה הכל כדי לחזק ולהבריא אותה.

את לא חייבת. מותר לך.

ליצירת קשר עם יעל מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה