הטיפים / ניהול הכסף שלך בקלות ובכיף

סוניה אישנקו היא מאמנת ויועצת כלכלית, שליוותה מאות נשים ומשפחות לביטחון כלכלי. סוניה יודעת להביא כל אחת למצב שיש לה מספיק כסף לכל מה שהיא רוצה והכסף שלה עובד עבורה. אלו הטיפים של סוניה לניהול הכסף שלך בקלות ובכיף.

ליצירת קשר עם סוניה מוזמנות להיכנס לכרטיס הביקור הדיגיטלי שלה, ומוזמנת להוריד ללא עלות את ההדרכה "בלי להתחשבן". הסדנה הקרובה בשידור חי בלינק הזה.

צילום: רינה קורצ׳מינסקי

טיפים לניהול הכסף שלך בקלות ובכיף

 לפעמים אנחנו חושבת שאם רק היה נופל עלינו משמיים מיליון דולר או היינו מרוויחים רק עוד כמה אלפים – הכל היה מסתדר, אבל רובנו שמות לב שככל שההכנסות שלנו עולות – כך גם גדלות ההוצאות, ואין סוף למרוץ הזה. הנה כמה טיפים שיעזרו לך להפסיק את המרוץ וליהנות מהכסף שלך.

מתחילים מהשורש – "מחשבה יוצרת מציאות" זו לא סתם אמרה. רואים את זה בבירור כשבוחנים את ההתנהלות הכלכלית שלנו. מחשבות כמו "כסף אף פעם אין מספיק" או "כסף גורם לבעיות" או "להתנהל נכון = להיות קמצנית" מובילות אותך להתנהלות של תחושת מחסור תמידית, לא משנה כמה גבוהה ההכנסה שלך. אני מזמינה אותך לבחון – עם אילו מחשבות את מסתובבת על כסף? מה את חושבת על חסכון או על אנשים עשירים?

להבין בשביל מה? כאשר את רוצה ליצור שדרוג כלכלי אמיתי ולהתחיל לנהל נכון את הכסף שלך – חשוב מאד שתגדירי עבורך – בשביל מה את עושה את זה? מה תרוויחי מזה? הגדרת תועלת ברורה תעזור לך להתמיד לאורך זמן בהתנהלות נכונה. תועלת או מטרה יכולה להיות משהו מוחשי או לחילופין הרגשה מסוימת שאת רוצה להשיג. לדוגמא "אני ארגיש רוגע כשאני נכנסת לחשבון הבנק" או "אני אאפשר לעצמי חופשות 3 פעמים בשנה" ועוד. אני מזמינה אותך להגדיר לפחות 3 תועלות שתרוויחי אם תדעי לנהל נכון את הכסף שלך.

לראות את התמונה האמיתית – חשוב להבין מאיזו נקודה כלכלית את יוצאת כרגע (לעבר המטרה שהגדרת) רשמי את כל ההוצאות שיש לך בחודש ממוצע (אל תשכחי החזרי הלוואות, תיקוני רכב, חופשות – את אלו העריכי בטווח של שנה וחלקי ב- 12) ואת כל ההכנסות שיש לך בחודש ממוצע (כולל עזרה מההורים, קצבת ילדים ועוד). מהו ההפרש בין ההכנסות להוצאות בחודש ממוצע? זה קצב ההתקדמות הכלכלית שלך. שימי לב: יתרה שלילית של 2,000 ש"ח בחודש פירושה 24,000 ש"ח של חובות כל שנה(!) לעומת זאת יתרה חיובית של 2,000 ש"ח בחודש – אם תושקע נכון – יכולה לייצר לך הון של 317,000 ש"ח תוך 10 שנים.

סדרי עדיפויות – אחד העקרונות הבסיסיים של התנהלות כלכלית הוא היכולת להגדיר סדרי עדיפויות. עברי על כל ההוצאות שלך ורשמי ליד כל אחת ציון בין 1 ל- 10 שמגדיר עד כמה ההוצאה הזו חשובה לך. את תגלי שלעיתים את מוציאה כסף מיותר על דברים שלא באמת חשובים לך. ככל שתטמיעי עיקרון זה בחייך – כך תרגישי יותר שליטה, חופש בחירה וביטחון.

צבירת הון – אחד המרכיבים של התנהלות כלכלית נכונה הוא מיצוי המקסימום מהנכסים שלך. נכס הוא כל דבר שיכול להביא לך רווח – דירה, חיסכון, פיקדון, קרן השתלמות וכדו'. זכרי: לא רק את צריכה לעבוד, אלא גם הכסף שלך צריך לעבוד – ואפילו קשה! בדקי היכן נמצאים כל הנכסים שלך והאם הם עובדים בשבילך – האם הם גדלים משנה לשנה? אם לא – מקמי אותם באפיקים שיביאו רווח.

ליצירת קשר עם סוניה מוזמנות להיכנס לכרטיס הביקור הדיגיטלי שלה, ומוזמנת להוריד ללא עלות את ההדרכה "בלי להתחשבן". הסדנה הקרובה בשידור חי בלינק הזה.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה