שרית תורג'מן היא נטורופתית, הרבליסטית קלינית ורפלקסולוגית שמתמחה בטיפול טבעי במגוון הסימפטומים של נשים בגיל המעבר. אלו הטיפים של שרית לשינה ערבה גם בגיל המעבר.
ליצירת קשר עם שרית מוזמנות להיכנס לדף העסקי שלה או לפנות בטלפון 052-2402552.
טיפים לשינה ערבה גם בגיל המעבר
אחד הסימפטומים המעיקים שהרבה נשים מתלוננות עליו, אלו הפרעות השינה שצצות להן עם גיל המעבר. נשים שישנו תמיד "כמו אבן", פתאום מדווחות על כך שמתעוררות במקרה הטוב ב- 4 לפנות בוקר ולא מצליחות להירדם שוב. חוסר השינה מעלה את רמת הורמוני הלחץ אשר עם הזמן עלולים לפגוע באיזון ההורמונלי שלנו ואפילו לדכא את המערכת החיסונית. חוסר שינה גם גורם לנו להיות מנומנמות, תשושות ועצבניות. הוא פוגע בריכוז ביעילות, במוטיבציה בעבודה וגם גורם לריבוי טעויות ולכושר שיפוט לקוי. אז איך נוכל לעזור לעצמנו לחזור לישון כמעט כמו תינוקות?
עזרי שינה. השתמשי בעזרי שינה כמו: מדיטציה, תרגילים להרפיה עמוקה, האזנה למוסיקה מרגיעה, שתייה של חליטת קמומיל/פסיפלורה/מליסה.
טפלי בגלי החום שלך. כפי שכבר סיפרתי, גלי החום עשויים להיות סיבה מאוד משמעותית בנדודי השינה שלך. חוסר האיזון בין הפרוגסטרון והאסטרוגן שגורם להם, פוגע גם בהשפעתו המרגיעה של הפרוגסטרון על המוח ויוצר גירוי מוחי שמשפיע על הגוף כמו אדרנלין. ניתן להביא לאיזון על ידי שימוש בצמחי מרפא, וטיפולי מגע כמו רפלקסולוגיה, דיקור ושיאצו. זכרי שגלי החום מחמירים עקב לחצים וחרדות לא פתורות, ולכן חשוב מאוד לטפל גם בחרדות בעזרת פרחי באך, טיפול רגשי, טיפולי מגע, צמחי מרפא מרגיעים ונוגדי חרדה.
היגיינת שינה. מומלץ לערוך סוג של טקס לפני השינה שכולל מקלחת חמה ועיסוי כפות הרגליים (אפשר לראות בתמונות המצורפות), להרחיק את הטלפון הנייד מאזור השינה ולא לצפות במסכים בשעות לפני השינה. האור הכחול שהם מפיצים משבש את השינה.
מזונות מעודדי שינה. ארוחה קלה שמתאימה לשעות הערב היא למשל: מרק טוב, מלא בירקות, פרי טרי, אורז מלא, טופו. חשוב לצרוך במהלך היום מזונות המכילים טריפטופן, חומצה אמינית שמהווה חומר מוצא לסרוטונין שהוא נוירוטרנסמיטר מרגיע. ביניהם: דגים, שיבולת שועל, סויה, חומוס, גרעיני דלעת וחמנייה; מזונות שעשירים בוויטמין B, שהשפעתם על מערכת העצבים משמעותית: קטניות, עדשים, שעועית, אפונה, חומוס, דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, כוסמת, גריסים), ירקות ירוקים, תפוחים, אגסים, פפאיה וכן שמרי בירה; חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3: דג סלמון, זרעי פשתן, אגוזים ושקדים. אני מזכירה שרצוי לסיים לאכול לפחות שלוש שעות לפני השינה. לא לאכול אחרי שמונה בערב ולא ללכת לישון עם קיבה מלאה. רצוי להימנע מארוחה עתירה בפחמימות מזוקקות אשר הערך הגליקמי שלהן בדרך כלל גבוה, מה שגורם לתנודות ברמות הסוכר בדם ובהמשך גורם להפרעות בשינה.
מזונות שמהם כדאי להימנע. לאורך היום כדאי להימנע מקפאין. יש נשים שאפילו ספל קפה בבוקר עלול להפריע להן לשינה איכותית בלילה. בנוסף הוא עשוי להגביר את הסיכוי לגלי חום, אלה שכבר הזכרנו שיפריעו לשינה תקינה ורציפה. וגם אלכוהול, הוא אמנם נחשב כמרדים, אך הוא פוגע במנגנון השינה במוח ופעולתו גורמת לתגובת נגד שתביא לנדודי שינה. כלומר, תהיי מועדת יותר להתעוררות באמצע הלילה כי הגוף זקוק לחומר מרדים נוסף כדי להמשיך לישון. מעבר לכך שאלכוהול=סוכר (פחמימה ריקה), שכבר הזכרתי את התנודות שעשוי לגרום ברמות הסוכר בדם וההשלכות שלהן.
יקרות, שינה חשובה לנו לא פחות מתזונה ולכן חשוב לדאוג שתתקיים במיטבה. ליצירת קשר עם שרית מוזמנות להיכנס לדף העסקי שלה או לפנות בטלפון 052-2402552
במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן.
יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com
הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.