הטיפים / איך מתמודדים עם אקנה

נועה פורת גיספאן, קוסמטיקאית מוסמכת, מטפלת בארומתרפיה קוסמטית וסטודנטית לנטורופתיה. מנהלת קליניקה פרטית בבאר יעקב. מטפלת במגוון רחב של תופעות עוריות כמו אקנה, סבוריאה, אנטי אייג'ינג, אטופיק דרמטיטיס ועוד. הגישה הטיפולית של נועה דוגלת באינטגרציה בין הקוסמטיקה הקלאסית לקוסמטיקה הטבעית מתוך אמונה  שהשילוב בין השניים נותן מענה מדויק יותר לשלל תופעות. אלו הטיפים של נועה שיעזרו לכם להתמודד עם אקנה.

ליצירת קשר עם נועה מוזמנות להיכנס לאינסטגרם שלה.

נועה פורת גיספאן מטפלת בארומתרפיה קוסמטית
צילום: נופר לפיד

טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם אקנה

אקנה הינה אחת התופעות העוריות הנפוצות ביותר המהוות מטרד עצום לסובלים ממנה. התופעה הזו נגרמת משלל גורמים ביניהם, שינויים הורמונליים, התקרנות לקויה של העור, הפרשה מוגברת של שומן, תזונה לקויה ועוד. אז איך מתמודדים עם אקנה?

היגיינה: אחד הדברים החשובים ביותר במניעת התפרצות אקנה היא ההיגיינה ולכן כדאי להקפיד על שטיפת עור הפנים בג'ל ניקוי עדין ללא חומרי ריח ומלחים המתאים לעור רגיש ומגורה. לאחר שטיפת הפנים חשוב לייבש את הפנים במגבת ייעודית לפנים אשר מחליפים אותה על בסיס יומי או לחילופין שימוש בנייר סופג חד פעמי. מגבות הן מצע נהדר לחיידקים לשגשג ולכן שימוש במגבת משומשת יכול לגרום להתפרצות אקנה.

שגרת טיפול בבית: רבים חושבים שהטיפול באקנה הוא אצל רופא העור בלבד, אך למעשה הידע הקוסמטי נותן מענה של ממש לטיפול באקנה וזאת ללא תופעות הלוואי הקשות שיש לטיפול הרפואי בתופעה. שגרת טיפול נכונה באקנה כוללת שטיפת פנים פעם עד פעמיים ביום (ניקוי מרובה של הפנים עלול לפגוע בשכבה האפידרמלית ולעורר דלקת ואקנה), שימוש יום יומי בקרם לחות על בסיס מים המתאים לעור שמן הנוטה לפצעונים ושימוש בתכשיר המכיל חומצות (בדגש  על חומצה סליצילית) כדי לחטא, להרגיע את הדלקת ולעודד חידוש עדין של העור. תכשירים אלה נמכרים אצל קוסמטיקאית מוסמכת.

תזונה: זה לא סוד שמזונות מעובדים, סוכר לבן, אוכל מטוגן ועוד, מזיקים לבריאות, על אחת כמה וכמה אצל אנשים הסובלים מאקנה. העור שלנו הוא אחד האיברים הראשונים שיגיבו לתזונה לקויה וחשוב לשמור על תזונה בריאה וארוחות מסודרות כדי לשמור על חילוף חומרים תקין ופינוי רעלים יעיל מהגוף. מספר מזונות יכולים להועיל לכם בשיפור מצב העור:

  1. מזונות עשירים באומגה 3 – סלמון, זרעי פשתן וזרעי צ'יה.
  2. מזונות עשירים בבטא קרוטן  – גזר, גמבה, סלק, בטטה.
  3. שומנים טובים – אבוקדו, שקדים ואגוזים, שמן זית.
  4. פירות עשירים בנוגדי חמצון – אוכמניות, פטל, תותים, דובדבן, תפוז, לימון.

הטיפול הטבעי: ניתן להשתמש בבית בשמנים אתריים ושמני בסיס המתאימים לאקנה. שמני בסיס – שמן זרעי ענבים וקלנדולה, שמן שקדים, ושמנים אתריים – מאנוקה, נענע, מרווה מרושתת, פלמרוזה, לבנדר. את השמנים האתריים מוהלים בשמן הבסיס (מומלץ להתייעץ עם מטפל לגבי המינונים המתאימים לטיפול בבית)

טיפול בקליניקה: אין מנוס, יש דברים שעושים בקליניקה ואין אפשרות לעשות בבית, כמו פילינג, חומצות בריכוזים גבוהים, הוצאת קומודונים (שחורים), עיסוי לימפתי, חיטוי, הרגעת העור עם חומרים פעילים, הכנת תערובת ארומתרפית אישית ועוד, ולכן מומלץ אחת לחודש להגיע לטיפול בקליניקה.

ליצירת קשר עם נועה מוזמנות להיכנס לאינסטגרם שלה.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה