הטיפים / גירושים – זה טוב או רע?

טלי אבידן היא עו"ד המתמחה בדיני משפחה. החזון של טלי הוא לעזור לאנשים, גברים או נשים, המצויים במשבר משפחתי לפתור את המחלוקות ביניהם ולצאת לדרך חדשה בצורה מיטבית עבורם, ועבור הילדים שלהם.

ליצירת קשר עם טלי מוזמנות להיכנס לאתר ולפייסבוק שלה.

טלי אבידן עו"ד המתמחה בדיני משפחה
צילום: עמיר צוק

גירושים – זה טוב או רע?

רמי וגלית נישאו והביאו לעולם 3 ילדים. למרות שגלית הייתה אשת חינוך בהכשרתה, היא לא ממש אהבה את העבודה מול הילדים בכיתה והעדיפה לגדל את הילדים בבית. ההעדפה הזו, נמשכה גם כשהילדים גדלו ולא נזקקו לטיפול אינטנסיבי, והיא יכלה לשוב למעגל העבודה, אבל העדיפה שלא.

רמי עבד לפרנסת המשפחה, ניהל תיק השקעות על מנת להרוויח כסף מהכסף ולמקסם את הרווח מהחסכונות ובאופן כללי, ההתנהלות הייתה של משפחה ממוצעת – דירה, משכנתא, רכבים ומינוסים קלים שכוסו על ידי הלוואות שרמי נטל ממקום עבודתו. בהחלט הייתה יכולה לעזור כאן משכורת נוספת, אבל גלית לא מצאה את הכוחות לשוב לעבודה ודחתה את העניין פעם אחר פעם.

שפע הזמן הפנוי של גלית, הביא עמו, בין היתר, לשעמום שמצא את ביטויו בגלישה אינסופית בפייסבוק. גלית הייתה מוקסמת מהיכולת של פייסבוק לאתר אנשים מהעבר, כאלה שלמדו איתה בתיכון וניתק עימם הקשר. כך היא איתרה את כל חבריה לכתה וגם את גדי.

גדי נענה להצעת החברות בשמחה ומיד החלו להתכתב בפייסבוק באופן יומיומי. גדי סיפר לה שאשתו הרה ושהם מצפים לילדם השלישי, שהיא עובדת בחברת הייטק והוא מרבה בנסיעות לחו"ל וגלית סיפרה לו כמה 'קשה' היא עובדת בבית עם הילדים ועל כך שהיא עתידה לחזור ללמד ביום מן הימים. השיחות ריגשו את גלית וגדי שמצאו ערוץ תקשורתי חדש באמצעותו עפו ביניהם ניצוצות שכבר מזמן כבו ומעולם לא התממשו.

השיחות היומיומיות הפכו לשיחות ארוטיות… אשר גרמו לגלית להיות עליצה במיוחד. העליצות הזו עוררה את חשדו של רמי וגרמה לחושיו להתחדד. יום אחד, בפיזור הדעת השאירה גלית את המחשב בבית פתוח, ואפילו את אפליקציית פייסבוק פתוחה על הצ'אט הפרטי. רמי התיישב והתחיל לקרוא – מיד נתחוורה לו המציאות העגומה. גלית וגדי תכננו לטוס יחד לפריס. נסיעה שאותה גלית שיווקה לרמי כנסיעת חברות לחופשה משותפת כשבעצם התכנון היה להצטרף לגדי לפריס שם שהה במסגרת עבודתו.

רמי הגיע אלי למשרד מבוהל, ואובד עצות. התיק נפתח לישוב סכסוך בבית הדין הרבני בו ביום בו גלית טסה לפריס… פעולה נוספת שרמי עשה הייתה הגבלת חשבון הבנק המשותף לשתי חתימות באופן שלא אפשר לה לעשות שימוש בכרטיס האשראי – כן, שם בפריס. לא יודעת מה קרה בין גדי וגלית בפריס, אבל בתוך יומיים, גלית התקשרה לרמי בוכה, שהיא מבקשת להקדים את הטיסה ושלא ברור למה, אבל הכרטיס שלה לא פועל…

רמי הסכים לשלם עבור חזרתה ארצה וכשחזרה עימת אותה עם המידע המצוי בידיו. גלית הודתה בכל אבל סיפרה שכלום לא באמת קרה. שגדי לא הגיע בכלל…  ושהיא אוהבת רק את רמי ומוכנה לעשות הכל למען שלמות המשפחה. ורמי? הוא הסכים. הסכים לתת לנישואין ולמשפחה עוד הזדמנות.

וכך מצאנו את עצמנו , עוה"ד של גלית ואני, עורכות הסכם שלום בית ולחילופין גירושין… שבמסגרתו התחייבה גלית לשוב למעגל העבודה, לנתק כל קשר עם גדי ואפילו הסכימה לוותר על חלק מהזכויות הסוציאליות שנצברו לטובת רמי.

מה אתם אומרים – זה יצליח?

אם אנחנו רוצים לדבר על גירושים בצורה בריאה – אנחנו צריכים להבין למה אנחנו כל כך מפוחדים מהמילה "גירושים". הסיבה, שאנחנו כל כך מפוחדים מהמילה הזו, גירושים, היא בגלל שהתפישה שלנו לגבי מה הם נישואים – מקורה בטעות.

הדעה הרווחת לגבי נישואים מוצלחים, היא שנישואים מוצלחים הם כאלה שנמשכים לעד! זה לא משנה אם שני הצדדים אומללים; זה לא משנה שהם לא מדברים אחד עם השני או שהם משקרים אחד לשני, זה לא משנה שהם לא צומחים בתוך הנישואים, שהם לא חיים בהרמוניה – כל זה לא חשוב. המפתח שמעיד על היותם של נישואים מוצלחים הוא אריכות ימים. 

אם זו ההגדרה שיושבת אצלכם בראש, אז ברור שגירושים שמהווים פסק באריכות הימים מעידים על פחד, מעידים על כישלון, ייאוש, הרס. ואם זו הפרדיגמה שלכם, לא פלא שאינכם יכולים לגשת לנושא הגירושים בצורה בריאה, מלאת שפע וכיפית.

כדי לדבר עם הילדים על גירושים באופן בריא וממקום של שפע, אנחנו צריכים לשנות לחלוטין את ההבנה התפישתית שלנו לגבי מהם נישואים. אנו צריכים להפסיק להגדיר נישואים מוצלחים, ככאלה שנמשכים לעד. אנו צריכים להגדיר נישואים במונחים אחרים. אנו צריכים להגדיר נישואים במונחים של צמיחה, במונחים של אותנטיות, במונחים של חופש. האם אני יכולה להיות כנה עם האדם הזה? האם אני יכולה לצמוח עם האדם הזה? האם אני יכולה להיות אני-עצמי האותנטית עם האדם הזה? ואם התשובה היא "לא"- אז זה לגמרי בסדר לשנות את הנישואים, להפסיק אותם או להביא לסיומם.

אנו כל כך פוחדים משינוי כי אנו פוחדים מ"לא נודע": כך יצא לגירושים מוניטין רע. גירושים הם, בפשטות סופו של שלב. גירושים מחוסר תפקוד, גירושים מהיעדר אותנטיות, גירושים מהפחד, גירושים מהסטטוס קוו, גירושים ממה שישן: גירושים הם דבר טוב, אבל אנחנו כל כך פוחדים מהם בגלל האמונות התרבותיות שלנו סביב נישואים.

אז כדי לדבר עם הילדים שלכם על גירושים, ככל שאתם עוברים תהליך כזה, אתם צריכים לחפור עמוק ולבדוק את האמונות שלכם לגבי נישואים. רק כשאתם תגיעו להבנה והשלמה מה נישואים באמת אמורים להיות – לשיטתי, כר לצמחיה – ואם זה לא קיים בנישואים שלכם או לא קיים עוד, אז ישנו שחרור מקסים של הנישואים, והשחרור המקסים הזה נקרא גירושים.

ואם נגיע בשלום, בהשלמה ובהבנה – נבין כי המחזוריות משנה את הטבע כל הזמן, ואלמלא המחזוריות והשינוי היקום לא היה כפי שהוא היום: גירושין הם צורה נוספת של שינוי במחזוריות. אם נראה זאת כך, הילדים שלנו יקלטו את המסר. כשהם יראו אותנו חופשיים, בשפע, שמחים וכמי שמשלימים מעגל מחזורי – לא תהיה להם ראיה שלילית אודות גירושין. הכל מגיע ממערכת האמונות שלנו, ואנו כהורים, צריכים לקרוא תיגר, על מה שהתרבות סיפרה לנו אודות נישואים וגירושים.

ליצירת קשר עם טלי מוזמנות להיכנס לאתר ולפייסבוק שלה.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה