הטיפים / חמש דרכים לנפץ מחסום כתיבה

טל אייזנמן הוא כותב תוכן לעסקים המציע יצירת תכנים מעולים בשיתוף פעולה: מצד אחד הידע המקצועי הייחודי של בעל/ת העסק, עם חוויות ותובנות אישיות, סיפורי לקוחות אותנטיים וכדומה, ומצד שני הידע והניסיון של טל בכתיבת תוכן בעבודת יד.

ליצירת קשר עם טל מוזמנות לפנות דרך אינסטגרם או בוואטסאפ.

טל אייזנמן כותב תוכן לעסקים
צילום: ניקול קוזנצוב

חמש דרכים לנפץ מחסום כתיבה

זה קורה לכולנו: יושבים מול המחשב, אחרי שסוף סוף מצאנו כמה דקות להשקיע בכתיבת תכנים לעסק שלנו – ושום דבר לא יוצא מהאצבעות. המוח ריק. איזה באסה, נתקלנו במחסום כתיבה. איך מנפצים אותו וחוזרים לכתוב? הנה חמש דרכים פלוס אחת בונוס:

כותבים מה שיוצא: כותבים כל דבר, העיקר לכתוב. כותבים שטויות. כותבים מחשבות. כותבים תיאור של החדר בו אנחנו יושבים או דברים טריוויאליים שעשינו היום. והכי חשוב: כותבים מבלי לקרוא, מבלי לערוך. לא מתקנים שגיאות הקלדה, לא מוסיפים סימני פיסוק. העיקר לתת למילים לזרום אל הדף או אל המקלדת.

למה? כי אם כבר נתקלנו במחסום כתיבה שמונע מאיתנו לכתוב טקסט מוצלח, עדיף לכתוב טקסט גרוע מאשר לא לכתוב אותו כלל. אולי בהתחלה ייצאו לנו שטויות, אבל ההמשך כבר יבוא ביתר קלות. אחר כך אפשר יהיה למחוק חלקים נרחבים מהטקסט, או לערוך ולתקן את מה שראוי להשתמש בו.

כותבים בסביבה נוחה: יש אנשים שקל להם יותר לכתוב בשקט מוחלט, ולכן כותבים בלילות או בחדר הכי מרוחק בבית. אחרים מעדיפים לכתוב דווקא עם מוזיקת מעליות נעימה. אני אוהב לכתוב בבתי קפה הומים, שבהם יש מוזיקת רקע קלה והרבה מלמולים וקרקושי צלחות. ככל שהסביבה נעימה יותר לאדם הכותב, כך נוח יותר לכתוב. זה הגיוני, וגם ההיפך נכון: כשמנסים לכתוב בסביבה לא נוחה, קשה יותר לכתוב. לכן כדאי למצוא את התנאים האופטימליים ולדבוק בהם.

מי אמר שצריך לכתוב מההתחלה לסוף? את הטקסט שלנו אמנם יקראו מההתחלה אל הסוף, אבל אנחנו ממש לא חייבים לכתוב בסדר הזה. אם יש לנו מחסום כתיבה ואנחנו לא מוצאים פתיחה טובה, אפשר לעבור לכתוב חלק אחר לגמרי: את המסר העיקרי, למשל, או את פיסקת הסיום. יכול להיות שאת הפתיחה נצליח לכתוב הרבה יותר בקלות דווקא בסוף.

קל יותר לבצע משימות קטנות: ככל המשימה שלפנינו גדולה ומורכבת יותר, כך כל מחסום כתיבה "תוקע" אותה ביתר קלות. לכן כדאי לפרק את המשימה הגדולה לכמה משימות קטנות ולהסתכל על כל אחת בנפרד. לדוגמה, משימת כתיבת מדריך מקיף אפשר לחלק לכתיבת פרק בכל יום; ואפשר לחלק עוד יותר, ולהגדיר כתיבת פרק בשבוע כאשר מדי יום נכתוב פיסקה אחרת. קשה לנו לכתוב פיסקה ביום? גם משפט בודד הוא התקדמות.

הפסקה קצרה: אם הניסיון להילחם במחסום הכתיבה רק גורם לו לגדול – זה בדיוק הזמן ללכת לעשות משהו אחר. לשתות קפה, לצאת לסיבוב רגלי קצר, לקשקש עם קולגה. כשאני כותב תוכן ללקוח ונתקל במחסום כתיבה, אני עובר לכתוב תוכן ללקוח אחר ואז חוזר לקודם. העיקר להתרחק לרגע ולחזור בעיניים רעננות ויצירתיות. אבל הפסקה קצרה, כן? לא בינג' האנטומיה של גריי.

טיפ בונוס – להיעזר בכותב תוכן: שום דבר לא עוזר נגד מחסום הכתיבה? יכול להיות שכדאי להוציא את המשימה החוצה, אל כותב תוכן איכותי. אמנם גם הוא יכול להיתקל מדי פעם במחסומי כתיבה, אבל הניסיון הרב מאפשר לו לנפץ אותם ביתר קלות.

אם תרצו שטל אייזנמן יהיה כותב התוכן הזה, צרו קשר דרך אינסטגרם או בוואטסאפ.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה