דנה מורן היא מעצבת פנים שמתמחה בתכנון ועיצוב של בתים פרטים ודירות בעיצוב ישראלי עכשווי. זהו עיצוב ששואב השראה מהנופים, האנשים והארכיטקטורה שיש לנו בארץ. ליצירת קשר עם דנה מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.
כמה מילים על הפרויקט
"דירה בגבעתיים של זוג חובבי ואספני אמנות ועיצוב. האחד אופה לחם והשני איש הייטק. מדובר היה בשיפוץ בעקבות הסגר הראשון. היה צורך באזורי עבודה מהבית. גם שיהיה נעים לשהות בו. יש הרבה אומנות בבית ולכן היה חשוב לתת גם לכל אלו מקום וביטוי. שהבית יהיה פונקציונלי, לא עמוס מדי ועדיין עם הרבה נוכחות של האומנות."
מה מיוחד בפרויקט הזה?
"מעבר לשלל האומנות שהיה צריך למצוא לה מקום, היו גם לא מעט שיקולים פונקציונליים. למשל, כל אחד צריך את סביבת העבודה שלו. בין אם זה מטבח עם משטח עבודה רחב ובין אם זו פינה שתהיה שקטה לעבודה על המחשב מהבית עם טלפונים, שיחות ועידה וכדו', כל זה בדירה קטנה יחסית – 60 מ"ר. מעבר לצורך של יצירת שני אזורי עבודה, הם גם רצו להיות ביחד ולחלוק את החלל המרכזי. לכן היה צריך לעשות תכנון מוקפד שישלב את המטבח ופינת המחשב בתוך הסלון, אבל עדיין ייצור הפרדה. אזור העבודה על המחשב נוצר בעזרת וויטרינת זכוכית, שהיא פנימית לבית, לא על חלון. בעזרתה, ניתן לסגור את חלל העבודה ולקבל סביבה שקטה. כשאין בזה צורך, אותה פינת עבודה היא חלק מהסלון. ולגבי המטבח, הוא מספיק גדול כדי להיות יעיל לסדנאות אפיה, אבל לא גדול מדי ולכן לא משתלט על הבית. הצבעוניות שלו, ושילובי החומרים, מאוד דומיננטיים ומהווים עוגן מרכזי בבית."
על מה שמת דגש בפרויקט?
"מדובר על דירה מקסימליסטית. יש בה הרבה פרטים שכל אחד מספר סיפור. צריך לתת לכולם את הבמה (במקרה הזה, מדפי ברזל), אך צריך גם לשמור על איזון כדי שלא תהיה גדושה. יש פה חשיבות גדולה לתשומת לב שמקבל כל פרט. בין אם זה בתכנון הפנימי של המחיצות, בהעמדה של הריהוט או בין אם זה חשיבה על המידוף ואיפה תולים את האומנות."
מאיפה ההשראה לעיצוב?
"הדירה ממוקמת בלב העיר. הרגשנו שהדבר הנכון יהיה אם היא תהיה בה אוירה של גלריה אורבנית. במקרה הזה, גלריה של חוויות. זה היה הקו המנחה. שימוש בחומרים גסים, מחוספסים, לא גמורים, גולמיים. למשל, הרבה מהמידוף עשוי מברזל לא צבוע."
איזה אתגר היה לך בפרויקט ואיך התמודדת איתו?
"הפרויקט הזה לא היה שגרתי. כל נקודה בבית דרשה חשיבה מעמיקה לכל פרטיה ולהשלכות של זה על העיצוב הכללי. כך גם פינת העבודה של המחשב. היא עוצבה ותוכננה במיוחד עבור הנקודה הזו בבית. לפי הצרכים, לפי המידות ובעיקר לפי המגבלות שיש בשטח. רוב האלמנטים בבית הם לא מוצרי מדף. כמעט הכל תוכנן ועוצב במיוחד עבור הדירה הזו."
טיפים לעיצוב מרחב עבודה
"לעשות פרוגרמה הדוקה. אותו 'תחקיר' שבודק את הצרכים והשאיפות של הדיירים מהבית. לרדת לרזולוציות הכי קטנות. גם ספציפית לפינת העבודה. להבין מה יעבוד נכון. היא צריכה להיות שימושית, יעילה, ונכונה במרחב שלה. הכי קל זה להצמיד שולחן לקיר. יותר מורכב זה להבין מה באמת קורה שם ביום יום ועל אילו צרכים צריך לענות."
רגע מרגש שהיה בפרויקט
"כל תהליך העבודה היה מאוד מהנה. הייתה פה עבודת צוות, בדיוק כמו שאני אוהבת. הדיירים היו מאוד פעילים לאורך כל התהליך, החל מהתכנון הגדול ועד הבקשות הכי ספציפיות. זה מרגש. זו יצירה שנעשית ביחד."
מה את לוקחת איתך לדרך מהפרויקט?
"אני מעריכה מחדש את הצורך בחשיבה מוקדמת של כמה שיותר פרטים, לפני שיוצאים לדרך והורסים את הקירות. ככל שהתכנון יהיה מוקפד יותר, מובן יותר והדוק יותר, כך התוצאה תהיה נכונה. זו עובדה שתמיד מוכיחה את עצמה. פרויקטים שנעשים בחופזה ו'על הדרך', בעיני פחות מוצלחים מאלו שלוקחים את הזמן לתכנן אותם כראוי."
מה פרויקט החלומות שלך?
"לתכנן ספריה ציבורית. למרות שאני מעצבת בעיקר סביבות מגורים, אזור הספרייה בבית תמיד הכי מושך אותי. זה מרגיש כמו תמונה ענקית שמשקפת את האופי של הדיירים. את האישיות שלהם. עכשיו תכפילי את זה בכמה מונים!"
ליצירת קשר עם דנה מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.
במדור עיצוב מרחבי עבודה מתפרסמות כתבות על עיצוב מרחבי עבודה שונים – חדרי עבודה, משרדים, חנויות, מסעדות, מרחבי למידה, חדרי ילדים ועוד. הכתבות הן בשיתוף פעולה מסחרי עם המעצבות והמעצבים. לקריאת כל הכתבות במדור לחצי כאן.
עיצבת מרחב עבודה מעניין? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.