הטיפים / איך לעזור לילד שלכם לישון טוב יותר בלילה

מיטל קיאני פרץ היא מנחת הורים לגיל הרך, יועצת שינה ומלווה תהליכי פרידה מחיתולים. מלווה הורים בגישה הוליסטית במסגרתה ניתן מענה מדויק לצרכיו הרגשיים של הילד או התינוק, לצד כלים פרקטיים ויעילים לשימוש ביום יום. אלו הטיפים של מיטל שיעזרו לילד שלכם לישון יותר טוב בלילה.

ליצירת קשר עם מיטל מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

טיפים לשינה

איך לעזור לילד שלכם לישון טוב יותר בלילה?

תזמון הוא הכל! המפתח להירדמות מהירה וקלה של הילד או התינוק הוא תזמון ההרדמה בהתאם לצרכיו של הילד. מה זה אומר? ילד לא עייף – לא יירדם. ילד עייף מדי – לא יירדם (או שייקח לו המון המון זמן וזה יהיה כרוך בתסכול שלך ושלו). ילד/תינוק עייף במידה הנכונה – יירדם בנחת ובמהירות!  איך לדעת מתי הילד שלי עייף במידה הנכונה? עברי לנקודה הבאה!

הכרת שפת הגוף של הילד שלך. תינוקות ופעוטות עד גיל שנה וחצי בערך, מסמנים לנו את צרכיהם בעזרת שפת הגוף. סימני עייפות יכולים להיות גבות ורודות, פיהוק, שפשוף עיניים, משחק עם השיער, הנחת ראש, הזזת ראש מצד לצד בשכיבה על הגב, ועוד! לכל ילד סימן משלו. בכי הוא סימן מאוחר לעייפות, ואת זוכרת מה זה אומר… תצפתי על התינוק שלך ורשמי לעצמך אילו סימני עייפות את מזהה ומתי, ממש ברמת הדקות. חלקי לך את הסימנים למוקדמים, מתקדמים ומאוחרים (בכי), וכך תדעי מתי הזמן הנכון ביותר להשכיב את הילד שלך לישון.

כניסה לשינה בצורה הדרגתית וקבועה (או: טקס שינה!) לשלוף ילד ממשחק או פעילות ישר למיטה בדרך כלל לא עובד. סביר להניח שהילד לא ישתף פעולה וגם אם כן, יהיה לו קשה להירדם כי הוא הרגע היה באמצע אקשן בסלון. כדי לאפשר כניסה נינוחה לשינה עליך לעשות את המעבר מעירות לשינה בצורה הדרגתית שבמסגרתה נוריד לאט לאט את הגירויים. לדוגמא: נתחיל באיסוף המשחקים, נאכל ארוחת ערב, מקלחת, עיסוי (לא חייב), נתלבש, נשלים בקבוק או הנקה באווירה רגועה, נשיר שיר ערש או נקרא סיפור ולילה טוב.

הפרדת אוכל משינה. אמהות יקרות, בבקשה – את הבקבוק או ההנקה לפני השינה, תוציאו מחדר השינה. האכלה בחדר השינה מחברת באופן אוטומטי את האוכל לשינה וכך הילד או התינוק לומד ששינה היא תוצאה של אוכל, וזה יכול לעודד התעוררות בלילה לבקבוק גם אם הוא לא רעב. שינה היא תוצאה של עייפות. תאכילי במסגרת טקס השינה בסלון באווירה רגועה ועם אורות מעומעמים, ואז תיכנסי לחדר והמשיכי בטקס השינה.

הירדמות עצמאית. מגיל 4-5 חודשים אפשר ללמד את התינוק שלנו להירדם בצורה עצמאית. הירדמות עצמאית היא אחד הגורמים המאפשרים שינה רצופה ואיכותית, היא מאפשרת לילד שלכם לחוש ביטחון, עצמאות ומסוגלות כבר בגילו הצעיר, ומלמדת אותו הרגעה עצמית. כמובן שתהליך הלמידה (לא אימון, ל-מ-י-ד-ה!) צריך להיעשות בצורה מכבדת, מעצימה, אמפתית ועם מענה תמידי לצרכי התינוק (וללא בכי).

ליצירת קשר עם מיטל מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה