הטיפים / דינמיקה בין מעצב-לקוח בתהליך המיתוג

טלי גלעד היא מעצבת גרפית ירושלמית, בעלת סטודיו למיתוג המתמחה בתהליכי עיצוב ומיתוג עבור עסקים קטנים (של נשים עצמאיות ברובם), ולאחרונה גם עבור עמותות וארגונים חברתיים. בנוסף, היא מלווה מעצבים גרפיים עצמאיים בדרך לגיבוש הזהות המקצועית שלהם ופיתוח דרכי ניהול ועבודה אפקטיביות. טלי עובדת סוציאלית, בעלת ניסיון רב בעולם הטיפולי, כיום תלמידת M.A בע"ס, בוגרת לימודי עיצוב בסטודיו 6b. היא מתעניינת בתהליכים מבוססי קשר, ועבודותיה מאופיינות בקו אסתטי, רגיש וידני. אלו הטיפים של טלי על דינמיקה בין מעצב-לקוח בתהליך המיתוג.

ליצירת קשר עם טלי מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה או לפנות בטלפון 054-7737209.

טלי גלעד מיתוג עסקים
צילום: אפרת כהן

הכל על הדינמיקה בין מעצב-לקוח והובלת תהליכי מיתוג

כמעצבים, כולנו מעוניינים בלקוחות שחשים בטחון בתהליך המשותף, נותנים בנו אמון ומכאן, גם סומכים עלינו ומאפשרים לנו חופש יצירתי. הרי לקוח שחש בטחון ומרגיש שהוא בידיים טובות, יהיה יותר פנוי אנרגטית להעריך בצורה מאוזנת את העיצוב שנציג לו, וכנראה גם יטה יותר לאהוב את התוצר. אז איך ניתן באמצעות במחוות שונות לחזק את מידת הביטחון שלקוח חש בתהליך?

שקיפות מלאה: "ומה אם זה לא יצליח? מה אם לא אהיה מרוצה?", "מה אם סבבי התיקונים לא יספיקו לי?", מי לא שמע שאלות כאלה בשיחות התעניינות מצד לקוח פוטנציאלי? אני מאמינה שתחושת בטחון אמיתית מתקבלת כששומעים מידע אותנטי, מלב אל לב. במקום לרכז את כוחותינו בשכנוע, אפשר להבין את השאלות שמביעות חשש כנה, ולומר: "נכון, את.ה צודק.ת. אני מבינ.ה. זה באמת יכול להעלות דאגה, וזה אכן יכול לקרות. הסיכויים לכך נמוכים, אעשה כל מה שביכולתי כדי להימנע מכך, אבל הם קיימים תמיד". השקיפות המלאה, הצניעות, הענווה המקצועית, והאחיזה במציאות נותנים תוקף והיגיון לחששות הלגיטימיים של הלקוח. לצד זאת, נזכיר את סעיפי החוזה שמגנים עליו, ואת התרומה שיקבל מעצם הקשר והתקשורת עמנו, אפילו אם ברמת התוצר הגרפי- יישאר בידיים ריקות. מידת הביטחון של הלקוח לא צריכה לנבוע מהבטחות ושכנועים, אלא מהתחושה בשיח המשותף, מצפייה מדוקדקת בתיק העבודות וקריאת המלצות של לקוחות קודמים.

שליחת הצעת מחיר וחוזה: חוזה והצעת מחיר הם כלי מדהים שאמור לשרת אותנו המעצבים עבור מגוון מטרות, שלא קשורות כולן בנקיבת מחיר ופירוט תנאים. חוזה הוא הכרזה של רצינות ומקצועיות, הוא כלי נוסף לספר על עצמנו ללקוח, וליצור ברית ראשונית שתניח יסודות לכל המשך התהליך. הנה הטיפים שלי:

כתבו פתיחה מזמינה ונעימה בשפה יומיומית-שיווקית, שאינה חוזית, וגם וודאו כי מראה החוזה ועיצובו הולם את תפקידכם כמעצבים (נשמע בסיסי אבל לא תמיד מתקיים) – שמרו על קריאות, גדלי פונטים, ריווחים, צבעוניות רלוונטית ועימוד מזמין. וודאו שחווית ההתבוננות היא נעימה ולא מציפה ומלחיצה.

כתבו בשפה נעימה שאינה מקצועית מידי, חוזה מפולפל ביותר מידי מונחים לא מובנים משאיר את הקורא בדיסאוריינטציה, ונסחו עד כמה שניתן לחיוב ולא לשלילה (במקום "התהליך לא כולל…." פרטו "התהליך כולל:….").

את הדגשים החשובים לגבי תוספות תשלום רכזו לסעיף אחד שעוסק בעבודה נוספת. חווית הקריאה של סעיף מרוכז כזה נעימה יותר ביחס לאזכור של מגוון סוגי עבודות נוספות ותשלומים נוספים על פני כל החוזה בצורה מפוזרת שעולה שוב ושוב.

וודאו שאתם מוגנים היטב מכל סוגי התסריטים הכי מורכבים שעשויים לקרות, אל תדאגו – לכתוב אותם רק ידגיש את המקצועיות שלכם.

התאימו את החוזה הגנרי שלכם ללקוח הספציפי בכל פעם מחדש – לא רק מבחינת סוג המוצר והעלות, אלא גם מבחינת גבולות היחסים והתהליך (אם נדלקת לכם "נורה אדומה" ביחס להיבט מסוים בשיחה הראשונית, התייחסו לאותה "נורה" ע"י הדגשת והרחבת הסעיפים הרלוונטיים).

הכינו את הלקוח לקריאת החוזה ותווכו לו אותו מראש – ההכנה מצמצמת סיכוי לחוויית קריאה מציפה או מעוררת אנטגוניזם.

הובלה: אני מאמינה שרוב הלקוחות, גם אלו שבאים ממקום מנהל (על פניו), לא באמת מעוניינים לאחוז במקום של להגיד ולהסביר למעצב מה לעשות. אחרת, בשביל מה שכרו את שירותיו? אך הדינמיקה היא כזו שברגע שהמעצב לא נכנס לתפקיד ההובלה (עקב אי נעימות, חוסר בטחון, קושי לשלוט בשיחה), הרי שהלקוח יעשה זאת במקומו, וכאן יש lose lose situation –  גם ברמת התחושה הלא נוחה אצל שני הצדדים, וגם ברמת התוצר הגרפי שכנראה יפספס פוטנציאל יצירתי מסוים. אז תהיו שם כדי להנהיג את התהליך, כבר מה"הלו" הראשון בטלפון.

איך? תהיו אלו ששואלים את השאלות. תהיו אלו שמסבירים מה כללי המשחק ומה עושים בכל רגע נתון בכל פגישה, בכל שיחה, בכל מייל. תמקמו את הלקוח על ציר הזמן של התהליך בכל שלב ושלב. במהלך פרויקט פעיל שמרו על קשר עם הלקוח כל הזמן, גם כשאין משהו להראות, ושימו לב שהתקשורת יזומה מכיוונכם "הי, מזכירה שהפרזנטציה בעבודה ותישלח בסוף החודש כמו שסיכמנו". השילוב של כל אלו ייתן ללקוח את התחושה שאתם "על זה", והוא יכול לעבור לעמדה נינוחה ופאסיבית – בשלב זה בדיוק שם נרצה שיהיה.

לסיכום, ניהול הקשר עם הלקוח בתהליכי עיצוב היא סוגיה משמעותית שכדאי לתת עליה את הדעת ולגשת אליה ממקום מודע ובטוח בעצמו. בסיום תהליכים כאלה, בהם הצלחנו להוביל ולייצר אמון, הפירות מספקים ומתוקים. ליצירת קשר עם טלי מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה או לפנות בטלפון 054-7737209.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה