הטיפים / שמירה על החשק והתשוקה בגיל המעבר

שרית תורג'מן היא נטורופתית, הרבליסטית קלינית ורפלקסולוגית שמתמחה בטיפול טבעי במגוון הסימפטומים של נשים בגיל המעבר. אלו הטיפים של שרית לשמירה על החשק והתשוקה בגיל המעבר.

ליצירת קשר עם שרית מוזמנות להיכנס לדף העסקי שלה או לפנות בטלפון 052-2402552

שרית תורג'מן גיל המעבר
צילום: עמליה לוקאש

שמירה על החשק והתשוקה בגיל המעבר

 כשהגעתי לגיל 45, התחלתי להרגיש את אותותיו של גיל המעבר שלי. החשק והתשוקה שלי ירדו, ובמקום הדמות הכי משמעותית לקרובים לי, הרגשתי שהפכתי להיות שקופה. הרגשתי שאני מאבדת את עצמי ואת החשק והתשוקה לכל דבר כמעט. הרגשתי שלא בא לי כלום! בעיקר בא לי שיניחו לי. זה אחד הסימפטומים של גיל המעבר. להבנתי, זהו סוג של אובדן של אנרגיית החיים שלנו, שמחת החיים, הצ'י שלנו בראייה הסינית. אז איך נוכל להחזיר לעצמנו את אותו חשק נעלם? זה שמרגיש לנו שירד למחתרת…

ניהול הסטרס שלנו: הסטרס שלנו משרת אותנו נאמנה במקרים ומצבים רבים במהלך חיינו. זה קורה על בסיס יום יומי. הוא נועד לאפשר לנו הישרדות. עוד מתחילת ימי האנושות, כאשר היינו צריכות לברוח מכל מיני גורמים שאיימו על חיינו. שמעתם על שלושת ה F אים? FIGHT, FLIGHT, FREEZ? זו התגובתיות שלנו למצבי לחץ או כאלה שמתפרשים אצלנו בראש ככאלה שמאיימים על חיינו.

במציאות שלנו היום, לרוב, אין באמת חשש כזה, אבל כל מחשבה שמתפרשת במוחנו כמחשבה שמאיימת על חיינו לכאורה, מפעילה את אותה מערכת עצבים סימפטטית שלנו, ואיתה את כל אותם הורמונים: אדרנלין, קורטיזול… שאמורים לאפשר לנו את הבריחה הזו לצורך הישרדות. הסטרס בחיינו לרוב לא מסכן חיים, ולכן אין כל סיבה להיכנע לו! צריך ללמוד לנהל אותו. תעשו לעצמכן טובה גדולה וסגלו לעצמכן אורח חיים כזה, כבר מעכשיו, שיאפשר לכן להגיע לגיל המעבר עם מערכות מתוחזקות כמו שצריך.

בגיל המעבר אנחנו חוות סטרס מסוגים שונים: ילדים שעזבו את הבית, הורים מתבגרים שצריכים את עזרתנו, קריירה משגשגת, שינויים במערכות יחסים. כדאי לבדוק את רמת הסטרס בחיינו ולא לקבל אותו כברור מאליו. לבחור מה אנחנו משחררות או משנות באורח חיינו כך שזה יתאפשר לנו. אז קודם כל… תרגיעו!!

תזונה מותאמת: אכילה המזינה, את הגוף והנפש שמכילה את כל אבות המזון: פחמימות ורצוי שיהיו מלאות ומזינות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות, מזונות צמחיים שמכילים פיטואסטרוגנים, שהם חומרים שהמבנה שלהם דומה מאד לזה של האסטרוגן רק בעוצמה פחותה ועדיין מצליחים למלא את מקום האסטרוגן שכל כך חסר לנו ולאפשר לגוף שלנו להפעיל את המנגנונים הרלבנטיים. מזונות שיש בהם את אותם חומרים הם: סויה: טופו, אדממה, זרעי פשתן, צמחי מרפא למיניהם שניתן לצרוך בחליטות: זרעי שומר, תלתן אדום, כשותנית.

כשאני מדברת על תזונה, זו לא רק זו שבצלחת אלא הרבה על מה שאנחנו מזינות את עצמנו למעלה, בראש. הרבה אמונות מגבילות, הרגלים, דפוסי התנהגות שכנראה שהגיע הזמן לשנות גם אותן. ופה ייכנסו הרבה פעמים פרחי הבאך שעובדים ברובד הרגשי העמוק. תבררו עם עצמכן, כמה מאותן מחשבות ואמונות, כבר לא ממש רלבנטיים. למשל: הצורך לרצות את כולם כל יום כל היום. לשלוט בכל מצב וסיטואציה שהיקרים שלנו עוברים ותאכלס, הם כבר לא ממש שלנו. לשחרר!!!

 אכילת הרבה פירות וירקות. המחמירים טוענים שצריכים לאכול בין 8-10 מנות (כל מנה היא פרי או ירק אחד) ביום כדי להיות במיטבנו. חשוב שהמנות תהיינה מגוונות, בהרבה צבעים כיוון שבכל צבע מצויים חומרים פעילים אחרים שחשובים לנו.

קטניות: חומוס, שעועית, אפונה, עדשים למיניהם, שעועית מש…מכילים ויטמיני B שמאד יעילים בשיפור תפקודי מערכת העצבים שלנו, על האנרגיה שלנו. נרצה שהתזונה תהיה עשירה בסיבים תזונתיים שעוזרים בירידה במשקל, בשמירה על לח"ד תקין, רמות סוכר תקינות בדם, כולסטרול ושומנים בדם. כמו שציינתי, הגוף מחפש איזון והסיבים בתזונה מאד יעזרו בכך.

לכאן נכניס גם את השתייה. רצוי שתהיה מרובה וכמובן בעיקר מים או חליטות. הגוף שלנו מורכב מ- 60% מים ולכן חשוב לשמור על המאזן הזה.

כמובן שחשוב לבנות את פרוטוקול הטיפול באופן אישי. התאמה למוטיבציה, לאורח החיים, למגבלות אובייקטיביות של המטופלת, כמו תרופות שהיא נוטלת, מחלות כרוניות או אקוטיות, רגישויות למזונות מסוימים.

פעילות גופנית חייבת להיות נוכחת באורח חיינו בקביעות ומתינות. מעבר לכך שהפעילות הגופנית מאפשרת הפרשה של חומרים מרגיעים ומשככי כאב, האנדורפינים, שגם אחראים בשלב מסוים לייצור הסרוטונין, נוירוטרנסמיטור שמרגיע ומשמח אותנו וגם משפר שינה שכבר הזכרנו שהיא לא משהו….היא גם מאפשרת. דרך מצוינת להעלות את אנרגיית החיים שלנו ואיתה את החשק והתשוקה שלנו!!!

חילוף חומרים טוב יותר, ספיגה טובה יותר של גלוקוז לתאים (שמומר לאנרגיה בתא), מאפשרת חדירה טובה יותר של האינסולין שמושך איתו את הגלוקוז אל תוך התאים, מה שימנע הרבה פעמים את תופעות הסינדרום המטבולי שכולל עלייה בלחץ דם, עלייה של סוכר בדם, כולסטרול ושומנים בדם, שגם הם סימפטומים שעשויים להופיע בגיל המעבר.

פעילות גופנית עוזרת בהעלאת הכולסטרול ה"טוב", ה- HDL, ותורמת להפחתה של טריגליצרידים (שומנים) בדם. חובה!!! צעידה של 40-50 דק' 3 פעמים בשבוע, פילאטיס, יוגה, זומבה, שחיה, רכיבה על אפניים בקביעות ומתינות – העיקר הוא לאפשר לגוף המופלא שלנו להיות בתנועה מתמדת.

צמחי מרפא: צמחי מרפא שנקראים אדפטוגנים, שמכילים חומרים פעילים שעובדים על מערכת העצבים ומערכת החיסון שלנו ועוזרים לנו להסתגל למצבים משתנים, כמו למשל ירידה באנרגיית החיים שלנו ונגזרת מכך הירידה בחשק והתשוקה שלנו. אני מדברת הרבה על צמח האשווגנדה שמעבר לכך שהוא נוגד חמצון מצוין, הוא גם נוגע ביצר המיני שלנו בעיקר בזכות התכונה הזו שלו להרגיע. ויש עוד צמחים מופלאים שכאלה. אחרי שהגוף מגיע לאיזון המתבקש, נוכל להמשיך באורח חיים כזה שישמור על אותו איזון. כי זה מה שהגוף שלנו מבקש כל הזמן.

טיפולי מגע על בסיס קבוע כחלק מאורח החיים שלנו. רפלקסולוגיה, שיאצו, עיסוי, טווינה… מחקרים רבים מראים עד כמה המגע מרפא, מרגיע ומשכך כאב. חשוב לתת לעצמנו, על בסיס קבוע וכחלק מאורח חיינו, את אותה שעה של התמסרות למגע, פעם בשבוע/שבועיים/חודש…

ליצירת קשר עם שרית מוזמנות להיכנס לדף העסקי שלה או לפנות בטלפון 052-2402552

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה