נועה בריינר היא מורה בכירה ליוגה, בעלת הסטודיו ליוגה בלכיש, נשואה ואמא לשניים. נועה מלמדת יוגה מזה 14 שנה לאוכלוסיות מגוונות, בטווח גילאים רחב ובכל הרמות. נועה מלמדת שיעורים קבוצתיים, פרטיים, מלמדת בארגונים ומקומות עבודה, ומעבירה סדנאות וריטריטים של יוגה בארץ ובעולם. היא התחילה את דרכה המקצועית בקורס מורים לאשטנגה יוגה ומאז משתלמת ומעשירה את ארגז הכלים עם שיטות נוספות כמו ויניאסה יוגה, ין יוגה, בייבי יוגה, טיפול בקערות טיבטיות, עיסוי תאילנדי, קורסי טנטרה, מיינדפולנס ועוד, מודה ושמחה על ההזדמנות ללמוד, לתרגל וללמד יוגה. אלו הטיפים של נועה, שיעזרו לך לבנות ולהתמיד בתרגול יוגה עצמי בבית.
לפרטים נוספים על השיעורים, הסדנאות והריטריטים שנועה מעבירה, מוזמנת ליצור קשר באינסטגרם ובדף העסקי שלה, או לפנות אליה בטלפון 050-7648065 או בוואטסאפ.
טיפים שיעזרו לך לבנות ולהתמיד בתרגול יוגה עצמי בבית
כולנו מודעות לכל היתרונות של תרגול יוגה: היא מקלה על כאבים, מרימה את המצב רוח, מווסתת את כל המערכות, מאזנת את התיאבון, עוזרת לנו לישון יותר טוב, להיות יותר רגועות ונוכחות ובקיצור משפרת לנו את החיים בכל כך הרבה תחומים. ובכל זאת לרבות מאתנו קשה להתמיד בה. הנה כמה טיפים שיעזרו לכן לבנות תרגול אישי שיתאים לכן ותוכלו גם להתמיד בו.
זמן, מקום וסטינג. תמצאי יום ושעה קבועים לתרגול. בשבילי באופן אישי הבוקר הוא הזמן המועדף, לפני שכולם קמים, כי אני יודעת שאם לא תרגלתי בבוקר אני כבר לא אתרגל היום. אבל אולי את בכלל טיפוס של ערב? אם את לא בטוחה אז חפשי את הזמן האידיאלי דרך ניסוי ותהייה. תפני לתרגול מקום קבוע בלו"ז ועשי ממנו טקס, כמו שאת מצחצחת שיניים בבוקר או מורחת קרם לפני השינה, זה יעזור לך להפוך את התרגול להרגל כך שיהיה חלק משגרת היום או השבוע שלך. כדאי לפנות מקום שיהיה נעים ושלא יהיו בו הפרעות. אפשר לשים אביזר שאת אוהבת שנותן לך השראה, להדליק קטורת, להניח פרח או עציץ, אם יש מוזיקה שאת אוהבת שנותנת מוטיבציה – זה רעיון טוב ויעזור לך להיכנס לאווירה.
לבנות תרגול מתאים לא קשה מדי ולא קל מדי. בני לך תרגול ברמת קושי שמתאימה לך כך שתחווי תחושת הצלחה והתרגול לא יהיה מתסכל. הכניסי לתרגול אסנות (תנוחות) שאת אוהבת ויודעת שאת מבצעת טוב וגם כאלה שחשוב לך להשתפר בהן. למעשה התרגול האישי הוא הזדמנות לעבוד על תנוחות שבשיעורים הקבוצתיים אולי לא מוקדש להן מספיק זמן מבחינתך.
שימי לב גם לקצב של התרגול. בשיעור קבוצתי המורה מכתיבה את הקצב, אבל לבד, את אחראית על הקצב. הנטייה הטבעית שלנו היא למהר איפה שקשה לנו ולמשוך את התנוחות שאנחנו אוהבות ושקלות לנו. נסי למצוא את האיזון ולשמור על קצב קבוע. המלצה כללית היא לתרגל לאט אם את בסטרס גבוה, לחוצה, עסוקה, בקושי נושמת ולהרים את הקצב אם את מרגישה עייפה, כבדה או עצובה – כדי להמריץ ולהרים את המורל.
מה לתרגל? שיטת הסנדוויץ'. לתרגול אפקטיבי יש התחלה, אמצע וסוף. שיטת הסנדוויץ' אומרת שתשאירי זמן להתחלה ולסוף, לדברים שלא מוותרים עליהם – התכווננות (מדיטציה) בהתחלה והרפיה בסוף. אלה הן שתי הפרוסות של הסנדוויץ'. עכשיו, לפי כמות הזמן שנשארה לך, אחרי שהורדת את הזמן של המדיטציה וההרפיה, תוסיפי לכיוון האמצע והלב של התרגול. לדוגמה, אם החלטת לשבת למדיטציה קצרה של 3 דקות בתחילת התרגול ולנוח 3 דקות בהרפיה בסופו, ויש לך סה"כ 20 דקות לתרגל, אז 3 דקות לפני הסוף תעזבי הכל ותנוחי. אל תוותרי על הרפיה או איזשהו סיכום אישי, זה החלק הכי חשוב בתרגול! זה החלק שבו אנחנו מטמיעות את מה שתרגלנו. בזמן שנותר לך, במקרה הזה, 14 דקות, את יכולה להוסיף למשל 2-3 ברכות שמש, 2-3 תנוחות ישיבה ותנוחה אחת הפוכה. אם יש לך זמן ארוך יותר תוסיפי כמובן עוד תנוחות כמו תנוחות עמידה, ישיבה, הקשתות והפוכות.
*אין האמור מחליף התייעצות עם רופא במקרה הצורך, התרגול באחריות המתרגלת בלבד.
זה לא הכל או כלום. אל תטעי לחשוב שרק תרגול של שעה וחצי זה נחשב. גם תרגול של רבע שעה יכול להיות משמעותי. האיכות קובעת לא הכמות. זה שאת לוקחת זמן לעצמך, מקדישה לעצמך, לתחזוקה השוטפת שלך, לטיפוח וההזנה שלך, להתפתחות האישית שלך, למילוי המיכל שלך – כל אלה חשובים יותר מכמה זמן תרגלת.
לנהל מעקב תרגול ולשים לב איך התרגול משפיע עליך. זה יעודד אותך להמשיך אם תראי את הקשר בין יום שבו תרגלת ליום יותר מוצלח, שהיית בו יותר מרוכזת או יותר רגועה או במצב רוח יותר טוב. הכניסי כוונה בתחילת כל תרגול, בדקי עם עצמך מה מצבך, למה את זקוקה. את יכולה לשאול את עצמך מה הביא אותך למזרן הבוקר/הערב. זאת יכולה להיות מילה, או איכות מסוימת שאת מבקשת וזה יכול להיות יותר מדבר אחד. בדקי עם עצמך בסוף התרגול או בסוף היום איפה את עומדת ביחס לכוונה שזרעת והבחיני בקשר בין הדברים.
לפרטים נוספים על השיעורים, הסדנאות והריטריטים שנועה מעבירה, מוזמנת ליצור קשר באינסטגרם ובדף העסקי שלה, או לפנות אליה בטלפון 050-7648065 או בוואטסאפ.
במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן.
יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com
הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.