הטיפים / לתמוך בילד שלכם במקום לגונן עליו

אתי ענבל סגרון מנהלת את המרכז הרב-תחומי "המיגדלור" ברחובות, מטפלת ומלווה ילדים ונוער עם הפרעת קשב ולקויות למידה ועוזרת להם להגשים את החיים שהם ראויים להם. היא מומחית לטיפול בגיל ההתבגרות, מנחת הורים על פי גישת ACT, אשת חינוך ותיקה, מרצה ומנחת צוותי הוראה. אלו הטיפים של אתי איך לתמוך בילד שלכם במקום לגונן עליו.

ליצירת קשר עם אתי מוזמנות להיכנס לאתר ולדף העסקי שלה. ניתן לפנות גם במייל או בטלפון 052-4329967.

אתי ענבל סגרון הפרעות קשב וריכוז
צילום: איתי סגרון

איך לתמוך בילד שלכם במקום לגונן עליו

אני אוהבת להגשים. לעזור, ללוות, לתמוך בילדי קשב ולראות איך הם מצליחים. איך הם מגלים את היכולות שלהם. איך מצליחים לגייס את עצמם להצליח בלימודים. הביטחון העצמי עולה, ההערכה העצמית שלהם גדלה, הם מצליחים להתמודד עם חוסר השקט ועם הגירויים מסביב. אחרי שנים של תחושת כישלון ותסכול, של דפוסי חשיבה מוטעים, הם מצליחים להבין שהמחשבה שהם לא יצליחו לעולם, נעלמת ובמקומה מגיעות מחשבות על הצלחה והתמודדות.

 

מחקרים שנעשו בשנת 2021, הראו שכמעט כל ילד או נער שני סובל מבחינה רגשית. עם זאת, עלה מהם נתון מעודד: ההורים יכולים לעזור לילדם להתמודד עם השינויים שחלו בחייו מאז פרוץ מגפת הקורונה. תפקידו של הורה כולל בתוכו מגוון אתגרים, בין היתר, התמודדות עם חרדה ותוקפנות של ילדם.

הוגדרו שני דפוסים הוריים אופייניים של התמודדות מול חרדת הילד: ההורה המגונן וההורה הדורש. חשוב שתדעו לאיזה דפוס אתם שייכים, בכדי לשפר את היכולות ההוריות שלכם.

הדפוס המגונן – הילד החרדתי מוצף בחרדות פנימיות וניגש להורה עם מצוקתו. מה שקורה במקרים רבים הוא שההורה נסחף עם חרדתו של הילד, מופעל ממצוקתו ולכן נחפז לגונן עליו ולהצילו.

לעומתו, הדפוס הדורש – לא קשוב לרגשותיו של ילדו, דורש ממנו להמשיך במטלות ובחייו כרגיל, פוחד לעזוב את הילד, מחבק אותו חיבוק חונק.

בשני המקרים, הילד מגיב בצורה שאינה מיטבית להוריו – מתמרד, מתפרץ, צורח ובוכה. כמו תמיד, "שביל הזהב" שבאמצע, הוא הטוב ביותר עבור הילד. מה מציעה הדרכת הורים בגישת הסמכות החדשה לעשות על מנת לקדם את הילד? יש למצוא דרכים לתמוך במקום לגונן, המטרה: להביא את הילד שיגדל להיות מבוגר עצמאי ומסתדר בחיים בעצמו. הנה מספר דרכים לתמוך בילד שלכם:

בכל יום לפנות לו זמן איכות. לדבר, לשאול ובעיקר להקשיב לו. לא לתת לו עצות -רק אם הוא מבקש. לתת לו למצוא את דרכו בעולם , דרך חיפוש עצמי. ובכך, לאפשר לו עצמאות, להגביר את יכולתו להתמודד עם החיים כשיגדל בצורה טובה.

להיות עם האצבע על הדופק. להשגיח על הילד גם ממרחק.

לאפשר לו לימוד חברתי, להיפגש עם חברים, ללמוד מיומנויות חברתיות.

להטיל עליו אחריות בבית, בהתאם ליכולתו, ממטלות הבית הקיימות.

ללמד אותו מיומנויות חשובות לחיים: ניקיון, בשול, סידור החדר ועוד…

ליצירת קשר עם אתי מוזמנות להיכנס לאתר ולדף העסקי שלה. ניתן לפנות גם במייל או בטלפון 052-4329967.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה