הטיפים / איך למנוע בלבול ותסכול בבית

ערד ניר היא מדריכת הורים ויועצת זוגית מוסמכת, בעלת MA, אשת חינוך בעלת 30 שנות ניסיון, מתוכן 12 שנים מנהלת בית ספר. מלווה מנהלים וצוותים חינוכיים, מובילה הרצאות וסדנאות. אלו הטיפים של ערד שימנעו בלבול ותסכול בבית.

ליצירת קשר עם ערד מוזמנות להיכנס לפייסבוק ולאינסטגרם שלה.

ערד ניר מדריכת הורים ויועצת זוגית מוסמכת
צילום: דליה נבעה

 

טיפים שימנעו בלבול ותסכול בבית

אמא, אבא, כשאתם אומרים לא, למה אתם מתכוונים?! "אתמול נסענו לטיול, לא רציתי לחגור חגורה, אבל אמא ואבא ממש כעסו עליי. אני לא כל כך מבין למה, כשאנחנו נוסעים לגן כל בוקר הם לגמרי זורמים איתי… הבוקר, כשלבשתי את החולצה המגניבה עם הדינוזאור שסבתא קנתה לי ליום ההולדת, הם אמרו שהיא לא מתאימה לגן.

אז למה לפני שבוע הם אמרו שאני ילד גדול ומותר לי לבחור ללבוש מה שאני רוצה? אבל הכי מבלבל זה עם האוכל. יום אחד אמא הרשתה לי לאכול שוקולד לפני השניצל והיום היא ממש כעסה ולא הבינה למה אני בוכה ומתעקש לקבל את השוקולד לפני הפתיתים. לפעמים הם כועסים ולפעמים מסכימים ישר, אני פשוט לא מצליח להבין מה הם מצפים ממני."

ילדינו הם 'חוקרים צעירים' בעולם – בודקים, מתנסים, לומדים לאט לאט מה מותר ומה אסור ובאיזה הקשר. חוסר עקביות שלנו ההורים מוביל לבלבול וחוסר הבנה של הילד מה מצפים ממנו ואיך נכון להתנהג. אז הוא ממשיך לבדוק. הנה כמה המלצות ממני, שימנעו בלבול ותסכול בבית:

שבו ביחד וחשבו מה העקרונות לאורם תרצו להוביל את הבית – בטחון ובטיחות, עצמאות, משפחתיות, יושרה ועוד. תקשרו אותם בבהירות כלפי חוץ והיו עקביים בכך. לדוגמה: "אנחנו מאמינים שמשפחתיות היא הדבר החשוב ביותר, לכן נשב כל ערב לארוחה משותפת". עשו זאת, מילים לא מספיקות.

בחרו את המלחמות שלכם – אם הדבר לא עקרוני, אין סיבה להתעקש, גם ככה סביר להניח שתשנו את דעתכם והבלבול יגבר. לא באמת אכפת לכם שהשוקולד יבוא לפני השניצלים? אין טעם להתווכח על זה..

אל תנחיתו הוראות – הסבירו את הרציונל מאחורי ההחלטות שלכם, כתלות בגיל הילד: "אנחנו לא אוכלים יותר מ- X ממתקים ביום, כיוון שממתקים פוגעים בשיניים ותפקידנו כהורים שלך לשמור עליך וללמד אותך התנהגות בריאה".

למדו אותם לקחת אחריות, גם אם לפעמים זה קשה, זו חלק מההורות – "אני לא רוצה להתקלח", "אני לא מוכנה לעשות צמה לגן!" אחרי שהסברתם השלכות אפשריות (את עלולה להדבק בכינים בגן, הזעת כל היום וזה לא נעים ללכת לישון מלוכלך), אפשרו להם לקבל החלטות. חשוב שיבינו שיש להם לגיטימציה ויכולת השפעה וכמובן- שיבינו את ההשלכות והתוצאות האפשרויות.

אפשרו להם לקחת חלק גם בהחלטות הקשורות לבית ולמשפחה – שאלו אותם מה הדברים הכי חשובים עבורם, אלו החלטות היו רוצים לקבל לבד (אפשר לתת רשימת דברים מותאמים לגילם – באיזה משחק נשחק ראשון, איזה סט בגדים מתוך מדף בגדי הגן ירצו ללבוש וכדו').

הראו להם שהם משמעותיים, אבל גם שיש מישהו שמוביל אותם ועליו הם יכולים לסמוך, חזקו להם את תחושת השייכות, הערך העצמי וכמובן את הכללים והנורמות המקובלים, בבית ומחוצה לו. לצד הכללים והחוקים – אל תשכחו – חיבוקים תמיד מנחמים. גם אותנו, המבוגרים.

ליצירת קשר עם ערד מוזמנות להיכנס לפייסבוק ולאינסטגרם שלה.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה