מדובר על דירת קבלן בת 5 חדרים. הלקוחות: אנחנו – זוג עם 3 ילדים, 2 חתולים וכלב. עיקר העבודה הייתה תכנון מדוקדק של מערך הריהוט ושל פריטי הנגרות, שהיוו נתח נכבד מהתקציב. נעשו מעט מאוד שינויים מבניים, ומספר התאמות ותוספות של חשמל, אינסטלציה ותאורה.
אז מי אנחנו ואיך זה בא לידי ביטוי בתכנון?
"משפחה בהפרעת קשב, עם נטייה ליצירת בלגן בשניות, אך עם צורך – בעיקר שלי – בסביבה מסודרת ומאורגנת. אני מרבה לבשל, לאפות ואוהבת לארח, והמטבח שלנו פעיל רוב שעות היממה. גם בחצות אפשר לשמוע את המקרר נפתח על ידי אחד המתבגרים. בבית יש גם את הסטודיו שלי, שמצריך המון מקומות אחסון נוחים וזמינים לתפעול."
כמה מילים על הפרויקט
"עבור הכניסה לבית תוכננה שידה גדולה שתוכל להכיל את הציוד של הסטודיו, האוכל של החיות, ויתר הקשקושים שמצטברים בדרך כלל בכניסה לבית ויוצרים בלגן."
"לסלון ופינת האוכל, שנמצאים באותו חלל רחב, תוכנן מזנון ארוך כאשר בחלק שסמוך לפינת האוכל נוספו גם מדפים שיוצרים מעין חלוקה ויזואלית בין שני האזורים. המדפים נוצלו להצגת אוסף כלי האמייל שירשתי מהסבתות, ספרים, תמונות ושאר חפצי נוי שליקטתי עם השנים."
"בפינה, בקצה הספרייה ממוקם כלאחר כבוד הדייסון, כיאה לבית עם 3 יצורים פרוותיים. ולא, הוא לא סגור בארון, הוא מוכן לשליפה מהירה."
"גם ארונות הכיור שודרגו ותוכננו בצורה שיכולה להכיל הכל, החל מגומיות לשיער, מוצרי טואלטיקה ועד למגבות וחומרי ניקוי. הארון בחדר הרחצה של הילדים כולל גם מגירת כביסה."
"המטבח שהקבלן נתן, שודרג והוגדל משמעותית, והותאם לצרכים שלנו – משטח שיש ארוך מספיק שבקצהו אזור לישיבה עם 3 מקומות, לארוחות זריזות."
"מבחינת ריהוט, הדבר שהיה לי הכי חשוב, הוא למצוא שולחן פינת אוכל עגול, עם פלטה דקה ולא עבה, כמו זו שמאפיינת בדרך כלל שולחנות נפתחים (וזאת משום שההארכות של השולחן מאוחסנות בתחתית הפלטה). השולחן של butchers היה בדיוק מה שחיפשתי ואחרי שמצאתי אותו, כל היתר כבר זרם בקלות."
"כמו כן, הסטודיו שלי פועל מהבית, מהחלל הציבורי. השאיפה הייתה למצוא דרך שבה אוכל בקלות ובמהירות 'לקפל' את הסטודיו בסוף יום העבודה, וזה נעשה באמצעות פריטי הנגרות שתוכננו בקפידה ובדיוק לצרכים שלנו."
איזה אתגרים היו במהלך הפרויקט ואיך התמודדת איתם?
"האתגר הראשון היה הקורונה. הבית נקנה בשלבי הבנייה ורגע לפני פרוץ המגיפה. כל הקניות והפגישות עם הספקים התקיימו כבר עמוק בתוך תקופת הסגרים של הקורונה. אבל הקורונה, הביאה אתה גם המון שינויים לטובה. אחד מהם היה העובדה שחנויות רבות הוסיפו את האפשרות של רכישות אונליין. עשיתי עבודת מחקר רצינית בלי לצאת מהבית, וחלק גדול מהריהוט הוזמן אונליין. בשלב שבו חנויות החלו להיפתח, כבר הייתי ערוכה וידעתי בדיוק מה ואיפה אנחנו קונים כל דבר."
"נוסף על הקורונה, מדובר בבית שלי ושל משפחתי. מתוקף היותי מעצבת פנים, אני חשופה להמון סגנונות עיצוב, טרנדים וחומרים, והרגשתי שאני מוצפת ומתפזרת. כמו ילדה בחנות ממתקים. החלטתי לעשות את מה שאני עושה בדרך כלל עם הלקוחות שאני מלווה. שאלוני פרוגרמה – מיפוי צרכים, הבנת אורח החיים, וניהול תקציב מסודר. במקביל, יצרתי לוח השראה שכלל בעיקר תמונות אווירה, אשר שיקפו את התחושות שרציתי שהבית יעביר. פשטות, זרימה, חמימות, אוויר, אור. שתי הפעולות האלו, עזרו לי לנקות את רעשי הרקע להתמקד ולדייק את המראה שאני רוצה להשיג."
ליאת רסיין פרי היא מעצבת פנים, בעלת סטודיו LiRA המציע ליווי בתהליכי שיפוץ מלא או חלקי, פגישות ייעוץ פרונטליות ובזום, ליווי בתהליך הלבשת הבית וימי רכישות. ליצירת קשר עם ליאת מוזמנות להיכנס לאתר שלה.
חדש!!! הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.