נשים ועסקים / מעין אופק

מעין אופק היא יזמית בנשמתה, חולמת ומגשימה, מחברת בין אנשים גם בהנחיית קבוצות וגם בחיים ומשלבת בין עצמאות עסקית לבין אימהות. היא קוראת לעצמה 'עצמאמא' והחלום שלה זה להיות מבוגרת אחרת עבור ילדים ונוער. החינוך והתיאטרון הם שני תחומים משמעותיים עבורה והיא בחרה בחינוך הבלתי פורמלי כדי להגשים אותם בחייה. מעין היא הבעלים של 'מעין התיאטרון' – חוגי תיאטרון חברתי, והחלום שלה הוא שכמה שיותר ילדים ייהנו מיתרונותיו.

מעין אופק חוגי תיאטרון חברתי
צילום: ענבר הלפרין

איך העסק התחיל?

"מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי בחינוך. כשבגרתי הבנתי שהמקום הנכון עבורי הוא החינוך הבלתי פורמלי – רציתי לעשות משהו משמעותי, להשפיע, ליצור שינוי. את החוגים הראשונים שלי הנחתי בישוב עדי שבעמק יזרעאל, הישוב בו גדלתי. במהלך השנה הראשונה נדהמתי מתחושת המשמעות שהחוגים הכניסו לחיי. המפגש השבועי עם הילדים, התהליך הארוך שאנחנו חווים ביחד, הקסם של התיאטרון, הסוגיות החברתיות שאנחנו מתמודדים איתן, הצמיחה האישית שאני רואה בכל ילדה וילד והחיבורים הקהילתיים בין קבוצות התיאטרון לבין הקהילה בה הן פועלות גרמו לי להבין שזה בדיוק המקום בו אני רוצה להישאר."

כמה משפטים על העסק

"התיאטרון הוא המקום בו הכל אפשרי. מקום בו ניתן לחגוג את הילדות ולשחרר את הדמיון. התיאטרון החברתי מאפשר לכל אחד להתנסות בחוויות הקבוצתיות ולקבל מקום לבטא את הייחודיות שלו בתוך הקבוצה אליה הוא משתייך. אנחנו נפגשים פעם בשבוע, לומדים תיאטרון, משחק, מזיזים את הגוף ונותנים חופש לדמיון. במהלך המפגשים אנחנו לומדים לעבוד ביחד כקבוצה, מתרגלים הקשבה ורוכשים כלים להתמודדות בסיטואציות חברתיות מורכבות בעזרת כלים מעולם התקשורת המקרבת. בסוף השנה אנחנו מעלים הצגה שהנושא שלה נבחר מתוך הרעיונות והתכנים שעולים מהקבוצה לאורך השנה."

מעין אופק חוגי תיאטרון חברתי

מה מיוחד בגישה שלך?

"גישת החינוך שלנו עוצבה על בסיס ניסיון בשטח ובליווי אנשי מקצוע מתחום הנפש, החינוך והתקשורת המקרבת. מטרתנו היא שכל ילד יחוש משמעותי ומועיל בקבוצה אליה הוא משתייך. התיאטרון הוא אמצעי חינוך מובהק ורב תחומי המאפשר הצפת דילמות ובעיות, שינוי חברתי, שינוי זווית ראייה, מקור להתבוננות פנימית, שחרור והפגת מתחים. הנשים שבוחרות ונבחרות להצטרף אל החוגים שלנו מקבלות ממני ליווי צמוד לאורך כל השנה, גם בתחום העסקי וגם בתחום החינוכי-תיאטרוני."

שלושה טיפים לנשים עצמאיות

"בזמן העשייה אני לא מסתכלת עד לקו האופק אלא אני מסתכלת על הצעד הבא שיש לי לעשות. אני מתמקדת בכאן ועכשיו. ככה כשיש פרויקט גדול שעומד לפני כמו להעלות הצגה או לכתוב מחזה מתוך סיפורים אישיים, אני מנסה לא לדמיין את איך זה יראה בסוף כי זה קצת משתק אותי. אני פשוט פורטת את המשימות שעומדות לפני וממלאת אותן."

"ניהול זמן – אני עובדת עם יומן קשיח של ענבל גיבור. מעבר לזה שהוא צבעוני וכייפי, יש בו תרגילים אישיים מעולם האימון שמכניסים לי הרבה משמעות לשגרה. התרגיל שאני הכי נהנית ממנו והוא הכי יעיל עבורי זה סיכום חודשי לפי פרמטרים לחודש שחלף ותכנון החודש הבא. העצירה הזו על להסתכל על מה היה עוזרת לי לעצור לרגע את המרוץ ולהוקיר תודה על מה שיש. זה ממלא אותי באנרגיה לקראת הבאות."

"שיח על כסף – אני עוברת עם עצמי מסע ודיאלוג פנימי מתמשך בנוגע לכסף. גביית כסף, תמחור, לדבר עם לקוחות על כסף… אחת הנשים שעוזרות לי לגדול במסע הזה היא רונית כפיר, שמי שעדיין לא צפתה בהרצאות שלה או לא עוקבת אחריה – זה הזמן להתחיל."

צילום: שני הלוי
צילום: שני הלוי

פרוייקט מיוחד שהיה לך כחלק מהעבודה

"השנה הובלתי פרויקט קהילתי בקבוצת התיאטרון החברתי של כיתות ה'-ו' בישוב עדי. נפגשנו עם חמש סבתות מהישוב שהן לא במקרה גם סבתות של בנות מהקבוצה, הקשבנו לסיפורי העלייה לקרקע שלהן והפכנו את הסיפורים להצגה אותה היינו אומרים להציג במרץ. יומיים לפני ההצגה הוחלט על סגר הקורונה. חיכינו בסבלנות ומכיוון שעדיין לא ניתן להעלות הצגות החלטנו להפוך אותה לסרט, שצולם תחת הגבלות הקורונה. החוויה הייתה משמעותית מאוד וחיזקה את תחושת הקהילתיות עבור כל העוסקים בדבר. בקרוב הסרט יעלה לערוץ היוטיוב שלנו ויהיה זמין לצפייה."

מה את אוהבת בעבודה שלך?

"אני אוהבת הרבה דברים, מהמפגש עם הילדים וההזדמנות שיש לי להיות מבוגרת אחרת עבורם, מבוגרת שרואה בהם את הטוב, דרך כתיבת המערכים, התכנון השנתי, ניהול הלו"ז ועד להכשרת המנחות שמצטרפות לצוות שלנו והעברת הידע והביטחון שצברתי לאורך השנים כעצמאית. החלום הבא שלי הוא שעוד נשים אשר למדו תיאטרון, בעלות ניסיון בחינוך ורוצות להכניס את התיאטרון החברתי אל הקהילה בה הן חיות – יצרו איתי קשר וביחד ניצור מקום בטוח ומצמיח לילדים."

רוצות להכיר את מעין קצת יותר? מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

במדור נשים ועסקים מתפרסמות כתבות על עסקים שונים. לקריאת כל הכתבות במדור לחצי כאן.

יש לך עסק ותרצי שאכתוב עליך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה