אורלי קובר היא מאמנת אישית מוסמכת המתמחה בשחרור אכילה רגשית והתקפי אכילה. מטפלת בשיטות שונות מעולמות האימון, NLP, תת מודע ודמיון מודרך כדי לאפשר לנשים להרגיש טוב יותר עם עצמן ועם גופן ולהשתחרר מהלופ האינסופי של התעסקות באוכל, משקל ודיאטות. אלו הטיפים של אורלי שיעזרו להפסיק עם נשנושים בלילה.
למידע נוסף וליצירת קשר עם אורלי מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה, לפנות בוואטסאפ ולהאזין לפודקאסט.
איך להפסיק את הנשנושים בלילה
רבות מאתנו מוצאות את עצמינו אוכלות ללא שליטה בשעות הערב, לפעמים מתוך מודעות ולפעמים גם ללא תשומת לב, כשאנחנו בכלל לא רעבות. זה יכול לקרות גם אחרי שאכלנו ארוחת ערב טובה, אחרי שאכלנו מדהים לאורך היום, יש תחושה בערב כאילו משהו משתחרר, אנחנו אוכלות ללא שליטה ולעיתים אף מסיימות בתחושת כבדות ואי נוחות שמקשה עלינו להירדם, אז מה ניתן לעשות? לשאול את עצמינו 5 שאלות:
האם באמת אכלתי טוב לאורך היום? הרבה פעמים נדמה לנו כאילו אכלנו טוב לאורך היום אך בפועל משכנו רעב שעות רבות, החלטנו לוותר על ארוחת הבוקר ולשתות רק קפה למרות שהיינו רעבות ובפועל יצא מצב שגררנו רעב לא מעט זמן. מצב כזה לחלוטין יכול להביא לאכילת פיצוי בשעות הערב.
האם אני מתנהלת לאורך היום מתוך הקפדה יתרה וצמצום? אם כן, חשוב לדעת שהרבה פעמים הקפדה יתרה ואכילה שיש בה הרבה איסורים והגבלות למעשה מגבירה דחפים לאכילה ואכילה רגשית. הסיבה לכך היא שצמצום האכילה נתפס על ידי הגוף כ"הרעבה" והגוף מקבל מסר שאוכל הוא בחוסר ולכן מייצר תחושת רעב מוגברת או דחפים מוגברים כדי לכפר על אותו חוסר.
האם אני חווה בושה סביב האכילה שלי לאורך היום? אם ישנה סיטואציה לאורך היום שבה אני מתביישת לאכול בפומבי או למשל שאני אוכלת סלט במקום מה שאני באמת רוצה לאכול מתוך בושה, או מתוך מחשבה "של מה יחשבו עליי אם אני אוכל X", יש סבירות גבוהה שבערב כאשר אהיה לבד, אני אכפר על אותה תחושת בושה באכילת יתר כאשר אף אחד אינו נמצא בסביבה לשפוט אותי. באופן כללי בושה זה רגש שמקדם אכילה רגשית והתקפי אכילה ונרצה לעבוד על הרגש הזה כדי להפחית אותו ועד להעלים אותו לחלוטין.
האם הייתי אותנטית ונאמנה לעצמי במהלך היום? חשוב להבין שיש קשר ישיר בין כמה אני אותנטית עם עצמי לבין האכילה שלי. אם אני פועלת במהלך היום מתוך ריצוי ואני לא נאמנה לעצמי, אני למעשה בחוויית נטישה שלי את עצמי. שמתי את הצרכים של מישהו אחר מעל שלי, נתתי עדיפות למישהו אחר רק כי רציתי שיקבלו אותי, שיאהבו אותי, שלא יחשבו עליי משהו רע, כי לא נעים לי וכולי. כל חוויה כזו של חוסר אותנטיות ונטישה שלי את עצמי גם היא יכולה להגביר אכילה רגשית, התקפי אכילה ואכילה לילית. כי בלילה למעשה, כשהכל שקט, כל מה שלא עיבדתי לאורך היום צף ומבקש מקום.
האם נתנו לרגשות שלנו מקום במהלך היום? בהמשך לסעיף הקודם, רגשות שלא נתנו להם מקום במהלך היום, גם יכולים לצוף בערב ולגרום לאכילת יתר. למשל, אם מישהו העליב אותי בעבודה, או הגננת אכזבה אותי ולא לקחתי לעצמי רגע לשהות ברגש ולתת לו להיות, אלא דחפתי אותו פנימה אולי באמצעות בריחה בצורה של קפה ועוגייה או גלילה באינסטגרם, אותו רגש יכול לצוף בערב, כאשר העשייה בהפסקה ויש למחשבות זמן לעלות. הרגש לא חייב בהכרח לעלות באותה צורה, הוא יכול לעלות כדחף או אי נוחות שישלחו אותי לאכול ואז שווה רגע לבדוק מה הרגשתי לאורך היום.
למידע נוסף וליצירת קשר עם אורלי מוזמנות להיכנס לאתר, לאינסטגרם ולדף העסקי שלה, לפנות בוואטסאפ ולהאזין לפודקאסט.
במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן.
יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com
הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.