הטיפים / התמודדות כהורים עם הבכי של התינוק שלכם

נופר שני היא מטפלת רגשית באמצעות אמנות, מדריכת הורים ומשפחות בשלבי הכניסה להורות, מתמחה בגיל הרך 0-6, ומחברת היומן "בשעה טובה" יומן להורים בשנה הראשונה לאחר הלידה. אלו הטיפים של נופר להתמודדות שלכם כהורים עם הבכי של התינוק שלכם.

ליצירת קשר עם נופר מוזמנות להיכנס לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

טיפים להתמודדות שלכם כהורים עם הבכי של התינוק שלכם

כולנו עוברים את זה עם התינוקות שלנו, רגעי בכי בלתי פוסקים. שום דבר ממה שאנחנו עושים לא באמת עוזר, ואנחנו מתוסכלים, מותשים וחסרי אונים. ישנם טיפים רבים שמסבירים איך לעזור לתינוק, אך עם זאת, אין כמעט כל התייחסות להתמודדות של ההורים עם תחושת המצוקה שהבכי של התינוק שלהם מעורר בהם. במיוחד בשביל זה, ריכזתי עבורכם טיפים שיסייעו לכם במצבים הללו.

תנשמו. כשאנחנו במצב של חרדה וסטרס, כמו שקורה כשהתינוק שלנו בוכה, אנחנו שוכחים לנשום כמו שצריך, ואז הגוף שלנו גם נכנס לסטרס ויכולת קבלת ההחלטות והתאמת המענה לתינוק משתבשת. הנשימות מרגיעות את הגוף ומאפשרות לנו לפעול ממקום נינוח, שקול, וזה מאפשר לנו לזהות טוב יותר את מקור הבכי ולענות על צרכי התינוק קצת יותר בקלות.

צאו להתאוורר. שינוי האוירה יוצר עניין ומרגיע את התינוק. אגב, גם מעבר לחדר אחר בתוך הבית יכול לעזור לשנות אווירה ולהכניס את התינוק (ואתכם) לרגיעה. "משנה מקום משנה מזל".

גיוס תמיכה. או אפילו רק לא להיות לבד. התמיכה היא גם פיזית – שמישהו רגע יחליף אתכם. וגם מנטאלית/רגשית – גם אם אף אחד לא לוקח מכם את התינוק, עצם זה שיש אתכם מישהו – אפילו בשקט, שרואה אתכם, שמביט בכם בעיניים מכילות – זה עוזר להפיג את תחושת הבדידות.

פרופורציה. כשאתם שם, לבד, עם תינוק בוכה, צאו רגע מהגוף שלכם, תסתכלו על הסיטואציה מלמעלה, הרי כמה זמן זה עוד יימשך? שעה? שעתיים? עד הבוקר? אוקי, זה לא נעים, אבל זה גם לא ימשך לנצח (למרות שזה הרבה פעמים מרגיש ככה). כשאנחנו יוצאים רגע מהסיטואציה, קל לנו יותר להבין שזה רגע, זאת תקופה, וכמו כל דבר, גם זה יעבור.

"פרוטוקול מסיכת חמצן". לפני הטיסה מלמדים אותנו איך לפעול במקרה של "מצב חרום", ומדגישים שאת מסכת החמצן יש להעטות קודם כל על עצמנו ורק לאחר מכן על התינוק/הילד. כולנו מכירים את הרגע הזה, שאנחנו כבר מרגישים שאנחנו מגיעים לקצה גבול היכולת שלנו, שנייה לפני ש"המטוס מתרסק". אנחנו כבר מזהים בעצמנו שאנחנו עוד רגע שם, "עוד רגע אני כבר אאבד את זה", "עוד רגע והחיבוק שלי יהיה נוקשה ולא עוטף". כשאתם מרגישים את התחושות האלה, עצרו הכל. גם אם התינוק בוכה, גם אם הוא צורח, קחו לעצמכם רגע, ותיישמו את פרוטוקול "מסיכת החמצן" – תצאו מהחדר, תנשמו אויר, תחבקו את עצמכם, גם אתם צריכים חיבוק לא פחות מהתינוק המתוק שלכם. רק כשאתם מוכנים, תחזרו לשם. זה בסדר לדאוג לעצמכם. זו אפילו חובתכם. אם אתם לא תדאגו ותטפלו בעצמכם, אתם לא תוכלו להיות שם עבור תינוק שלכם.

אם התחברתם לכתבה, אשמח לספר לכם על היומן שכתבתי עבור הורים בשנה הראשונה לאחר הלידה, שנקרא: "בשעה טובה". מטרת היומן היא לאפשר לכם ההורים, לקבל מידע וכלים, שיעזרו *לכם* לעבור את השנה הראשונה לאחר הלידה. ללמוד איך לסמוך על עצמכם, להקשיב לאינטואיציה שלכם, ולבחור את הגישה המתאימה לכם, ולמשפחה שאתם יוצרים.

זה לא פשוט להיות הורים, לפעמים אנחנו שוכחים שגם אנחנו חשובים, גם לנו מותר להתפרק, גם לנו מותר להגיד שקשה, זה באמת קשה. תחזיקו מעמד הורים יקרים, עוד קצת וזה עובר, או לפחות נרגע קצת.

ליצירת קשר עם נופר מוזמנות להיכנס לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה