הטיפים / מה חשוב לדעת בתהליך ההעסקה של מטפל זר

חגית אדרי היא יועצת, מרצה, מנחת סדנאות ומלווה משפחות המסייעות לבן משפחה המתמודד עם אתגרי הזקנה  באופן המותאם ייחודית לכל משפחה לפי צרכיה הן במיצוי זכויות, הנגשת מידע רלבנטי, ליווי רגשי ומענה מקצועי לכל השאלות העולות ומשתנות במסע הטיפולי. מנהלת קהילת הפייסבוק: מטפלים בהורה מזדקן? בואו נדבר עליכם – קהילה העוסקת בהתייעצויות ושיתופים של בני משפחה מטפלים, הנגשת מידע רלבנטי וחוכמת וניסיון חברי הקהילה.

כמו כן חגית מרצה, מנחת סדנאות ויועצת אישית לבני הגיל השלישי בתהליכי פרישה והתמודדות עם שינויים, אתגרים אישיים ומשפחתיים ושמירה על רווחה נפשית. אלו הטיפים של חגית לגבי מה חשוב לדעת בתהליך ההעסקה של מטפל זר.

ליצירת קשר עם אתי מוזמנות להיכנס לאתר, ולדף העסקי שלה או בוואטסאפ ל- 050-8773763.

חגית אדרי מרצה ויועצת אישית לבני הגיל השלישי
צילום: מלי רינת

מה חשוב לדעת בתהליך ההעסקה של מטפל זר

אחת הסוגיות החשובות והגדולות של סיוע לבן משפחה מזדקן הוא העסקת מטפל זר בסיעוד ואני אוהבת לקרוא להם מטפלים צמודים. העסקת מטפלים זרים דורשת ידע רחב והתמצאות בחוקי עבודה ובחינת אפשרויות העסקה המומלצת למשפחה. איתור מטפל מתאים הוא מלאכה רצינית הדורשת היכרות עם שוק התעסוקה, הבנת הצרכים של בן המשפחה והתאמת המטפל לאופי המשפחה. יעוץ וליווי של איש מקצוע יבטיח לכם מהלך שקט וברור, יצמצם חששות ויחסוך לכם כסף רב ועוגמת נפש.

שילוב העובד עם המטופל ומשפחתו דורש רגישות הן לצרכי המטופל והן לצרכי המטפל. השילוב יעשה באופן הדרגתי ומכבד, תוך היכרות של המרחב הפיזי בו צריך העובד לעבוד והבנה של משימות העבודה. אם אתם מחפשים עובד זר ליקיריכם אתם צריכים לדעת חמישה דברים חשובים בתהליך הגיוס והשילוב:

אפשרויות העסקה – האם אתם מתכוונים להעסיק בהעסקה ישירה או משותפת. העסקה ישירה פירושה במידה ויש זכאות לגמלת סיעוד מביטוח לאומי, כספי הגמלה מועברים ישירות לחשבון המטופל והוא או מי מבן משפחתו המעסיקים היחידים של המטפל לעומת העסקה משותפת שכספי גמלת הסיעוד מביטוח לאומי מועברים לחברת הסיעוד והיא המעסיקה של המטפל בשיתוף עם המטופל (כל צד מעסיק בחלק יחסי אחר).

עבודה ביום מנוחה כן או לא – עבודה ביום מנוחה כרוכה בתשלום נוסף וצריכה להיות מותאמת ליכולת התקציבית של המשפחה והיא חלק מזכות העובד.

קביעת סדר יום – יש צורך בתיאום ציפיות הדוק מול המטפל מהם המשימות המתבקשות ממנו כמו ליווי של המטופל למועדון יום או ביקור אצל רופא, טיול מחוץ לבית, תחזוקה שוטפת של הבית בהתאם לצרכים השונים והמשתנים

שילוב העובד – לסייע למטפל להכיר את הבית והסביבה הפיזית של המטופל, איך מפעילים מכשירים חשמליים, היכן נמצאת המכולת השכונתית והיכן יוכל לאחסן את חפציו.

רק בן משפחה אחד מתנהל מולו בענייני כספים ותשלומים – ריבוי "מנהלים" גורמים לחוסר תקשורת בין המטפל למשפחה וגם בקרב בני המשפחה ותחושה של עודף פיקוח.

זכרו המסע הטיפולי ארוך שנים ודורש גמישות, הבנה, הכלה ומודעות גם ליכולות שלכן. ליצירת קשר עם אתי מוזמנות להיכנס לאתר, ולדף העסקי שלה או בוואטסאפ ל- 050-8773763.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה