עיצוב מרחבים חברתיים / סטודיו BE-PO

רונה גניאל היא מעצבת פנים חברתית בעלת סטודיו BE-PO הממוקם בעיר אילת. התמחות הסטודיו היא בעיצוב פרויקטים עסקיים, חינוכיים, במרחב העירוני ובמגזר הפרטי.  תפיסת העולם של הסטודיו מבוססת על התנועה והקשר הרגשי שבין אדם למקום מתוך הבנה  כי מטרת העיצוב היא להעצים את הקהילה והאנשים ולספר את סיפורה הייחודי. רונה היא בעלת תואר שני ותעודת מעצבת פנים, ויזמית חברתית רב תחומית. לפני כשני עשורים הקימה בית ספר אקולוגי מעוצב בשם הכיפה האקולוגית שם הבינה את כוחו של העיצוב בהובלת שינויים חברתיים ובשינוי חברתי ורגשי של קהילה. בבית הספר שעוצב על ידי רונה ונבנה בשיתוף עם אמנים וקהילה ייושמו והועברו קורסים רבים מעולם העיצוב, החינוך, הקיימות והתכנון העירוני תוך התייחסות לחומרים, למרקמים ולתנועה האנושית המחברת בין אדם למקום. 

עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה

כמה מילים על הפרויקט – עיצוב משרדי החברה הכלכלית באילת

"עיצוב משרדי החברה הכלכלית באילת כלל עיצוב של 17 משרדים, 2 חדרי ישיבות ומטבח פעיל שאמור להיות חלק מהקונספט החברתי של המקום במתחם שגודלו 276 מ"ר לצד משרד מנכ"ל וסמנכ"ל שכל אחד מהם יכול גם להיות חדר ישיבות גמיש וטכנולוגי."

"החברה שעיקר עיסוקה הוא הוצאה לפעול של מגה פרויקטים הנדסיים ברחבי העיר כללה מגוון דרישות תכנוניות: שקיפות ונוחות משרדית המאפשרות גם גמישות וגם תחושה ומקום אישיים  לצד יצירת חדרי ישיבות רב תכליתיים שיודעים להפוך ברגע מחדר ישיבות קטן, לחדר אוכל, חדר אודיטוריום גדול בו ניתן לערוך את מפגשי החברה וישיבות מקצועיות לצד ישיבות דירקטוריון נרחבות הדורשות גם מקום צפייה מוגבה לעיתונאים לצד ביטוי של עשיית החברה וייצוג ברור של הפרויקטים המובילים."

"כמו כן הייתה דרישה להביא לידי ביטוי ייצוג של העשייה הייחודית שמבצעת החברה ולשם כך נבחרו ההדמיות הטובות ביותר של טובי האדריכלים והפכו להיות מיצגים עשויים לגו."

ליצירת קשר עם רונה מוזמנות להיכנס לאתר ולאינסטגרם שלה.

עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה
עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה
עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה

מה מיוחד בפרויקט?

"ייחודו של פרויקט זה הוא מצד אחד המערכות הגמישות והרב תכליתיות שנבנו בחדרים השונים והיכולת ליצור ולבנות מרקם חברתי באמצעות עיצוב ומצד שני לשמור על עיצוב מזמין המבטא שילוב בין חומרים ישנים לחדשים."

על מה שמת דגש בפרויקט?

"עיצוב 17 משרדים הוא פרויקט מורכב. היה לי חשוב להגיע לשביעות רצון עובדים  ולנוחות עבודה יעילה וטובה. להשתמש בישן כאילו הוא חדש, למצוא דרך לבטא ללא מילים את העבודה שהחברה היא חברה הנדסית ולייצר תחושה ביתית, נגישה ונעימה של עיצוב מזמין נעים, יעיל, גמיש וצבעוני המייצג נאמנה את ערכי החברה."

מה הסגנון העיצובי שנבחר לפרויקט?

"ההשראה לפרויקט נולדה מתוך העשייה והפרויקטים שמובילה החברה ומתוך זיקה וחיבור לעולם ההנדסה, התכנון והעיצוב כפי שהוא משתקף בתוכניות אותם מובילה החברה. המוטיב החוזר הנבחר הוא שימוש בבטון כחומר מקשר בין המשרדים לצד שימוש בגרפיקה של תכנון אמיתי מעולם הפרויקטים שמבצעת החברה המופיעים בקנה מידה מוגזם על גבי הקירות, לצד ייצוג בתמונות לוגו של הדמיות המייצגות את הפרויקטים פורצי הדרך שמובילה החברה בשנים הבאות."

עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה
עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה

איזה אתגר היה לך בפרויקט ואיך התמודדת איתו?

"אתגר הפרויקט היה לייצר מערכות רב תכליתיות שמאפשרות עבודה במקביל בין החדרים ללא הפרעה ומצד שני שומרות על שקיפות נעימה ונוחה לעבודה. הפתרונות שמצאנו לפרויקט זה היו ייצור ריהוט על גלגלים כך שניתן יהיה לעמוד בקצב השינויים ויצירת אלומיניום ואקוסטיקה באיכות גבוה כך שלא יפריע לנהל חדר אוכל לצד חדר ישיבות."

שלושה טיפים רלוונטיים לעיצוב מרחב עבודה

"להקשיב לקהילה, לאנשים, לקולות ולצרכים הגלויים והסמויים. להקשיב לחלום הגדול לאן רוצים להגיע? אנחנו מעצבים היום את המחר של החברה ולכן צריך לא רק להקשיב לסיפור אלא גם לעודד את החברה לחשוב צעד קדימה כאילו שאין מגבלות."

"לא להתפשר על תכנון יעיל ונכון. על בחירת המיקומים כך שיהיו עם הפנים לתנועה, הקדשת מחשבה על המקום האישי של כל עובד במשרד, יצירת תאורה ונוחות ארגונומית."

"בחירת צבעוניות מתאימה שתצור תחושת מלאות הרמונית. אם עתידים להצטרף דברים נוספים למרחב חשוב לשמור על צבעים רכים אך אם רוצים לייצר סיפור מלא שהמקום לא יעבור שינוי אפשר בהחלט להעז ולפרוץ עם צבעוניות משמחת."

עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה
צילום: חיים בנדיבה

רגע מרגש שהיה בפרויקט

"הרגע המרגש ביותר בפרויקט היה לראות איך ברגע אחד המקום הופך מחדר ישיבות לריבוי משתתפים, מטבח פעיל ומגוון המארח בצורה חגיגית ישיבות ודיונים ועד אירוח של אדריכלים אחרים. התנועתיות של המקום מאפשרת לראות אותו בצורות ודרכים שונות ולייצר דינמיקה ותנועה במקום המשנה את פניו מפעילות לפעילות."

מה את לוקחת איתך לדרך מהפרויקט

"אני לוקחת איתי לדרך את החוויה של לאתר את סיפור החברה הכלכלית. לא רק עכשיו אלא לאן היא רוצה להתפתח, איפה היא רוצה להיות בעוד כחמש שנים מהיום. החוויה של לגלות ולהוביל לעיצוב שמביא לידי ביטוי את מהות החברה היא ההנאה והאתגר הגדול בפרויקט."

מה פרויקט החלומות שלך?

"פרויקט החלומות שלי הוא לעצב בית מלון בוטיק בטבע או בעיר המספר בחדריו סיפור שלם אחד.  כל חדר יביא לידי ביטוי חלום ומשמעות אחרת למי ש מתארח בו ויאופיין לא רק בעיצוב סיפורי אלא גם בריח, טעם, צליל וחוויית משחק. בכל אירוח תוכל להיכנס לפרק או סיפור אחר ולחוות חוויה חדשה לגמרי באותו מלון. מתוך תחושת המשחק ניתן יהיה ליצור סקרנות ורצון לחזור ולהתארח במקום.

עיצוב משרדי החברה הכלכלית אילת סטודיו BEPO
צילום: חיים בנדיבה

המלצה על פריט או על בעל מקצוע

"ההמלצה שלי לבעל מקצוע יצירתי, איש האלומיניום שלי עידן הראל מחברת מוטותריס אילת שעזר במציאת הפתרון הנכון והמדויק ביותר לפרויקט שיאפשר חדשנות, גמישות ופשוטות."

ליצירת קשר עם רונה מוזמנות להיכנס לאתר ולאינסטגרם שלה.

במדור עיצוב מרחבי עבודה מתפרסמות כתבות על עיצוב מרחבי עבודה שונים – חדרי עבודה, משרדים, חנויות, מסעדות, מרחבי למידה, חדרי ילדים ועוד. לקריאת כל הכתבות במדור לחצי כאן.

עיצבת מרחב עבודה מעניין? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה