הטיפים / פנג שואי בעיצוב הבית

הצצה קצרה לבית שלי עלולה לעייף אתכן. למרות שהייתי רוצה להוציא הכל ולסדר לפי עקרונות הפנג שואי, בסופו של דבר אני נשארת עם מה שיש ומקווה שאולי פה ושם אצליח ליישם משהו ולהכניס את הפנג שואי הביתה. כי בשורה התחתונה, אני מאוד מאמינה שלבחירה ומיקום של דברים יש השפעה על החיים שלנו.

על מנת להתחיל את השינוי, הזמנתי את גלי שטיינר-גולדגרבר, שהיא יועצת פנג שואי, להתארח ולשתף בכמה טיפים שיעזרו לי ולכן להתחיל. גלי התחילה לעסוק בתחום הפנג שואי לאחר 21 שנות שירות קבע כעורכת דין בפרקליטות הצבאית, והיום היא יוצרת הרמוניה בחיים ובבתים של אנשים ומתרגשת איתם מהפיכת ביתם או העסק שלהם למקום אהוב, משמח, נעים, עוטף, משגשג שתומך בתחומי החיים החשובים להם.

טיפים פנג שואי לבית
צילום: קרנית יהב רק

גלי מתארחת במגזין עם טיפים לעיצוב הבית בהתאם לתורת הפנג שואי

בשנה האחרונה רובנו מוצאות את עצמנו בבית יותר מתמיד. בתקופה כזו – ובפרט כשהנסיבות החיצוניות מעיבות על מצב הרוח, ומלבות מתח נפשי וחרדות – מתחדדת החשיבות של "ווייב" נעים ומרגיע בבית.

על פי תורת הפנג שואי הסינית האנרגיה של האדמה, של הבית, היא הרבה מעבר לסתם "ווייב". לכל בית יש איכויות אנרגטיות ספציפיות בכל חדר ואזור בבית, ואיכויות אלה נקבעות על פי חישוב המתבסס על שנת הבנייה של הבית והכיוון המדויק שאליו הוא פונה. איכויות אנרגטיות אלה מושפעות מאוד מעיצוב הפנים של הבית, מהצבעים, החומרים והשימוש שבחרנו לעשות בכל חדר וחלל בבית; ויש להן השפעה דרמטית על כל אחד מתחומי חיינו, החל מהבריאות, עובר באהבה, זוגיות, יחסים וכלה בכסף, הצלחה מקצועית ופרסום.

פנג שואי בכניסה לבית

דלת הכניסה: הכניסה לבית היא בעלת חשיבות מכרעת לשאלה עד כמה האנרגיות בבית מבורכות וכמה שפע יגיע לביתנו. הכניסה לבית יוצרת את הרושם הראשוני עם הבית, ודלת הכניסה משולה ל"פה של האנרגיה", דרכה נכנסת האנרגיה אל הבית. על מנת שהדלת תמלא את ייעודה ותשמש כמקור משיכה לאנרגיה ולשפע – נרצה לעצב אותה ואת אזור הכניסה לבית באופן "מרים", שימלא אותנו שמחה. לכן, חשובה ההתייחסות לכניסה (שהדלת תיפתח כמו שצריך עד הסוף, שהפעמון יעבוד, שהנורה לא תרצד או תהיה שרופה, שהידית תקינה, שהשטיח לא יהיה מרופט). חשוב שהכניסה תהיה ברורה ומוגדרת, ושיהיה כתוב שם המשפחה על הדלת או בסמוך אליה.

כשפותחים את דלת הכניסה: לא מומלץ שיהיו מדרגות ממש מול הדלת (בתוך הדירה).

שביל גישה: אם יש שביל שמוביל אל דלת הכניסה לבית פרטי, רצוי שהוא יהיה מעוקל ולא ישר, ל"ריכוך" ועידון האנרגיה המגיעה אל הבית.

בעיות עם השכנים: אם יש בעיות עם השכנים ניתן לתלות מחוץ לדלת הכניסה "מראת בא-גואה" (תיקון מסורתי).

טיפים פנג שואי לבית
דלת הכניסה בפרויקט מקסים בחיפה
טיפים פנג שואי לבית
דלת הכניסה בביתה הקודם של שי-לי ליפא, שינינו את הצבעוניות שלו כחלק מהתיקונים השנתיים לשנת העכברוש הסינית (2020) | צילום: שי-לי ליפא

פנג שואי בחדרי ילדים

הפחתת עומס: בעידן בו הילדים שלנו חשופים לכל כך הרבה גירויים נרצה שחדרי הילדים שלנו יהיו בראש ובראשונה רגועים. את זה נעשה על ידי הפחתת עומס (הפחתת חפצים, ריהוט, תמונות, נעלים וכו'). עודף חפצים גורם להרבה בעיות וקשור גם להיפראקטיביות ובעיות קשב וריכוז (אנרגיה "עצבנית" שיש לילדים וקשורה לעודף גירויים). כדאי לעצב כך שרובם ככולם של חפצי הילדים יהיו סגורים (במגירות, קופסאות אחסון, ארונות וכד'). כדאי שהחדר ישקף את גיל הילד, ויבטא את אישיותו ותחביביו.

הפחתת "יאנג": הבנייה העכשווית מתאפיינת בחלונות רבים וגדולים. חלונות גדולים מאוד בחדר ילדים גורמים לתנועת צ'י חזקה בחדר, שמייצרת אי שקט. מאותה סיבה לא כדאי לתלות מראות בחדרי שינה בכלל ובחדרי השינה של הילדים בפרט.

איכות השינה: לאיכות השינה יש השפעה מכרעת על תפקודנו ובריאותנו. מאחורי "ראש המיטה" (הצד בו מונחת הכרית) חשוב שיהיה קיר; לא רצוי שיהיו מעל הראש דברים ש"חותכים" את האנרגיה כמו מדפים. מאותה סיבה לא מומלץ לישון במיטת קומותיים או מתחת ל"קוקיות" (תקרות משופעות נמוכות).

כיוון השינה: לחיזוק התמיכה בילדים מומלץ שכיוון השינה שלהם יהיה כזה שתומך בהם (מחושב בעזרת טכניקת "מינג-גואה" על פי תאריך הלידה). כך, אפשר למקם גם את שולחן הכתיבה לכיוון שתומך בילד.

"חיות עוצמה": אפשר לשאול את הילד איזו חיה שומרת עליו, ולתלות בחדר תמונה של החיה הזו;

חדר בממ"ד: בחדר ילדים שממוקם בממ"ד חשוב להקפיד על אוורור ותנועת צ'י, על מנת להימנע משאיפת גז רדון, הנפלט מבטון מזוין – לפתוח חלון כמה שיותר; יש להמעיט במחשבים ומכשירי חשמל בממ"ד, על מנת להפחית את הקרינה הנפלטת בחדר; כדאי לעשות שימוש בחומרים טבעיים – עץ מלא, כותנה, קש, פשתן – שיש בהם חיים, צ'י, והם קולטים אנרגיה; ניתן להוסיף צורה ספיראלית או קו שעולה ויורד (אפילו מאחורי ארון) – מייצר תדר של זרימה, גורם לזרימת אנרגיה.

טיפים פנג שואי לבית
עיצוב פנים: סיון קונוולינה | ייעוץ פנג שואי: גלי שטיינר-גולדגרבר | צילום: אורית ארנון
טיפים פנג שואי לבית
עיצוב פנים: סיון קונוולינה | ייעוץ פנג שואי: גלי שטיינר-גולדגרבר | צילום: אורית ארנון

פנג שואי במטבח

מיקום המטבח: המטבח מתאר באופן סימבולי את היחסים בבית והרבה פעמים מתאר גם את הסדר במשפחה ובבית. לכן כדאי שהמטבח יהיה ב"מיכל" כלומר בחדר נפרד, ממש כמו המטבחים שנבנו פעם, או לפחות שיהיה תחום בשלושה קירות. כשאין את המיכל, למשל ב-open space, קשה לעיתים להחזיק את היחסים במשפחה יציבים.

אלמנט האש ואלמנט המים במטבח: בעיצוב המטבח כדאי להפריד ולהרחיק ככל שניתן בין אלמנט האש (התנור והכיריים) לבין אלמנט המים (הכיור, המקרר, מדיח הכלים); משום שהמפגש בין שני האלמנטים "הקוטביים" הללו בעייתי וקשור למריבות.

לא סטרילי: עוד על פי הפנג שואי המטבח צריך להראות שפע לחיים. רצוי שהמטבח יעורר את החושים ואת התשוקה לאכול, ולא יהיה "סטרילי". בעיצוב המטבח ככלל כדאי להשתמש בצבעים בהירים על מנת להבליט את האוכל – צנצנות עם חיטה, אורז, פירות וירקות טריים וכד'.

אלמנטים תלויים: אלמנטים תלויים במטבח אינם רצויים, למשל סירים תלויים מעל אי או מעל הכיור, קולט אדים – כל אלה יוצרים משהו "תקוע" במטבח שחותך את הצ'י. כדאי גם להימנע מסכינים גלויים (לדוגמא כאלה התלויים על מגנט), אשר יש בהם משהו אלים.

כיוון המטבח: באופן כללי מומלץ שהמטבח ימוקם בדרום-מזרח הבית. לא רצוי שהמטבח ימוקם באזור הצפון-מערבי בבית. אם המטבח והכיריים מצויים בצפון-מערב עדיף שהכיריים יהיו קרמיות ולא אש גלויה.

פנג שואי בחדר או בפינת עבודה

מיקום שולחן העבודה: לא כדאי למקם את שולחן העבודה (וכן את שולחנות הכתיבה של הילדים) צמוד לקיר. הישיבה מול קיר "חוסמת" אותנו ואת הצלחתנו. כדאי לשבת כך שמאחורי הגב יהיה קיר (נותן תחושת הגנה ושקט) וכשאנחנו מסתכלים אל / רואים את דלת הכניסה לחדר. מומלץ לשבת לכיוון שתומך בנו (מחושב בשיטת "מינג גואה" על פי תאריך הלידה).

מה עוד חשוב: רצוי שהחדר יהיה מואר ומאוורר. אם מדובר בממ"ד ראו ההמלצות המפורטות לעיל בהקשר לחדרי ילדים הממוקמים בממ"ד. על הקיר הדרומי בחדר העבודה שלנו אפשר לתלות את התעודות או כל דבר שאנחנו גאים בו כמו פרויקט מוצלח, משהו שקשור לעסק, או לוח חזון והשראה.

טיפים פנג שואי לבית
אדריכלות ועיצוב פנים: נורית קצ'רגינסקי | ייעוץ פנג שואי: גלי שטיינר-גולדגרבר | צילום: שי-לי ליפא

תודה

תודה גלי שהתארחת כאן, עם כל הטיפים האלו לעיצוב הבית בהתאם לתורת הפנג שואי. ומי שרוצה להכיר את גלי קצת יותר מוזמנת להיכנס לאינסטגרם ולדף העסקי שלה.

יש לך עסק ותרצי לתת את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

רוצות לקרוא פוסטים אורחים נוספים בנושאים שרלוונטיים ליום יום של כולנו? כל הפוסטים הקודמים כאן.

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

חדש!!! הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה