יעל שגיא-אריאן וזוהר בן-שוהם הן יזמיות בתחום הטיפול והחינוך, שהקימו את "מה המצב" – מרחב מקצועי למאמנים, מטפלים ומנחי קבוצות בו הן נותנות כלים פרקטיים לצמיחה מקצועית ואישית. הקהילה שלהן מונה למעלה מעשרת אלפים עוקבים שמקבלים גישה (חינמית ובתשלום) לעולם שלם של הדרכות המאפשרות לקחת את הידע המקצועי ולתרגם אותו לכלים פרקטיים, מקצועיים וחווייתיים. ב"מה המצב" אפשר למצוא – ערכות קלפים לשיח, קורסים ותוכניות מקוונות, ספריית תכנים, הכשרות מקצועיות, סדנאות וייעוץ אישי. אלו הטיפים של יעל וזוהר לתכנון מפגש פרטני או קבוצתי חוויתי ומקצועי שמאפשר להגיע לכמה שיותר מהמשתתפים בקבוצה.
ליצירת קשר עם "מה המצב" (יעל וזוהר) מוזמנות להיכנס לאתר, ליוטיוב, לאינסטגרם ולדף העסקי.

תכנון מפגש חוויתי ומקצועי שמאפשר להגיע לכמה שיותר מהמשתתפים בקבוצה.
אחת השאלות שיש לאנשי מקצוע שמתכננים סדנה, זה איך מתרגמים את הידע והניסיון שיש להם למפגש פרקטי וחווייתי. ריכזנו כאן 4 עקרונות לתכנון מפגש חווייתי שיכולים לשמש אתכן לכל מפגש עם אנשים.
לעורר רגש: רגש נמצא בבסיסי ההתנהלות שלנו, בין אם הוא מדובר ובין אם לא. כל אירוע שאנחנו זוכרים מעלה אצלנו רגש חזק – חיובי או שלילי. זה יכול להיות – שיחה משמעותית, סרט מרגש, אירוע עצוב וכדו'… כך גם בסדנה – ככל שנעורר רגש אצל המשתתפים, כך נגיע אליו בצורה משמעותית יותר. את הרגש אפשר לעורר במגוון דרכים – סיפור, חוויה אישית, שאילת שאלות ועוד…
מה עושים בפועל? בדקי:
- האם שילבת הזדמנויות לשיח רגשי במפגש?
- מה הרגש הכי עוצמתי בנושא ואיך ניתן להתייחס אליו במפגש?
רלוונטיות: המוח שלנו מחפש משמעות ולכן ככל שנחבר את הפעילות לחיי המשתתף, כך נגדיל את הסיכוי שהדברים יוטמעו. זה לא קל, אבל ככל שנהיה מודעים לכך, נוכל יותר בקלות למצוא איפה הרלוונטיות יכולה להשתלב במפגש.
מה עושים בפועל? בדקי:
- האם המידע שהבאתי קשור למשתתף?
- האם המידע יכול לסייע למשתתף ביומיום שלו?
שימוש בחושים: המציאות מלאה בגירויים אותם אנחנו קולטים דרך החושים. אחד הדברים שמבדילים בין בני אדם, זו הדרך בה הם קולטים את המציאות. לרוב האנשים יש ערוץ דומיננטי – הערוץ השמיעתי, הערוץ החזותי, הערוץ התחושתי. לאור זאת, גיוון בדרכי הנחייה זו לא רק המלצה, אלא בסיס לתהליך משמעותי.
מה עושים בפועל? בדקי:
- האם השתמשת לפחות בשני חושים במפגש?
- איך ניתן להעביר את המידע שיש לי דרך אחד החושים?
שילוב בין תובנות לפרקטיקה: השילוב בין התובנות לבין הפרקטיקה, הוא השילוב המנצח שמאפשר להעביר מפגש משמעותי. בין אם רוכשים מיומנות חדשה, משנים הרגלים ועוסקים בתובנות, ההתנסות הפרקטית חשובה. זה לא תמיד קל לעשות את החיבור, אך כאשר מוצאים את הדרך זה מקפיץ את המפגש ומאפשר להפנים את השינוי. לדוגמא – כשמדברים במפגש על חשיבות ההקשבה, קחו צעד קדימה ובקשו מהמשתתפים להחליט מה הדבר שהמשתתף יכול לאמץ ממחר כדי לשכלל את ההקשבה ולהפוך אותה לפעילה? המטרה היא להעביר את הנושא ממחשבה לעשייה במפגש או בין מפגשים.
מה עושים בפועל? בדקי:
- האם יצרת הזדמנות למשתתפים לבצע משימה שתבחן את הלמידה במפגש?
- האם המשתתפים עוסקים גם בחשיבה וגם בעשייה?
עקרונות אלו שלובים זה בזה. לא חייבים לשלבם בכל מפגש, אבל רצוי לשלב כמה שיותר כדי שהמפגש יהיה חווייתי, רלוונטי וכזה שיגיע לכמה שיותר משתתפים ויישאר לאורך זמן. עכשיו הזמן שלך, לבדוק את עצמך! איזה עיקרון היית רוצה לאמץ ואיך את עושה זאת? ליצירת קשר עם "מה המצב" (יעל וזוהר) מוזמנות להיכנס לאתר, ליוטיוב, לאינסטגרם ולדף העסקי.
במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן.
יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.