אתי ענבל סגרון מנהלת את מרכז ״מיגדלור״, הקיים מזה 11 שנים. המרכז נותן פתרונות לילדים ונוער עם הפרעת קשב ולקויות למידה. אתי משלבת כשבע שיטות טיפול שונות שהופכות את הטיפול לממוקד והתוצאות ניכרות כמעט מיד. אתי מטפלת בשיטת CBT, מומחית לטיפול במיינדפולנס ילדים, מדריכת הורים לפי גישת ACT. מורה בעברה, בעלת תואר בפסיכולוגיה וחינוך מיוחד, וכ-30 שנות ניסיון בעבודה עם ילדים ונוער. ליצירת קשר עם אתי מוזמנות להיכנס לאתר ולדף העסקי שלה או לפנות בטלפון 052-4329967.
כלים להתמודדות עבור משפחות עם ילדים בעלי הפרעות קשב ולקויות למידה
הפרעת קשב משבשת פעמים רבות את חיי המשפחה. ילדי קשב וריכוז שומעים כל כך הרבה פעמים ביום כמה קשה איתם. כמה הם מייאשים וקשים. כמה הם עצלנים ולא יוצלחים. אתם יכולים לבחור להמשיך לחיות מתוך הקושי או ללמוד איך להתמודד עם הקשיים. אתם בוחרים אם האווירה בבית תהיה מלאה בצעקות, ויכוחים וריבים או שמחה ומלאת חיים. אתם בוחרים אם לשתף פעולה כמשפחה או לתת לכל אחד לקחת עמדה ולהתבצר בה. אני מאמינה בכם וביכולות שלכם כמשפחה, ויודעת שאתם רוצים את הטוב ביותר עבור ילדכם. בואו יחד ניתן לו את מה שאתם והוא צריכים.
להיות אח או אחות לילד קשב וריכוז זה לא פשוט. זה לחיות בתחושה שמוותרים לו כל הזמן, מה שמייצר טינה ואכזבה. ומהצד השני, של האח עם ההפרעה, זה מייצר תחושות לא פשוטות, כי הרבה פעמים משווים בינו לבין האחים האחרים. אבל אפשר גם אחרת. אפשר לעשות חוזה משפחתי שיגדיר את הגבולות, ייתן מענה ותמיכה ויעזור ביצירת בונדינג בין האחים. זיהוי דפוסי תקשורת והתנהגות, התמקדות בכוחות מקדמים – כל אלו ועוד יכולים לעזור גם למשפחה שלכם לצמוח מתוך הקושי.
כדורים לא משנים דפוסי חשיבה ואמונה. הם גם לא עוזרים לילד שלנו להבין מה מקדם אותו ומה מעכב. הם לא עוזרים לו להגדיר מטרות ממוקדות ואפקטיביות, הם לא מעניקים לו כלים פרקטיים להתמודדות עם מצבים של התפרצויות כעס, עם חוסר מוטיבציה ללמוד, עם תסכול ותחושת כישלון. טיפול רגשי שעוזר לילד לעשות חיבור בין ההתנהגות שלו, למחשבות, לאמונות ולדפוסי החשיבה שלו, יכול לעזור לאורך הזמן יותר מכל כדור. כי שום כדור לא יכול להחליף תהליך שאנחנו עושים עם עצמנו.
חשוב לזהות מצבים בהם אנחנו יכולים לעזור ולהרגיע. בגוף שלנו יש מוליך עצבי שנקרא דופמין. הדופמין מאפשר לנו להקשיב ולהתרכז אבל למי שיש הפרעת קשה יש כשל בתפקוד הדופמין וכשזה קורה כל התופעות של חוסר השליטה בעצמנו קורות. יש כמה דברים שניתן לעשות על מנת להגיע למצב של לרגיעה: אפשר לומר לילד לקפוץ עשר פעמים ולנוח דקה – ניתן לחזור על הפעולה הזו כמה פעמים שרוצים; אפשר להציע לו לרוץ במקום במשך דקה או ללכת בשמיניות כמה פעמים (ניתן לשים שני כסאות אחד מול השני ופשוט להראות לו איך יוצרים בהליכה את הספרה 8), או פשוט לשתות כוס מים קרים. כל דבר שיגביר את זרימת החמצן למוח יעשה טוב לילד ולסביבה.
אם גם אתם הורים עם קש"ר יש חמש נקודות מפתח שיעזרו לכם להבין ולאתר את הכוחות שלכם כהורים. להיות חסרי שיפוטיות כי אתם מבינים אותו; להבין אותו בלי להתאמץ כי אתם יודעים בדיוק מה הוא עובר; לנבא את ההתנהגות שלו כי אתם יודעים מראש מה עלול להיות ולעזור לו; להיות במודעות – להתמודד עם הרגשות שלכם וללמוד איך לשלוט בתגובות שלכם; להבין איפה אפשר לשפר – הכוחות האלו יכולים להיות גם מקור לחולשה. במקום להבין ולא לשפוט, הורים רבים עוברים למצב של שיפוטיות יתר ולא תמיד מוכנים להבין את הקושי של הילד (לפעמים בגלל שגם היו במקום הזה והתגברו).
במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן.
יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעה.
מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

הספר פינה משלך
סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.