שולחן – רהיט המורכב ממשטח העשוי מעץ, זכוכית, מתכת וכד' המונח ומחובר על גבי רגלי (מוטות) עץ או מתכת וכד' ומשמש להנחת דברים עליו, עשיית עבודה על גביו (כגון: שיעורי בית), אכילה וכד'.
"וְעָשִׂיתָ שֻׁלְחָן, עֲצֵי שִׁטִּים: אַמָּתַיִם אָרְכּוֹ וְאַמָּה רָחְבּוֹ, וְאַמָּה וָחֵצִי קֹמָתוֹ" (שמות כה', כג')
אם הייתי צריכה לתאר פינת עבודה לפני כמה שנים, בטח הייתי חושבת על שולחן מאופיס דיפו עם שלוש מגירות בשילוב של ציוד משרדי אחר מפלסטיק שקוף. ומעל השולחן תלויה תמונה של הטיימס סקוור מחולקת לשלושה חלקים. בשנים האחרונות חל שינוי בפינות. אבל השינוי לא מתחיל שם. הוא מתחיל במקום אחר. לפעמים זה בהחלטה להקדיש פינה קטנה בבית לדברים שאנחנו אוהבות, פינה שבה אפשר ליצור או לכתוב. ולפעמים, הפינה הזו היא המשרד של חלקנו כעצמאיות. ושולחן של אופיס דיפו כבר לא עושה את העבודה. לא מדובר פה בהכרח על עיצוב ורכישה של הכל מאפס, אבל כן מדובר על סידור מקום שהוא אישי, שהוא נותן השראה, שהוא שלנו. כשהתחלתי לאסוף תמונות של פינות עבודה מהפינטרסט גיליתי עולם חדש של אפשרויות. נראה שאין סוף לרעיונות לעיצוב פינת העבודה.
עד עכשיו הפינה שלי הייתה תמיד ממוקמת בתוך מחלקה כלכלית של חברה זו או אחרת, ולא צריך להתאמץ הרבה כדי לנחש איך הייתה מעוצבת. עכשיו אני בתקופה אחרת. אולי זאת תקופה חדשה ואולי רק תקופת ביניים, אבל שולחן בתוך מחלקה כלכלית אין לי כרגע.
אחת המסקנות הראשונות שהייתה לי בתקופת ביניים זו, היא שאני חייבת אחת. כן, פינת עבודה משלי. כבר שנים שיש לי את התוכן – הדפים, העטים, הקופסאות, הצנצנות, הרעיונות ומה לא. אבל אין לי את הפינה.
סיור לוקיישנים בבית שלי וגם אינסוף תמונות של פינות בשביל ההשראה, יביאו אותי אל נקודת הסיום הרצויה. פינה משלי.
הינה כמה שאלות שכדאי לשאול בדרך אל היעד:
איפה ממקמים אותה?
אם יש מקום יעודי לפינה, למשל חדר עבודה או מרתף מרווח, שם אפשר לשים שולחן, מדפים, ארונות אחסון ועוד, אז אין שאלה. ואם לא, אז ממקמים את השולחן בפינת המשפחה, בחדר השינה, או אפילו במדף נפתח באחד המקומות בבית. אבל אף מגבלה לא פוגעת ביצירתיות בעיצוב פינה עצמה. אם אתם צריכים שקט כשאתם יושבים בפינה, עדיף שתהיה פינה עם דלת ובנפרד מפינת המשחקים/המחשב של שאר בני הבית. גם אם הפינה ממוקמת על שולחן האוכל ונארזת בצד לפני כל ארוחה, זה לא אומר שאי אפשר להפוך אותה למקום אישי ומלא השראה.
הפינה של תמר מנשה, היא שולחן פינת האוכל במרכז ביתה. צילום: תמר מנשה
שולחן המטבח הגדול של קרן שביט הופך בבקרים לשולחן ישיבות סוער. צילום: ליאן מונין
רטרו ופטרנים במשרד שבביתה של יונית שטרן. צילום: אביבית וייסמן
מה יש בפינה?
לפעמים מחשב ודפים ופרחים בצנצנת, ולפעמים הפינה היא עולם ומלואו של חומרי יצירה, של מגזינים וספרים. יש פינות שבהם כותבים מיילים ויש כאלה שבהן גוזרים, משרטטים, צובעים וגם חולמים. מה שכן משותף להן הוא נוכחות של שולחן בפינה, אבל ברגע שביטלתם את האופציה של שולחן מאופיס דיפו, נשארתם עם אינסוף אפשרויות אחרות – קניה, שיפוץ, חידוש, בניה, צביעה, איסוף מהרחוב, שדרוג, ירושה מהסבתא, ומה לא.
בפינה של ענת גורודין יש מקום להכל. צילום: ענת גורודין
הפינה של ענבל קלי כרמי, נוסטלגית וצבעונית. צילום: ענבל קלי כרמי
בדים צבעוניים ותמונות השראה בפינה של שולמית הנדלמן. צילום: שולמית הנדלמן
מאיפה מגיעה ההשראה?
טוב, חלק גדול מההשראה מגיע מבפנים, אבל צריך גם את הסביבה המתאימה. השיטוט בין התמונות גילה בפני עולם שלם של לוחות השראה ושל רעיונות עצוביים שמוסיפים צבע ואופי לפינה, שמעוררים את המחשבה והיצירתיות. בסופו של דבר צריך לבחור כיוון כי אפשר שהפינה תהיה גם מינימליסטית וגם עמוסה, גם צבעונית וגם שחור לבן. החדשות הטובות הן שתמיד אפשר לשנות אותה על ידי החלפת פריטים ישנים בחדשים או אפילו ארגון מחדש של פריטים חדשים או צביעתם, הוספת פריטים קטנים ועוד.
אחרי שיעור בפינה הזו שעיצבה שני רינג כל תלמיד יקבל מאה בבגרות במתמטיקה. צילום: אדריאן דודה
הפינה מלאת ההשראה של דבורה מינדל. צילום: דבורה מינדל (התמונה נמצאת גם בראש הפוסט)
בפינה שלה, מוקפת חני אפטקר הורביץ ביצירות מעשה ידיה. צילום: חני אפטקר הורביץ
איך לשמור על הסדר?
אם מדובר על הרבה חומרי עבודה, צריך לקחת בחשבון מקומות אחסון בהתאם. אפשר לשים בפינה ארון (אם יש מקום) או מגירות, אבל לפעמים דווקא מעדיפים שחומרי העבודה יהיו גלויים לעין. זו גם דרך טובה לוודא שלא שוכחים על קיומו של פריט זה או אחר. מהתכתבויות עם נשים לגבי פינות העבודה שלהן, למדתי שהמצב הטבעי של הפינות הוא לרוב מבולגן, בלי קשר למקומות האחסון שקיימים בו, כי לפעמים יצירתיות = בלאגן.
הפינה של קרן סקובץ' גם כפולה וגם מאורגנת. צילום: קרן סקובץ'
סדר ועדינות בפינה של נרקיס שחף. צילום: נרקיס שחף
כל חומרי העבודה מסודרים ומוכנים בפינה של אילית שטיינפלד. צילום: אילית שטיינפלד
אז אחרי שעניתם על השאלות, הצצתם בפינות שבדף פייסבוק שלי וגם פתחתם לכם לוח בפינטרסט מלא בתמונות של פינות עבודה, לוחות השראה ורעיונות לאחסון וסידור, הגיע הזמן לגשת לעבודה, וליצור את הפינה המיוחדת שלכם.
ומה אחרי שסידרתם? נשארו לכם רק עוד שני דברים לעשות:
- להתחיל ליצור, לכתוב, לשרטט, לגזור או לחלום בה.
- לשלוח לי תמונה, ואולי אגיע בקרוב לראות את הפינה
רעיונות רבים נוספים בלוח פינטרסט של פינות עבודה ובדף פייסבוק.
שלכם,
מיס מנדלה
בקרוב אשלח לך גם את הפינה שלי ואת מוזמנת לבוא לבקר עם עוגה…