הטיפים / בניית אתר שיווקי עם חווית משתמש טובה

יעל בן מיור חיה, נושמת וחולמת אתרי אינטרנט וחווית משתמש, ומלווה בעלות ובעלי עסקים לאתר מדויק עבורם. יעל מספקת שירותי אפיון ועיצוב UX לאתרים חדשים ולאתרים ותיקים שבעליהם רוצים לשפר את אחוזי ההמרה שלהם. אז קבלו את הטיפים שלה לבניית אתר שיווקי עם חווית משתמש טובה ואחוזי המרה גבוהים.

ליצירת קשר עם יעל ולהתייעצות בכל שאלה בנוגע לאתר האינטרנט, מוזמנות להיכנס לאתר ולדף העסקי שלה. ניתן לשלוח מייל או ללחוץ לשיחת וואטסאפ.

בניית אתר שיווקי עם חווית משתמש טובה
צילום: נימרוד כהן, Nimco Design

בניית אתר שיווקי עם חווית משתמש טובה ואחוזי המרה גבוהים

הקמת אתר רספונסיבי, אתר שמותאם למסכים ובעיקר – למובייל. נראה שזה מובן מאליו אבל בעודי משוטטת ברשת אני רואה שלא תמיד. עדיין יש אתרים שלא מותאמים למובייל. כדאי לדעת שלהצליח לגלוש במובייל, לא אומר שהאתר מותאם! התאמה למובייל היא יותר מזה. המשמעות של התאמה למובייל היא לוודא שקל ללחוץ על כפתורים והם לא קטנים לאצבע. התאמה למובייל זה חשיבה על מהירות טעינת האתר, שבנייד היא איטית יותר גם ככה. זה לוודא ששום דבר לא עולה על שום דבר ממסכים שונים.

אל תבלבלו את הלקוחות. או במילים אחרות – תהיו ממוקדים. לאפשר ללקוח בחירות מרובות, מבלי שיש הצדקה מודגשת לכל אחת מהבחירות, תגרום ללקוחות לברוח. אם יש בחירה, וודאו שאפשר להבין למה לבחור בכל אחת מהאפשרויות. כדאי לתת אפשרות לא לבחור, לפעמים יהיו לקוחות שלא יבינו. אם יש לכם כמה חבילות, כמה מוצרים, או כמה שירותים, תסבירו למה כדאי לבחור כל אחד מהם. אם יש לכם טופס עם בחירת מטרת יצירת הקשר – לפעמים הלקוח לא ידע מה הוא רוצה, או רוצה גם וגם. חבל לאבד אותו בגלל זה. בחנויות שיש בהן מוצרים דומים, כדאי שההבדל יהיה ברור. צבע, מחיר או גודל.

אל תחסכו בתוכן ובמידע – אל תשאירו מקום לשאלות. לקוח חושש = לקוח נוטש. תנו כמה שיותר מידע: עליכם, על הניסיון שלכם, על השירות שלכם. בשיחה פרונטלית או בשיחה טלפונית יש מולנו בן אדם שנותן פידבק וקל לענות לו, לשים לב לחששות שלו ולענות בהתאם. באתר אין לנו עם מי לדבר. ולכן כדאי לחשוב מראש על כל מה שהלקוח יכול לשאול את עצמו, ולתת תשובה.

הנגשת מידע, לא לשכוח את חווית המשתמש. אנחנו חיים בתרבות האינסטנט, הכל מידי לנו. אנחנו צורכים תמונות באינסטגרם, סרטים הפכו להיות 15 שניות בטיקטוק, ובקורונה הדבר שהכי נהנינו ממנו זה הזמנות אונליין – שהכל יגיע אלינו, וכמה שיותר מהר. לכן האתר צריך להיות פשוט ולא מסורבל. החוק שלי לפשטות הניווט אומר – לא יותר משני קליקים. שני קליקים ליצירת קשר, שני קליקים למעבר לעגלה, קליק אחד לחזרה לדף הבית.

דרכים פשוטות ומידיות ליצירת קשר. זכרו, הלקוחות מעדיפים לשמוע מענה אנושי, וכנראה שהם ירצו לדבר אתכם, במיוחד אם האתר מוכר שירות ולא מוצר. אגב, גם בחנויות חשוב שתהיה דרך ליצירת קשר, בעיקר כדי לתת רושם אמין. ואל תחשבו איך לכם נוח שידברו אתכם, חשבו על הלקוח! איך יהיה לו נוח ליצור קשר. שימו גם טלפון, גם מייל, גם וואטסאפ וגם טופס. כדאי להשתמש בקישורים קליקביליים (=לחיצים, עם קישור), כדי שיוכלו להתקשר בקלות ולא להתחיל לכתוב ולהעתיק מספרים.

ליצירת קשר עם יעל ולהתייעצות בכל שאלה בנוגע לאתר האינטרנט, מוזמנות להיכנס לאתר ולדף העסקי שלה. ניתן לשלוח מייל או ללחוץ לשיחת וואטסאפ.

במדור הטיפים מתפרסמות כתבות עם טיפים בנושאים שונים. ההמלצות ניתנות על ידי נשות מקצוע שמתראיינות למגזין, מובאות כלשונן ואין המגזין נושא כל אחריות על תוכן או טיב ההמלצה. לשאלות נוספות מוזמנות לפנות לבעלת העסק. לקריאת כל הטיפים במדור לחצי כאן

יש לך עסק ותרצי לכתוב את הטיפים שלך? אשמח לספר לך על אפשרויות הפרסום במגזין ולשלוח הצעת מחיר. מוזמנת להתקשר או לכתוב לי 053-6065120 / manu.biener.g@gmail.com

* הניוזלטר של מגזין 'מיס מנדלה' ישלח אליך ישירות לדוא"ל עם עדכונים על פוסטים חדשים. את ההרשמה לניוזלטר ניתן לבטל בכל עת.

הספר פינה משלך

סיפורים על נשים ומרחבי עבודה, עכשיו במבצע מיוחד וללא דמי משלוח! הזמינו עוד היום את העותק שלכן...

Facebook comments

השארת תגובה