האם כבר יצא לכן להגיע ולעבוד במרחב עבודה משותף? כיום פרוסים בארץ מרחבי עבודה משותפים רבים, וכל מי שמחפש את הפתרון המצוין הזה למשרד בתנאים נוחים ובמיקום טוב, יכול למצוא את מבוקשו ולעבוד בסביבה דינמית ומעניינת, לעסוק בענייניו אבל גם לפתח קשרים ושיתופי פעולה עם מי שיושב מולו בשולחן.
כבר כתבתי על כמה מרחבי עבודה, מהסיליקון וואלי ועד לקיבוץ גשר הזיו, והפעם אקח אתכן לסיור במרחב עבודה נוסף במרכז תל אביב. Workshop הוא מרחב עבודה שיתופי מיוחד, חלל תעשייתי ישן בפלורנטין שהפך לחלל העבודה הראשון למעצבים ולפני חודשיים אף נבחר על ידי מגזין טיים אאוט כחלל המשרדים הכי יפה בעיר.
רקע על מרחב העבודה
מי עומד מאחורי workshop?
שלושה יזמים: אורי סגל (31) – בעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות, עופר זהבי (45) – בעל תואר שני במנהל עסקים ועמית דוידוב (31) – בעל תואר ראשון במשפטים. שלושתם מגיעים מתחומים שונים אבל לכולם נגיעה לעולם הנדל״ן. הם חברו יחד לטובת הקמת מתחם מלונאי חדשני ובדרך התגבש הרעיון של וורקשופ. שאלתי אותם כמה שאלות, כדי שגם אתן תכירו.
איך הכל התחיל?
העולם משתנה ומתקדם לכיוון שיתופיות, וחללי העבודה הם חלק מזה. לנו מאוד ברור שעולם חללי העבודה המשותפים הוא הדבר הבא, אבל אנחנו לא מאמינים בלעשות את אותו דבר כמו כולם. כאשר התחלנו לחשוב בכיוון חיפשנו מי צריך את זה יותר מכולם, והתשובה היא שעולם העיצוב הוא חד משמעי העולם שצריך את הפתרון הזה יותר מכולם.
כל איש הייטק או מקצוע חופשי אחר יכול להמשיך לשבת בבתי קפה או בבית שלו. מעצב לא. הוא צריך מכשור מיוחד, דבר שעולה הרבה מאוד כסף ונמצא בשימוש זמן קצר מאוד ומעבר לכך דורש מיקום פיזי רב. בנוסף, המעצבים צריכים לשתף פעולה, לראות אנשים אחרים ולא להתכנס בתוך עצמם – זה גורם להפריה מאוד משמעותית ולפיתוח התהליך האישי .
וורקשופ הינו מתחם עבודה משותף, למעצבים ויוצרים, הראשון מסוגו בעולם. את החלל ממלאים מעצבים מכל התחומים, החל מעיצוב חזותי, עיצוב פנים ואדריכלות, דרך עיצוב תכשיטים, עיצוב מוצר, עיצור אופנה, נעליים וכו׳ ועד צלמים, דיג׳יי ויוצרים מוסיקליים.
הייחודיות של וורקשופ, מעבר להיותו בית למעצבים, הינה האבזור. יש סדנאות מאובזרות בכל המכשור המתקדם ביותר, סטודיו לאופנה מאובזר, סטודיו לצורפות, סטודיו לעיצוב תעשייתי וסטודיו לצילום.
אנשים: קהל היעד של המתחם הוא מעצבים ויוצרים מכל התחומים. כל מי שמגדיר את עצמו כך, מקומו אצלנו.
מיתוג: – המתחם כולו בנוי בצורה מאוד תעשייתית, אבל תעשייתית אמיתית עם התמקדות בעולם העיצוב והיצירה. אנחנו רוצים לתת לממברים שלנו את האפשרות לבנות את המתחם בעצמם כדי שירגישו בבית ולכן אנחנו נותנים להם להציג עבודות שלהם על הקירות, לאבזר את המתחם שבו הם יושבים ואפילו לבצע מכירות פרטיות בחלל.
מיקום ועיצוב: אנחנו ממוקמים בשכונת פלורנטין. הכוונה הייתה דיי ברורה – רצינו להיות במחוז העיצוב של תל אביב. מצד אחד מרבית המעצבים חיים באזור הזה של העיר ומצד שני הרבה מאוד ספקים נמצאים פה ליד.
אירועים והדרכות במקום: במתחם יש הרצאות בתחומי העסקים והעיצוב. בנוסף, מתקיימות הדרכות אישיות באמצעות מנטורים רבים בתחומי העסקים והעיצוב. אחת לשלושה חודשים אנחנו מקיימים יריד מעצבים עם מסיבת צהריים שבו המעצבים מציגים את התוצרים שלהם למכירה.
חיי קהילה: אחת לשבוע מתקיימת ארוחת בוקר או צהריים של כל הקהילה ובנוסף אחת לשבוע יש האפי האוור של דרינקים, מוסיקה וכיף להתרעננות.
תוכניות: בימים אלו אנחנו עובדים על הפיתוח של וורקשופ בלונדון ואמסטרדם כשהמטרה היא להיות מקום הבית של קהילת העיצוב הגדולה ביותר בעולם.
העתיד נמצא במרחבים השיתופיים
מה היתרונות של מרחב עבודה שיתופי באופן כללי בעינייך?
למרחבי עבודה שיתופים יש יתרונות רבים. קודם כל יתרונות כלכליים – חד משמעית יותר כדאי לעבוד במרחב עבודה שיתופי מאשר לשכור משרד לבד. יש גם יתרונות אנרגטיים ויצירתיים לעבודה במרחב השיתופי – לעבוד ביחד עם סביבה מאותו תחום מאפשר הפרייה הדדית.
מה הדברים שהכי חשובים למי שעובד במרחב עבודה משותף?
אנחנו מאמינים שאחד הדברים הכי חושבים הוא הנוחות שבעבודה במרחב כזה, שם הכל מתקתק, יש אווירה נעימה ותחושה ביתית – אפשר לבוא עם הפיג׳מה לעבודה.
למה מרחבי עבודה שיתופיים כל כך מצליחים בארץ ובעולם?
מרחבי עבודה שיתופיים מצליחים כי זהו פתרון נכון. בעולם שבו הכל מתקדם לעבר שיתופיות – מכוניות משותפות, מוניות משותפות, חדרי מלון וכו', זה רק הגיוני ונדרש שעולם העבודה ישתמש גם הוא בפתרון השיתופי.
מה את צופה שיקרה בתחום מרחבי העבודה / תרבות העבודה השיתופית בעתיד?
הצפי בעולם מדבר על כך שעד 2030 מתחמי העבודה המשותפים יהוו כ 50% משטח הנדל"ן המסחרי הקיים היום בשוק. אנחנו בהחלט חושבים שזה הכיוון ומאמינים שרק החברות הגדולות יישארו לעמוד וכל חברה נדל"נית גדולה תחזיק בארסנל שלה חברה שמבצעת ומפעילה מתחמים משותפים בשטחיה.
לפני שאתם מגיעים:
השירותים במרחב: מרחבי עבודה משותפים וסטודיואים פרטיים: סטודיו מאובזר לאופנה, סטודיו מאובזר לצורפות, סטודיו מאובזר לעיצוב מוצר, סטודיו צילום מאובזר, הדפסות תלת ממד. שיתופי פעולה עם חברות וספקים של ציוד, חדרי ישיבות, מנטורים ומסלול מנטורינג פרטי חצי שנתי לקידום העסק, הקהילה הכי מגניבה בעיר!
מה יש במקום: מטבחון מאובזר בבירה קפה וכל מה שתחלמו עליו, ווי-פיי מהיר, מקרן, חדרי ישיבות מאובזרים בטלוויזיות, לוח מחיק וכו'.
מה יש בסביבה: מסעדות, חנויות וכל מה שצריך.
אתר ותמחור: התמחור מופיע באתר – החל מ 700 ש״ח לעמדה בחלל המשותף על בסיס חופשי חודשי.
רעשי רקע: מה שנעים באותו יום לכולם, באופן כללי יש כאן אווירה של יצירה. בקומות התחתונות יש רעש של מכונות עובדות ובקומות העליונות שקט.
כתובת ושעות פעילות: מנהלת הקהילה נמצאת כל יום בין 9-18, אבל החלל פתוח למנויים 24/7.
חניה: יש חנית אופניים!! לרכבים יש יחסית לא מעט אפשרויות חניה בסביבה אבל יש גם חניון בעלות של 5 ש״ח לתושבי תל אביב ו-15 ש"ח לבאים מבחוץ לעיר לכל היום.
פרטים נוספים: בדף הפייסבוק וגם בסרטונים
אני בטוחה שכל היוצרים והמעצבים שבסביבה כבר מצאו שם בית, ונהנים מהאפשרות ליצור בסדנאות, להשתמש בציוד שנמצא שם במיוחד בשבילם וליצור קשרים עם יוצרים אחרים. ואם אתם מחפשים את המקום שבו גם הרעיונות שלכם יצמחו, כל הפרטים שאתם צריכים נמצאים פה.
צילום תמונות חלל: אביב פרסבורגר
להיכרות עם מרחבי עבודה נוספים לחצו כאן
אם נהנת לקרוא את הפוסט ותרצי להמשיך ולהתעדכן, אשמח שתרשמי ונשמור על קשר:
עולם של נשים, פינות והשראה מחכה לך ממש כאן במגזין מיס מנדלה
הצטרפי לרשימת התפוצה ואשמח לשתף אותך בכל מה שקורה במגזין
*מבטיחה לא לשלוח ספאם
תודה שנרשמת. בקרוב תקבלי מייל לאישור הרישום.